Trucuri alergat

Remodelează-ți corpul și fii mereu în formă: 9 trucuri pentru alergat

Alergatul este o soluție din ce în ce mai des folosită pentru revenirea la o greutate normală și creșterea rezistenței fizice. Dacă până acum credeai că nu ai nicio șansă la maraton sau alte întreceri este momentul să pui în aplicare principalele trucuri pentru alergat. Sfaturile experților te vor ajuta să-ți depășești limitele și să realizezi că poți face tot ce-ți propui. Pornește corect și continuă neînvins.
Vrei să ai din nou o siluetă suplă, dar ți se pare plcitisitor să mergi la sală și să repeți exerciții la diferite aparate? Alergatul te poate elibera de monotonie, iar dacă decizi să faci acest exercițiu în aer liber vei putea observa natura care te înconjoară și vei fi mult mai creativ. În cazul în care ai vrut să începi, dar nu ai fost suficient de motivat este cazul să testezi principalele trucuri pentru alergat propuse de www.lifehack.org. Vei vedea că nu este deloc complicat să obții rezultatele dorite, iar dacă ești în siguranță și te îmbraci adecvat nici nu vei fi extrem de epuizat la finalul exercițiilor.

 
Iată ce trucuri pentru alergat trebuie să aplici chiar de astăzi:

 
1. Pune siguranța pe primul loc

Înainte de a începe să alergi trebuie neapărat să discuți cu medicul tău, mai ales dacă ai fost diagnosticat cu afecțiuni cardiace sau urmezi anumite tratamente.

 
2.
Alege încălțăminte sport de calitate 

Durerile de tălpi, bătăturile și riscul de accidentare vor fi exacerbate dacă porți încălțăminte inadecvată. Dacă de-abia începi să alergi precis vei avea febră musculară, dar nu ai de ce să agravezi disconfortul purtând încălțămintea greșită. Asigură-te că ai susținere optimă pentru călcâi și glezne, iar talpa reduce impactul pentru încheieturi.

 
3. Începe lent

Nu ai de ce să alergi 5km chiar de la început. Specialiștii îți recomandă să aplici regula de 5 cu 5 pentru a te obișnui. Vei alerga 5 minute, apoi vei merge 5 minute într-un interval total de 30 de minute pentru a-i da organismului tău timp să se adapteze. După 2 săptămâni poți crește intervalul de mers și alergat.

 
4.
Este în regulă să și mergi

Evită să-ți stabilești obiective epuizante, de exemplu să alergi 5km fără oprire. Nu ai de ce să te temi de intervalele în care simți nevoia să mergi pentru că este esențial ca organismul să aibă parte de pauze pentru a reduce riscul de accidentare.

 
5. Înscrie-te la un maraton

Un maraton este un factor motivațional foarte important. În momentul în care îți iei angajamentul de a participa vei fi mai motivat să te antrenezi până atunci pentru a avea rezultate foarte bune.

 
6. Nu uita de restul exercițiilor

Dacă vei realiza un singur exercițiu mușchii pe care nu îi utilizezi vor fi slăbiți. Este necesar să-ți fortifici întregul sistem muscular pentru a preveni accidentările în timp ce alergi, așa că nu uita să mergi cu bicicleta, să urci scările, să faci gimnastică, Pilates sau să sari coarda.

 
7.
Creează-ți un plan de alimentație eficient

Unele persoane nu pot mânca anumite alimente înainte de a alerga, în timp ce altele nu au probleme cu stomacul deloc. Ca regulă generală trebuie să consumi carbohidrați cu o oră înainte de a începe să alergi, iar la 30 de minute de la finalul antrenamentului va trebui să consumi un mix de proteine și carbohidrați. Dacă vei alerga mai mult de o oră trebuie să-ți iei la tine o băutură care va reface echilibrul de sodiu și potasiu, iar în cazul în care durata depășește 90 de minute va trebui să optezi pentru un mix de sodiu, carbohidrați și potasiu.

 
8. Hidratează-te în mod corect

În general va fi nevoie să te hidratezi la fiecare 30 de minute de exerciții fizice, dar această cerință depinde și de vreme și gradul de umiditate.
Dacă transpiri abundent va trebui să bei apă mai des ori să alegi băuturi sportive.

 
9. Fii atent la semnalele pe care ți le dă propriul corp

Dacă ai dureri musculare și îți este greu să mergi este mai bine să faci o pauză de o zi sau două de la alergat. În schimb, dacă simți că poți alerga puțin mai mult într-o zi merită să încerci. Vei avea șansa de a te testa în momente diferite, ceea ce face alergatul mult mai distractiv.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod