6 alimente care elimină durerile de genunchi în mod natural

Probabil că nu îți dai seama cât de mult te bazezi pe genunchi până în momentul în care încep să te doară. Durerile cronice de genunchi sunt dificil de tratat, dar dacă alegi meniul potrivit vei obține o ameliorare rapidă a stării tale.
Faptul că soliciți genunchii tot timpul, indiferent dacă stai în picioare, mergi, ești pe bicicletă sau stai jos poate transforma durerile într-o adevărată provocare. Din păcate durerea de genunchi apărută pe neașteptate îți poate da peste cap o zi întreagă. Indiferent dacă este vorba despre artrită sau o accidentare există numeroase analgezice disponibile care te vor ajuta să te poți mișca din nou. Problema este că medicamentele de acest tip au numeroase efecte secundare. De exemplu, acetaminofenul este principala cauză a insuficienței hepatice la nivel mondial.
Pe de altă parte vei fi surprins să afli că dieta poate avea un rol esențial în gestionarea durerilor. Alimentele potrivite pot reduce sau elimina durerile de genunchi prin acțiunea benefică împotriva inflamațiilor.
În acest mod vei scădea doza de analgezice și vei fi mai sănătos.

 
Iată ce ar trebui să consumi pentru a trata durerile de genunchi:

 
1. Morcovi

Consumul de morcovi împotriva durerilor de genunchi este un remediu din China antică. Feliile crocante de morcov sunt o sursă excelentă de beta-caroten și vitamina A, compuși cu un puternic efect antiinflamator. Secretul pentru a maximiza efectul lor analgezic este să îi mănânci gătiți. Este ideal să consumi 2 porții de morcovi pe zi pentru a ține sub control durerile.

 
2. Turmeric

Dacă îți place să mănânci curry ai făcut o alegere inspirată! Curry conține turmeric, iar curcumina din acest condiment care creează nuanța de galben are proprietăți antiinflamatoare. Dacă vei consuma frecvent turmeric vei preveni durerile artciulare, iar în cazul în care deja s-au declanșat, efectul condimentului este similar cu al ibuprofenului.

 
3. Oțet de mere

Nu este util numai pentru a realiza un dressing gustos la salate, ci te poate ajuta să scapi mai repede de durerile de genunchi. Îl poți bea diluat în apă sau poți aplica niște comprese pe bază de oțet de mere pe zonele problematice.
Oțetul de mere va dizolva toxinele acumulate la nivelul genunchilor, care stimulează inflamațiile. Poți opta și pentru un masaj relaxant folosind oțet de mere și ulei de măsline, o dată pe săptămână.

 
4. Ghimbir

Este un alt remediu care poate fi consumat sau aplicat direct pe părțile dureroase. Gingerolul este substanța activă din acest condiment, care are efect analgezic prin eliminarea inflamațiilor. Potrivit specialiștilor, adăugarea ghimbirului la tratamentul specific artritei maximizează efectul analgezic. Folosește ghimbir ras la salate, supe, paste sau piureuri, prepară câte o ceașcă de ceai de ghimbir sau fă masaj cu ulei de ghimbir pe zonele care te dor sau unde au apărut umflături.

 
5. Nuci

Nucile conțin o cantitate importantă de acizi grași de tip Omega-3 și antioxidanți, fiind ideale pentru a calma durerile. În ciuda numărului ridicat de calorii pe care îl au, va fi suficient să consumi 30g pentru a obține efectul analgezic și a reduce poftele alimentare care favorizează obezitatea.
În cadrul strategiei de reducere a durerilor trebuie să ții cont că este bine să slăbești pentru a reduce presiunea asupra încheieturilor.

 
6. Cereale integrale

3-4 porții de cereale integrale la nivel de zi vor diminua semnificativ inflamațiile care cauzează dureri, mai ales dacă este vorba despre suprasolicitarea încheieturilor în timpul exercițiilor fizice. Trebuie, însă, să fii atent ce fel de cereale alegi. Variantele rafinate vor exacerba inflamațiile, iar starea ta se poate înrăutăți rapid. Renunță la pâinea albă și alege-o pe cea din făină integrală sau de secară. Pentru rețetele tale alege orezul brun sau negru, quinoa, orz și ovăz integral.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod