Slabiti si cu resturi alimentare

Nu ignorati resturile; puteti gati mancaruri bune si sa faceti si economii. Aceste resturi nu sunt neaparat feluri ce ingrasa. Este de ajuns sa le folositi cu discernamant si ele vor deveni si gustoase si dietetice.
Cateva retete care sa va incite sa gatiti resturile de mancare

Carne de vaca "a la Boisvert" (4 portii)

4 bucati de carne de vita
110 ml suc de rosii
5 ml otet
5 ml ulei de masline
1 hasma, taiata fin
2 ml mustar de Dijon
patrunjel tocat
sare si piper

Puneti intr-o tigaie cu teflon toate ingredientele, in afara de carne si patrunjel si incalziti-le la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati carnea si continuati sa le fierbeti inca 20 de minute. Serviti-le calde in farfurii si acoperiti bucatile de carne cu sos.
Presarati apoi patrunjelul.


Carne de vaca in gelatina

350 g carne de vaca slaba, fiarta
2 foi de gelatina
4,5 ml suc de tomate
sare si piper
1 lingurita sos Worcestershire

Pentru garnitura: salata verde, ridichi, sare si piper.

Taiati carnea. Inmuiati gelatina in putina apa rece. Incalziti sucul de rosii si apoi puneti gelatina. Amestecati pana se dizolva. Varsati lichidul cald peste carne. Adaugati toate ingredientele (fara cele de la garnitura) si omogenizati. Aceste amestec, turnat intr-o forma, trebuie lasat in frigider.
Taiati salata si ridichile.
Pentru servire: rasturnati carnea in gelatina. Ornati cu legumele pregatite.

Important!
Aceste fel poate fi congelat. Durata de conservare: doua luni. Puteti inlocui carnea de vita cu cea de pui sau curcan. Folositi supa de carne (instant sau preparata in casa si degresata) in loc de sucul de rosii. In gelatina puneti o lingurita de mustar.

Informatiile au fost preluate din cartea "125 trucuri pentru a slabi si a te mentine in forma", de dr. Jean-Marie Marineau, traducere Monica Stanciu, Bucuresti, editura Niculescu, www.niculescu.ro
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gregor pe 25 Mai 2006, 10:05
    incearca

    incearca pe pielea ta si trimite catre ceilalti rezultatele obtinute. succes! daca vrei, poti.

    0
    0

  • mirela pe 15 Mar 2006, 20:09
    ........

    si eu as vrea dar trebuie putin timp si rabdare.Ideea e ca dieta fara sport nu prea merge,mai ales dak n-ai prea multe kg.asta cred ca se stie! as dori si eu niste idei noi. Am uzit ca ajuta sa bei in fiecare dimineta o cana cu apa in care ai pus una sau 3 liguri de otet de mere.sau sa-ti clatesti dimineta gura cu o lingura cu ulei de masline.ciau

    0
    0

  • vivisor coste pe 4 Mar 2006, 00:17
    ........

    am incercat tot felul de diete,dar nu au dat randament,eu as vrea ceva care sa ma ajute sa mai dau jos din kg.am 71 de kg si 1.72m dar as vrea sa mai dau jos ceva.astep raspunsul vostru.va pup!!!

    0
    0

  • liliana68 pe 24 Feb 2006, 09:18
    buna

    nu spun ca nu este adevarat ce e scris aici! pe timpul lui ceausescu era o gluma: nu aruncati painea veche o inmuiati in lapte puneti unt pe ea presarati caccaval ras o bagati la cuptor si dupa ce o scoateti puneti o bucata de friptura pe ea!!! ok?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod