Exerciţii şi reguli alimentare care te ajută să slăbeşti după Sărbători

Te incomodează kilogramele în plus? Eva.ro îţi propune un program complet de nutriţie şi sport ca să scapi rapid de ele şi să ai un corp tonifiat!

Reguli alimentare de respectat


1. Găteşte acasă şi pune-ţi mâncare la serviciu

Un truc util este acela de a găti mai multe feluri de mâncare în weekend, astfel încât să ai un meniu variat toată săptămâna.

2. Limitează consumul de zahăr rafinat şi dulciuri din comerţ

Renunţă la zahărul rafinat şi pofta de dulciuri va fi diminuată. În schimb poţi să prepari din când în când dulciuri de casă cu zahăr brut, sucanat, zahăr de cocos, curmale sau să foloseşti mierea de albine pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.

3. Optează pentru orice preparat din făină integrală, în defavoarea celor cu făină albă

Înlocuieşte pâinea albă cu pâinea din făină integrală, pastele din făină albă cu cele din făină integrală şi orezul alb cu cel integral, brun sau sălbatic.

4. Cumpără şi ţine în casă doar alimente sănătoase

Cumpărăturile săptămânale trebuie să se limiteze doar la o diversitate mare de fructe, legume, verdeţuri, nuci/seminţe crude, cereale integrale (orez brun, mei, quinoa, grâu, ovăz, amarant, secară), leguminoase (mazăre, fasole boabe, năut, linte) pe care le poţi consuma în cantităţile dorite. Pe lângă aceste categorii, poţi să optezi pentru cantităţi mici de lactate cu mai puţină grăsime, ouă, peşte şi carne slabă, care nu trebuie consumate zilnic, ci de 2-3 ori pe săptămână.

5. Renunţă la sucuri

Optează pentru apa plată, apa minerală, ceaiurile medicinale şi doar ocazional la sucurile proaspăt stoarse din fructe. Sucurile carbogazoase nu au ce să caute în meniul tău, doar la ocazii în cantităţi moderate.

Dacă te asiguri că ai grijă la alimentaţia ta şi să consumi cât mai multe alimente proaspete, următorul pas constă în stabilirea unui program strict de exerciţii fizice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod