Solutii de urgenta pentru silueta ta!

Dieta... un cuvant care ne da numeroase batai de cap. Dar ce ne facem inainte de vacante si sarbatori, cand riscul de a acumula kilograme in plus este foarte ridicat. Evident ca nu vom reusi sa slabim instantaneu si intr-o perioada foarte scurta de timp, insa exista cateva solutii usor de urmat care s-ar putea sa fie extrem de eficiente.
1. Consuma 2 litri de apa pe zi! Acesta este un sfat extrem de des intalnit, insa cu toate ca fiecare dintre noi este constient de importanta hidratarii, nu consumam cate 2 litri de apa pe parcursul unei zile. Beneficiile consumului de apa: zero calorii, zero chimicali, zero cafeina; este modalitatea perfecta de a tine in frau poftele alimentare, de a elimina toxinele din organism, de a asigura perfecta functionare a rinichilor si de a "alerta" putin metabolismul. De asemenea, consumul de apa iti va da o senzatie de "stomac plin", reducand senzatia de foame si implicit, favorizand un consum minim de calorii pe zi. Pentru a beneficia din plin de calitatile apei asupra siluetei tale, incearca sa consumi apa calduta pentru a-ti stimula metabolismul si te va ajuta sa arzi cateva calorii in plus. Tine minte! In procesul de slabire, grasimile eliminate contin de cele mai multe ori si toxine care sunt usor eliminate printr-un consum adecvat de apa.

2. Monitorizeaza progresele pe care le faci! Este foarte usor sa renunti la o dieta adoptata, in cazul in care nu monitorizezi cu atentie alimentele consumate pe parcursul unei zile, lucru care te va ajuta sa-ti dai seama de progresele inregistrate in fiecare zi.
Sfat: tine un jurnal in care sa-ti notezi fiecare aliment consumat de-a lungul zilei, continutul de calorii al fiecaruia si activitatea fizica efectuata in acea zi. Acest lucru te va ajuta si te va impiedica sa limitezi aportul de calorii la limita normala. Observand progresele pe zi ce trece iti va oferi o motivatie de a continua planul dietei pe care tocmai ai inceput-o.

3. Indeparteaza tentatiile inutile! Diversificarea alimentatiei poate fi benefica pentru organism, insa poate fi si principala cauza a esecului unei diete. Cand iti faci cumparaturile trebuie sa rezisti tentatiei de a cumpara alimente bogate in calorii - acest lucru este cel mai eficient pentru a potoli poftele alimentare si de a continua dieta inceputa. Daca batonul de ciocolata "troneaza" pe masa din bucatarie iti va foarte greu sa rezisti tentatiei, insa daca esti constienta ca nu ai aceasta ispita in casa vei reusi sa rezisti poftelor alimentare de moment.

4. Mananca des si putin! Daca vei manca mai des si in cantitati moderate vei scapa de senzatia de foame care te "bantuie" in cazul in care esti adeptul/a unor mese copioase si la intervale mai lungi de timp.
Organismul tau va procesa mult mai usor si va arde caloriile mult mai repede.

5. Consuma alimente sarace in calorii! Exista anumite alimente pe care le poti consuma fara restrictie si fara sa te simti vinovat/a (sparanghel, sfecla, broccoli, varza, conopida, morcovi, radacina de telina, castraveti, andive, usuroi, fasole verde, ceapa, papaya, ridichi, spanac, gulii, zucchini, mere, grepfrut, lamai, portocale, mandarine, capsune).

6. Consuma alimente care accelereaza metabolismul! Iata cateva optiuni: citricele, soia, stafidele, merele, usturoiul.

7. Adopta principiul "mananc pentru a supravietui" si nicidecum cel "traiesc pentru a manca"! De cele mai multe ori nu senzatia de foame ne indeamna sa consumam anumite alimente, dar cu toate acestea ne aruncam asupra lor. Unele persoane le consuma cand sunt abatute, altele de placere datorita gustului, aspectului sau mirosului, insa intotdeauna trebuie sa iti dai seama de locul pe care-l ocupa mancarea in viata ta. Acordandu-i un loc mai putin important iti va fi de un real folos in dieta pe care ai adoptat-o.

8. Fii energic/a! Activitatea fizica trebuie neaparat inclusa in viata ta, deoarece are o importanta maxima in arderea caloriilor si, in general, pentru sanatatea organismului tau.

9.
Planifica mesele de pe parcursul unei zile! Acordand o atentie sporita procesului de pregatire a micului dejun, a pranzului si a cinei te va ajuta sa controlezi aportul caloric. In schimb, daca vei manca in oras la un restaurant sau preferi produsele de fast-food nu poti decat sa estimezi cate calorii consumi (lucru extrem de gresit, deoarece s-ar putea sa te inseli de foarte multe ori). Este foarte important sa calculezi cu precizie continutul fiecarui produs consumat. Totusi daca preferi sa iei masa in oras, gandeste-te la ce anume ai vrea sa mananci si ramai la prima optiune, fara a adauga pe parcursul mesei si alte optiuni.

10. Consuma multe supe! Se consuma incet, iti dau senzatia de "stomac plin", sunt sarace in calorii si foarte sanatoase pentru organism. Numeroase cercetari in domeniu au demonstrat eficienta supelor in curele de slabire, deoarece accelereaza metabolismul si reduc poftele alimentare. Este foarte important sa eviti supele crema (cu un continut de smantana in ele) si pe cele cu un continut ridicat de sare. De obicei supele la plic sau cele conservate au si un continut ridicat de sare, asadar ia in considerare acest lucru.

11. Redu cantitatea de grasimi si fii atent/a la produsele degresate sau fara grasime. Faptul ca sunt produse degresate nu inseamna ca nu te vor ingrasa, deoarece de cele mai multe ori pentru a le face mai gustoase, producatorii le adauga mai mult zahar.
Un lucru benefic si inteligent ar fi substituirea alimentelor cu un continut ridicat de grasimi cu legumele/fructele, care iti pot da o senzatie de satietate datorita continutului ridicat de fibre.

12. Mananca incet! Cu toate ca graba ne face sa infulecam alimentele cat mai repede pentru a nu intarzia la serviciu sau la o intalnire, trebuie sa iti faci timp sa mananci incet si sa savurezi fiecare imbucatura. Acest lucru te va ajuta sa te opresti la timp, im momentul in care te simti satul/a.

13. Daca se intampla sa te abati de la planul de dieta, incearca sa revii cat mai repede la el! Nu te lungi la o saptamana mancand in voie, amanand la nesfarsit momentul revenirii la dieta abandonata.
 

Comentarii (38)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eva pe 27 Dec 2008, 20:42
    eva

    ii piesa articolul.......

    0
    0

  • Alice Gheorghiu pe 3 Aug 2007, 11:50
    Diete pentru domnisoare mici

    De ce in sait nu este nici o dieta pentru virstele de 12-14 ani,unele domnisoare au nevoie de ajutorul dumneavoastra,asa ca va rog acum sa-mi aratati una pentru ca am nevoie.Va rog.

    0
    0

  • blusky pe 5 Aug 2006, 23:11
    deci...

    ce sa zic acum incerc si yo,numai ca eu am asteptat sa ma fac de 103 kile k sa incep iar o dieta,sunt dezamagita si ofticata cand vad cum altii arata belea si yo ba,de cateva zile incerc sa renunt la mancatu seara si la paine ,dulciuri si toate cele interzise la dieta,in 2003 am tinut o dieta si de la 98 de kile cat aveam pe atunci in 3 luni am ajuns la 76kg dar am intrat in spital cu diagnosticul de enterocolita acuta(in disperare foloseam ceai de crushin f.consistent si il beam pe stomancul gol)si pana aici mi-a fost,dupa care am depus tot la loc,ba chiar mai mult m-am ingrashat.Acum si yo incerc cu Fibrobar(batonul anti sunci)si sa dea Domnui sa ma tin!Amin!Bafta tuturor in lupta cu kg in plus!

    0
    0

  • Laura pe 15 Mai 2006, 15:56
    o cura ...care la mine a functionat

    deci asta in fiecare zi..dimeantza.-cafea, cereale sau baton de slabit. pranz. - orice dar fara paine, dulciuri, cartofi sau paste, seara - cereale sau baton de slabit(pana in oara 19). Si multa apa...si sport. de la 68kg - 58kg, am ajuns la mine a functionat..sper sa va ajute cu ceva:)

    0
    0

  • OANA PU$$Y pe 11 Mai 2006, 10:56
    FETELOR!!!

    IN PRIMUL RAND SALUT!!!VREAU SA VA DAU SI EU UN SFAT.ITI TREBUIE VOINTA! CEL MAI IMPORTANT LUCRU CARE AJUTATA LA SLABIT ESTE INCREDEREA K VEI SLABI...DEGEABA TI O CURA DACA NU AI INCREDERE K VEI SLABI.GANDIREA ESTE CEA MAI IMPORTANTA!AU FOST FACUTE SI STUDII SI ESTE FOARTE ADEVARAT!ASA K DC VRETI SA SLABITI UITATI-VA IN OGLINDA SI SPUNETI:"VAI CE AM SLABIT!IMI PLACE,ASA K VOI MAI SLABI"BINEINTELES SI CU:RENUNTARE LA PAINE,LA MANCAT DUPA ORA 18:00 SI CAT DE MULTA MISCARE.CREDETI-MA VA MERGE!!!BAFTA!!!

    0
    0

  • Alissa pe 10 Mai 2006, 10:34
    buna fetelor

    si eu am probleme cu greutatea,am 1.71 si 68 de kg,vreau neaparat sa ajung la 60, va rog da-ti-mi niste sfaturi,va pupik

    0
    0

  • beatrice pe 30 Apr 2006, 18:49
    dar sanii?

    pt sanii lasati ce ar trebui sa fac pt ca ei sa-si revina asa cum au fost inainte sa ma ingras si sa slabesc iar?

    0
    0

  • lorena pe 17 Apr 2006, 11:12
    fain artikol

    mjto articol.am 17 ani ,1,74 si 63 de kg da' sunt la regim cu tot cu pastilele de slabit.sunt in a 2 sapt de cura da' ma simt kiar bine.

    0
    0

  • bianca pe 10 Apr 2006, 00:03
    urgent

    am mai trimes un mesaj da nu stiu daca a ajuns am doar 13 ani si am 60 de si 1.57 si pt varsta mea sunt foarte grasa incerc sa slabesc cu regim si de toate da nu reusesc imi plac foarte mult dulciurile ce pot sa fac dati-mi un sfat va rog frumos astept vaspuns pe adresa andreea_102@yahoo.es repede

    0
    0

  • anca pe 9 Apr 2006, 23:33

    am 13 ani si sunt grasut si as vrea ce va din care sa slabesc repede si fara durere de cap

    0
    0

  • pluraru pe 9 Apr 2006, 16:38
    este f. greu

    in decurs de 11 luni am avut doua interventii chirurgicale destul de grele,deoarece nu pot face efort m am ingrasat 10kg,probema e ca am o pofta de mancare nebuna,pe care o stapanesc foarte greu,ce sa feac?

    0
    0

  • Opris Luciana pe 9 Apr 2006, 05:31

    indicatiile sunt binevenite,dar cred ca este necesar sa ai - pe cat posibil - un orar fix al meselor. Daca mananci de 5 ori pe zi,din care 2 gustari, nu ti se face foame, avand in vedere ca intre mese bei apa sau ceauiuri.

    0
    0

  • Laurika pe 8 Apr 2006, 14:44
    Sau altfel....

    Incercati sa va indragostiti..la maine asta a functionat mai bine decat orice dieta p care am incercat-o timp de 3 ani:) P{entru ca dragostea invinge pofta de mancare:))

    0
    0

  • mciurezu pe 5 Apr 2006, 19:29
    este greu

    este greu ,este nevoie de multa vointa,e nevoie de rabdare si de sprijinul celor care te inconjoara.Am luat vre-o 20 de kg dupa un accident rutier in urma caruia am stat 1,5 ani in ghips ,nu am reusit sa mai dau jos desi incerc ,dar.....si peste cateva luni implinesc 50 ani.

    0
    0

  • iulia pe 5 Apr 2006, 16:48
    ..

    mdea..si eu am 20 d ani si mananc ca sparta si n-am nici pe draq...am 1.70m si 50-52kg...si nu se pune :D..lucky me :p

    0
    0

  • emanuela marcu pe 23 Feb 2006, 12:52
    pt d-na de 32 ani si 2 copii

    si eu m-am ingrasat in sarcina 26 kg dar cu multa ambitie si un regim deloc sever am reusit.Daca te intereseaza,contacteaza-ma:emamarcu16@yahho.com

    0
    0

  • Simona27 pe 20 Feb 2006, 13:07
    dieta

    Dieta celor 1000 de calorii insotita de miscare zilnica o gasesc foarte buna.

    0
    0

  • Laura pe 2 Feb 2006, 10:59
    dieta

    recomand sa bea f.multe ceaiuri din fructe uscate(sunt m. bune)seara;adica dupa orele 18.00

    0
    0

  • lacrima pe 2 Feb 2006, 09:08
    sfat

    nu mancati paine dupa ora 19 daca va este foame beti o cana de lapte am avut 80kg si am slabit 15 intr-un an va recomand ambitie si rabdare multa

    0
    0

  • ANCA CIUHAN pe 1 Feb 2006, 20:19
    BUNA!!

    AM 17 ANI SI AM O MARE PROBLEMA: AM PERNUTE SI SUNT PREA EVIDENTE!AJUTATI-MA PLS.!!!!E-MAIL:ancay_ta@yahoo.com

    0
    0

  • veronika pe 23 Ian 2006, 14:42
    nu pot sa nu manink dupa orele 21

    buna.am 1.60 si am 54 kg.toate caloriile mi se pun la burta si nu ma ingras peste tot dar numai la burta.am nevoie de un sfat urgent

    0
    0

  • laar florina pe 21 Ian 2006, 00:22
    beau multa apa si ma ingras

    Salut.nu stiu ce sa ma mai fac beau multa apa dar fara nici un rezultat.deoarece ma ingrasa nu ma slabeste.

    0
    0

  • gabitza pe 19 Ian 2006, 23:02
    nu slabesc si nu mananc mult

    Buna..am 1,72 si am 66 kg..muult!Ma simt grasa rau..cum spune mai sus nu manank mult dar totusi nu slabesc..si cand slabesc pun tot la lok super repede..ce s afac...am nevoie urgenta de un sfat...

    0
    0

  • alexandra pe 19 Ian 2006, 17:49
    va rog sa`mi raspunde`ti

    sfaturile sunt in mod vizibil benefice...dar ce face dak avem 16 ani si nu stam prea bine cu calculul caloriilor?eu de ex mi`as dorii sa slabesc pt k la 16 ani am 1.60 si 51 kg.cu toti imi spun k`i o greutate numai buna insa eu nu ma simt bine in pielea mea.si pe langa asta...mai am si celulita...care`i foarte inestetica si nu stiu cum s`o elimin.trebuie tinut cont si de faptul ca nu toti ne permitem sa tinem diete care poate de cele mai multe ori sunt costisitoare si nici nu dispunem de suficientu bani pt a merge la o sala de gimnastica.sunt ambitiasa si imi doresc sa slabesc insa cu toti imi interzic sa tin o dieta dar nu ma sprijina nimeni si nu jtiu ce ar fi ideal sa mananc si ce nu.v`as multumii daca mi`ati putea da un raspuns pe adresa mea de e`mail a_dreaqu@yahoo.com

    0
    0

  • pisulisa pe 19 Ian 2006, 17:49
    pentru alexandra

    lasa kilogramele! fa sport! ce-ti place: inot, aerobic. De 3x pe saptamana si rezultatele vor fi evidente.

    0
    0

  • giulia pe 19 Ian 2006, 17:49
    pentru alexandra de 16 ani

    parerea mea e ca te stresezi degeaba; vei ajunge la 22 de ani si vei avea poate 58-60 kg si vei spune, ca ar fi super daca ai avea 53 sau 51. Iti recomand ca nu te lasi influentata de ceea ce vezi la tv sau in reviste pentru ca este nerealist ca o persoana sa arate ca o fata din reviste, care isi petrece toata ziua lucrand si stresandu-se sa raate cat mai bine (referitor la celulita, nu exista o formula magica, fa sport, manaca mai putina sare, foloseste si creme daca consideri ca ar avea ceva sanse de reusita, DAR nu te astepta sa dispara in totalitate pentru ca nu cred sa existe mai mult de 5% dintre femei care sa nu aiba deloc celulita); ocupa-ti timpul facand alceva pentru viitorul tau, si gandeste-te ca poate unul din motivele pentru care nu te incurajeaza nimeni sa slabesti e pt ca nu ai nevoie, si pentru ca arati bine.

    0
    0

  • valericanicolescu pe 19 Ian 2006, 17:49
    Bine calculate

    Sant bine calculate toate punctele prezentate,dar eu m'am obisnuit ayat de mult cu apa ca depasesccele doua kg,vara ajung sila patru kg de apa pe zi.Este bine ?,nu este bine?dumneavoastra ce parere aveti.

    0
    0

  • Gabriela pe 19 Ian 2006, 17:49
    prin sport si cura sigur merge!

    Eu am incercat de multe ori.Dar nu ma pot abtine sa nu manc ceva dulce mai ales seara.:P am sa incerc din nou.

    0
    0

  • andreea pe 19 Ian 2006, 17:49
    Sos

    vreau un regim de slabire calculat detailat ptr ca dupa o nastere imi este greu sa slabesc am luat 40 de kg si acuma nu mai pot da jos cine stie ceva care sa functioneze sa lase un mesaj

    0
    0

  • elyna pe 19 Ian 2006, 17:49
    buna

    pt andreea,nu te speria si eu sunt la fel.am luat in greutate 35kg si acum nu stiu cum sa le dau jos.Andreea daca gasesti ceva folositor pt a ne rezolva problemele spune-mi,te rog frumos...

    0
    0

  • Laura pe 19 Ian 2006, 17:49
    Buna!

    Si eu incerc sa slabesc cam tot atatea kg ca si voi. Am facut rost de cartea dr.Montignac. Se spune ca da rezultate. Seamana cu regimul disociat. Daca doriti cartea, trimiteti-mi un mail la laurratrif@yahoo.com si vi-o trimit si voua. Hai sa incercam impreuna!

    0
    0

  • Alexandra pe 19 Ian 2006, 17:49
    Nu stiu ce sa fac!

    Acum am 57 kg si mai vreau sa slabesc vreo 5 kg si nu stiu ce sa fac, aveti sa-mi recomandati ceva?Va rog este urgent.

    0
    0

  • roxana pe 19 Ian 2006, 17:49
    help

    buna.m-am ingrasat 6-7kg si nu mai pot sa le dau jos.nu mananc mult dar nu prea am activitate.daca ati putea sa-mi dati exemple de alimente...va raman indatorata

    0
    0

  • rodica pe 19 Ian 2006, 17:49
    ajutor

    am 32 ani si doi copii, in timpul primei sarcini am luat peste 30 kg. in greutate si am ramas in plus cu 14,adica 68 kg., in timpul celei de-a doua sarcini am mai luat 20. Acum, dupa 7 luni am 71 kg., vreau sa mai slabesc, cu ajutorul regimului disociat. Inca alpatez, si intrebarea mea este daca pot sa incep acest regim. multumesc

    0
    0

  • Teo pe 19 Ian 2006, 17:49
    ciocolata... marea mea problema!!!

    buna. acum am 56 km si imi doresc sa slabesc cateva kg. in ultima vreme m-am obisnuit sa mananc multa ciocolata, adica prefer ciocolata decat mancarea si stiu ca nu e bine. am incercat sa nu mananc deloc ciocolata intr-o zi si ma simteam molesita, am incercat sa o inlocuiesc cu fructe,dar nu are efect. ce pot sa fac ca sa nu mai mananc atata ciocolata? si ce regim as putea sa tin pentru a slabi? va raman datoare daca ma ajutati si pe mine cu problema asta. multumesc

    0
    0

  • adriana pe 19 Ian 2006, 17:49
    pentru Teo

    nu ai spus si ce inaltime ai si daca esti o persoana activ sau nu! cicolata e un deliciu, recunosc si eu! incearca ca in loc sa consumi ciocolata normala cu lapte, sau adaos de alune sau fructe uscate, bogata in foarte mult zahar si grasimi a consumi ciocolata amaruie, cu un continut mai scazut de zaharuri si cu masa de cacao de peste 55%. si pe masura ce te obisnuiesti incearca sa reduci si cantitatea pe care o mananci zilnic!iar daca esti o persoana activa ciocolata nu poate fi chiar atat de nociva( in cantitati moderate) si incearca consumarea ei in special dimineata, cand creierul si intreg organismul au nevoie e energie!si, ca sa poti slabi, fa un pic de miscare. la greutatea ta sunt suficiente 30 min de exercitii pe zi, de doua ori pe saptamana!mult succes!

    0
    0

  • alexandra pe 19 Ian 2006, 17:49
    dulciurile...

    dulciurile sunt mare mea problema,mananc foarte multe dulciuri.Am 1,70 si cam 62 kg in sarbatorile astea de iarna am mancat foarte multe prajituri.Fac ceva sport dar nu prea ma timp de el fiindca sunt aproape toata ziua la scoala.Sper sa-mi dati o solutie ca sa slabesc:am incercat sa nu mai mananc dupa ora 16 dar nu a mers.

    0
    0

  • diaconu cristina pe 19 Ian 2006, 17:49
    nu slabesc

    buna.am 70kg si inaltime1,70.ma simt atat de grasa.nu mananc cine stie dulciuri si nici mancare.dar nu stiu de ce nu reusesc sa slabesc.beau sucuri naturale mananc cat se poate de putin fara multe calorii,am avut si 72 si am reusit sa ajung la 68 dar iar am pus 2 kg.nu stiu ce sa ma fac?datimi un sfat varog frumos.va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod