Planul de 28 de zile care îţi anihilează pofta de mâncare. Vezi cum!

Diversele pofte culinare care îţi dau târcoale sunt cel mai mare duşman al tău atunci când vrei să urmezi o cură de slăbire. Află de la Dr. Oz cele mai eficiente trucuri ca să nu mai pofteşti la alimentele care te îngraşă.

Diversele pofte culinare care îţi dau târcoale sunt cel mai mare duşman al tău atunci când vrei să urmezi o cură de slăbire. Află de la Dr. Oz cele mai eficiente trucuri ca să nu mai pofteşti la alimentele care te îngraşă.

 

Într-o zi ţi-e poftă de dulciuri, iar în cealaltă nu te poţi abţine când vezi o farfurie cu cartofi prăjiţi, crocanţi şi săraţi. Deşi eşti conştientă că tocmai aceste pofte culinare sunt cauza pentru care nu reuşeşti să slăbeşti sau să te menţii la greutatea dorită, totuşi nu reuşeşti să te abţii de la aceste alimente care îţi pun în pericol silueta.


Dacă nu ştii cum să rezolvi această problemă, află de la celebrul Dr.

Oz. care sunt cele mai eficiente trucuri. Iată un plan de 28 de zile care îţi anihilează aceste pofte!


Prima săptămână: limitează mult consumul de sare

Potrivit specialistului, sarea poate să accentueze şi să alimenteze pofta de mâncăruri grase şi nesănătoase. Mai mult, sarea creşte tensiunea arterială şi favorizează apariţia bolilor de inimă. Înlocuieşte sarea cu alte alternative sănătoase atunci când preapari o salată. De exemplu, poţi să foloseşti în loc de sare, piper negru, busuioc, pătrunjel, mărar, ţelină beţe, curry, ghimbir, oregano, boia, rozmarin, salvie sau turmeric.


A doua săptămână: înlocuieşte gustările nesănătoase cu unele nutritive

Gustările nesănătoase, fie că vorbim despre ciocolată sau chipsuri, sunt o problemă pentru majoritatea dintre noi.
Tot timpul vei pofti la diverse alimente nesănătoase, însă cu cât vei găsi alternative sănătoase pentru ele, cu atât îţi vei ajuta creierul să conştientizeze şi să transmită necesitatea de a consuma aceste alimente nutritive în defavoarea celor lipsite de nutrienţi. Potrivit specialistului, printre aceste alernative pe care le poţi asocia cu alte alimente mai nesănătoase, în funcţie de gusturile tale, se numără: quinoa, orzul, orezul brun, ovăzul, boabe de fasole, carne de pui, carne de curcan, iaurt grecesc, lapte degresat, lapte de migdale, lapte de capră, brânză proaspătă de vaci, broccoli, ciuperci, smochine, struguri, kiwi.


A treia săptămână: începe să-ţi construieşti măcar un meniu sănătos pe zi

După ce ai început să înlocuieşti gustările dintre mese cu variante mai sănătoase, este momentul să te concentrezi asupra alegerilor pe care le faci la mesele principale.
Dacă obişnuieşti să consumi şniţel cu sosuri grase şi cartofi prăjiţi, înlocuieşte aceste alimente cu piept de pui la grill şi un sote de broccoli (sau alte combinaţii de legume). Pe măsură ce vei progresa şi vei alege tot mai multe variante sănătoase, organismul se va obişnui cu acest tip de alimentaţie. Sfatul specialistului: înlocuieşte meniurile nesănătoase cu unele nutritive măcar la o singură masă principală şi la cele două gustări.


A patra săptămână: consumă numai alimente sănătoase la toate mesele principale

Cu siguranţă că această săptămână va fi o adevărată provocare pentru tine, deoarece trebuie să faci doar alegeri sănătoase la toate mesele pe care le iei pe parcursul zilei.
Construieşte-ţi un meniu sănătos, alege gustările nutritive şi dacă reuşeşti să rezişti tentaţiilor întreaga săptămână, atunci înseamnă că ai reuşit să educi creierul să tânjească numai după alimentele sănătoase.(Foto:iStockphoto)

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lppp pe 6 Iul 2012, 12:49
    ddd

    super articol!!

    0
    0

  • Popa Georgeta pe 21 Iun 2012, 21:29
    Ingrasare

    Peste tot doar despre cure de slabire se vorbeste. Dar de ce nu vorbiti si despre ingrasare. Cum sa ne ingrasam sanatos, fara depuneri de grasime. Ce anume sa mancam si in ce mod, pentru a avea un corp armonios si cu forme. Sa stiti ca exista multe persoane slabe.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod