Dieta pentru un par mai sanatos

Cand iti merg toate struna, parca si parul e mai stralucitor! Respectaun regim de viata sanatos, pentru ca specialistii sunt de parere cavitaminele si stilul de viata sunt cheia pentru un par suplu si frumos.

O dieta sanatoasa este foarte importanta dar stiai ca, in cazul incare nu o respecti, parul va fi cel dintai care iti va da semnaleingrijoratoare? Si asta pentru ca substantele hranitoare vor satisfacenecesitatile altor organe, cu o mai mare prioritate, cum ar fi creierul,nicidecum pe acelea ale radacinii firului de par.
Rezultatul? Parul taulipsit de vitamine va inceta sa mai creasca, va fi uscat si despicatla varfuri. Cum poti preintampina aceasta problema? Urmeaza o dietaechilibrata, bogata in zinc, fier si vitamina B. Acest lucru inseamnasa mananci multe fructe si legume dar si alimente bogate in proteine sicarbohidrati.

Probleme specifice parului
Parul are nevoie de trei luni pentru a creste si acesta este termenulla care vei vedea rezultatele parului cu probleme. Trebuie sa stii canici o cantitate de fructe sau legume nu poate repara problemele unuipar care a fost distrus prin vopsitul chimic sau ale celui care nu amai fost tuns de doi ani si are varfuri despicate.

In timp ce calitatea parului gras este determinata genetic si nimicdin ceea ce mananci nu poate schimba genele, daca parul tau s-aingrasat brusc, acorda o mai mare atentie alimentelor pe care leconsumi.
Mancarurile care fac pielea sa transpire cauzeaza acelasilucru si scalpului. Daca parul tau da semnale ca este uscat, incearcasa introduci in dieta si nuci, alune, seminte, carne de peste.

Parul are aceeasi lungime de trei luni? Dupa cum spuneam, vitamina B areo importanta vitala in acest sens. Daca organismul nu primeste suficientevitamine, parul este primul lucru care va avea de suferit. Mancand putinsi des si vei mentine nivelul de energie de care ai nevoie. O gustarela patru ore ar putea fi de mare ajutor.

Firul de par este foarte subtire? Poate avea legatura cu nivelul slab defier din organism, lucru destul de des intalnit la vegetarieni.
Oricineare nevoie de 14,8 mg de fier pe zi. Daca respecti aceasta conditie timpde trei luni dar nu sesizezi o schimbare, programeaza-ti o intalnire cuun medic nutritionist sau unul dermatolog.

Daca observi ca apar tot mai multe fire de par alb pe la tample, totlipsa vitaminei B este cauza. Dupa cum stim, stresul se asociaza mereucu incaruntirea si tot acesta distruge vitaminele B. Studiile au aratatca suplimentare cantitatatilor acestei vitamine au scazut rata albiriiparului.
 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramo pe 16 Iun 2011, 14:56
    parul

    eu am un par bogat si frumos cred ca hrana conteaza f mult intradevar mananc multe verdeturi,fructe si legume.Imi mai cade si mie f f putin doar cateva fire de par dar consumul de vegetale sunt minunate

    2
    0

  • simona pe 20 Mai 2011, 00:05
    Caderea parului

    Sunt studenta in primul an si probabil k din cauza stresului mi-a cazut jumatate parul din cap . Am incercat tratamente cu tot felul de solutii din farmacir,insa degeaba.Aveam parul destul de lung si m-am tuns scurt.Am fost vopsita de foarte multe ori ,insa acum sunt hotarata sa las sa imi iasa toate culorile din par.Va recomand sa folositi tratamentul cu 2 linguri de ulei de masline,un galbenus de ou (daca aveti parul gras puteti stoarce si cateva picaturi de lamaie,daca aveti firul de par subtire,nu folositi lamaie pt ca ea subtiaza firul).Nu o sa se vada de la primele spalari rezultate,insa dupa cateva luni parul vostru se va regenera.Am o mare problema si eu cu caderea lui ,insa sper sa isi revina ...pana cand nu l-am vopsit ,aveam un par bogat si cretz ffff frumos.Insa si placa il distruge fff tare.Asa ca ,fetelor,evitati vopselele ,placa,fixativele si spuma...si fiti naturale,multumiti-va asa cum sunteti ! sanatatea e cea care trebuie sa ocupe primul loc in viata fiecaruia! cu bine ...simona!

    3
    0

  • ada pe 5 Mai 2011, 21:35
    tratament naturist

    salut fetelor!!! eu am descoperit o solutie pentru caderea parului, si de asemenea una pentru regenerarea lui. Este vorba de Varga, se gaseste la plafare si costa in jur de 50 de ron. Se aplica in fiecare zi, nu incarca parul...tatamentul trebuie tinut cel putin 6 saptamani in continuu fara sa va vopsiti in timpul asta. Sper sa va foloseasca!!!

    3
    2

  • mimi pe 2 Mai 2011, 18:15
    parul

    fetelor pot sa spun ca am trecut si eu prin nenumarate probleme cu caderea parului.Pana am incercat masca cu ulei de ricin ,care pt mine a fost foarte buna. am aplicat.o de 2 ori pe saptamana timp de 3 luni . de 1 an nu mai am probleme cu caderea parului. acum ma vopssc de 2 ori pe an intr,o culoare apropiata parului meu sa nu se observe prea tare cresterea parului.

    0
    2

  • red-studio.ro pe 2 Mai 2011, 04:26
    par degradat

    o data sau de 2 ori la 2 sapatamani imi pun ulei de masline pe par si dorm cu un prosop pe cap toata noaptea.apoi ma spal normal pe cap.faceti asta de cateva ori si credeti-ma, veti vedea rezultate.bafta!!

    1
    0

  • licia pe 24 Apr 2011, 22:23
    par degradat

    Buna! Am citit comentariile si poate imi dati si mie o solutie.Imi cade parul foarte rau.Am incercat sa-l las sa creasca si sint dezamagita cit de mult imi cade.Imi creste repede un cm pe luna si trebuie sa-l vopsesc ,acum l-am lasat 4 luni nevopsit toate prietenele ma intrebau ce se intimpla cu mine ca m-am delasat asa;de Pasti l-am vopsit dar imi cade ca ma tem ca voi ramine cheala ce sa fac?parul e subtire,fragil si cade f mult.

    1
    2

  • tot eu pe 27 Feb 2011, 21:24
    parul

    insa nu a fost asa,am avut grija sa am un regim alimentar cat mai sanatos si cat mai multe fructe in special mere,sunt inebunita dupa ele,4-5 pe zi.acu fetita mea are un an si am facut un obicei de a manca sanatos eu si fetita mea.pot spune ca nu imi mai cade parul aproape deloc,parul il spal la saptamana si nici atunci nu e gras.

    0
    0

  • dana pe 27 Feb 2011, 21:13
    parul

    intru si eu aici printre voi,dar no pot zice k am probleme cu parul.degeaba o sa incercam diferite tratamente sau sampoane,totul tine de ceea ce mancam,sanatatea noastra aspectul pielii,parul etc.v-o spun din proprie experienta,inainte sa raman insarcinata imi cadea parul de ziceam ca o sa raman fara,si ma temeam ca pe timpul sarcinii o sa fie si mai rau

    0
    0

  • valik pe 14 Feb 2011, 13:18
    pt cresterea parului

    buna fetelor mie imi cadea parul rau de tot si nici nu imi crestea deloc pana am aflat de masca de cu ulei de recin vit.A si ulei de masline.dar sa stiti k o sa treb sa va spalati f des pe cap deoarece o sa vi se igrase parul,dar in skimb nu o sa il mai aveti degradat o sa va creask f repede si nici nu o sa va mai kda f rau.parca si firul de par este mai bogat si arata f sanatos.

    4
    0

  • Dayanadi pe 26 Ian 2011, 17:38
    masca

    Folosesc masca cu galbenus si miere. Cateodata folosesc o masca cu cafea si ulei de masline. Ideea e sa stai cat mai multe cu ea..eu am parul foarte uscat, e cretz si desss/ Sunsilk verde ma ajuta foarte mult, il facea mult mai moale si stralucitor..dar nu se mai gaseste..

    0
    0

  • carap pe 14 Oct 2010, 13:48
    pt silvana

    am trecut prin asta si nu o sa-ti placa ce-ti spun dar daca nu-l tunzi nu rezolvi nimic / absolut nimic. Un par degradat nu are cum sa-si revina, toate tratamentele sunt pentru intretinerea parului, pentru a nu mai ajunge la un par degradat, dar odata ce l-ai scapat si e tocit/mat/despicat ....tunsul e salvarea. Ai sa vezi ca da-l tunzi o sa creasca mult mai repede plus ca v-a arata super lucios si sanatos. Abia dupa aceea tratamentele o sa te ajute sa-l intretii si sa nu mai ajungi la un par degradat. Daca te vopsesti verifica si puterea oxidantului .... poate e prea mare pentru firul tau de par

    0
    0

  • anna pe 8 Oct 2010, 04:34
    caderea parului

    PENTRU CADEREA PARULUI FOLOSESC MASCA DIN OU INTREG+ ULE DE MASLINE +JUMATE LAMIIE [SUC DE LAMIIE.] TIN PE CAP LA RADACINA, APROXIMATIV 30-40 DE MINUTE, DUPA CARE INTRU IN SOWER. PARUL MEU SA REFACUT FOARTE BINE. MERITA SA INCERCATI SI DUMNEAVOASTRA.ODATA PE SAPTAMINA ACEASTA MASCA DE PAR NU VA POATE DAUNA.

    2
    0

  • stela pe 30 Sep 2010, 17:16
    matreata

    Buna fetelor,pt a scapa de matreata folositi otet....dupa spalare si clatire,va clatiti cu 50 ml otet intr-o cana mare cu apa(250ml)...la mine a functionat....

    3
    1

  • Andreea pe 3 Sep 2010, 23:37
    Parul uscat..........

    Buna seara, Am avut o perioada incarcata, cu stres mult........am un par sanatos, dar din parul gras pe care-l aveam pana acum o saptamana, a devenit foarte uscat. Nu stiu ce pot face. Va rog dati-mi un sfat, pana ajung la dermatolog! Cu respect, Andreea

    0
    0

  • Amelie pe 21 Aug 2010, 14:35
    Parul meu se ingrasa la o zi dupa spalare!!!!!

    Ce ma fac parul meu se ingrasa la o zi dupa spalare si n-am idee ce se intampla.De cand m-am tuns el se ingrasa repede prea repede.Spuneti-mi ce sa fac cu ce sa il spal?

    8
    0

  • Mirela pe 6 Aug 2010, 13:55
    ...:-?

    a inceput sa mi se arda parul....aveam un par ff sanatos pana m'am vopsit blonda...dar aqm imi creste parul...se vede la radacina, dar la varfuri parca se rupe..j nu creste in lungime...ce sa ii fac?:(

    4
    2

  • nelly pe 23 Iul 2010, 13:27
    ou si ceapa

    foarte eficienta este masca de: ou amestecata cu putin otet,lasi 15 min,sau ceapa data prin razatoare,sucul de ceapa il tamponezi la radacina( pt caderea parului,indesire,stralucire),faci macar 3-4 spalari

    3
    0

  • albertinaa pe 23 Iun 2010, 17:00
    par sanatos

    cred ca cea mai buna si *de efect*masca pentru par e cea tarditionala cu miere,galbenus de ou,vitamina A (fiole) .La mine cel putin a functionat intotdeauna

    3
    1

  • Postumia pe 5 Mai 2010, 09:47
    matreata

    Incercati sa folositi galbenus de ou in loc de sampon. Este un bun tratament dar trebuie spalat parul numai cu asa ceva. La inceput pare ca nu are efect dar cu timpul parul se obisnuieste si da rezultate.

    1
    0

  • nicole pe 14 Apr 2010, 05:43
    SE INGRASA PARUL...

    pentru toate fetele care sunt preocupare ca au parul gras dupa 4 zile de la spalare... fetelor.... tre sa va spalati pe cap tot a doua zi nu o data pe saptamana sau dupa 4 zile. Eu in perioada verii ma spal chiar in fiecare zi. Nu se intampla nimic, va asigur, inafara faptului ca veti avea un par proaspat spalat si profumat in fiecare zi. Considerati si faptul ca smogul, praful, caldura aumeteaza ingrasarea parului. In plus aveti mai mare atentie la alimentatie.

    4
    0

  • NYKOLETA pe 9 Apr 2010, 20:41
    despre caderea parului

    salut sunt nykoleta si as vrea sa stiu si eu cum sa prepara galbenusul de ou cu mierea si uleiul de masline cu mierea.va multumesc mult si sa aveti parte de tot ce va doriti.pwp

    4
    3

  • elena.dragan pe 9 Apr 2010, 15:53
    parul nostu....

    ce ar trebui sa facem ptr a ne ingriji corect podoaba capilara?

    3
    0

  • gianina92 pe 1 Apr 2010, 18:37
    am matreata si un par inspicat si subtire...

    ce pot sa fac ca sa mi se regenereze parul...si sa scap de matreata...?as vrea sa mi creaca parul sa il am lung dar daca este inspicat se rupe...ii tund varfurile cam la 2 luni dar tot se inspica...daca puteti sa mi dati un sfat v as fi recunoscatoare..multumesc anticipat.

    0
    0

  • ramona pe 29 Mar 2010, 12:18
    parul meu

    buna,am si eu o problema cu parul meu...mi se ingrasa f repede,ma spal pe cap o data la 2zile si mi se ingrasa doar la radacina.si mai este o problema,mi se rup particele mici din firele de par,ce sa fac in cazul asta?

    0
    0

  • elenabombonik pe 21 Mar 2010, 14:40
    BUNA MATRETA ESTE URATA

    BUNA FETELOR EU AM PARUL LUNG SY FETITA MEA LA FEL PE EA O SPAL CU SAMPON DE COPII DE LA AVON SI NU ARE MATREATA DOAR I SE INCURCA PARUL ASA CA FOLOSESC SI SPRAY PT DESCURCAREA PARULUI DE LA AVON SY ESTE FT FT BUN .DAR CE SAMPON FOLOSESTY PT FETITA TA

    0
    0

  • banii_adina pe 12 Mar 2010, 21:58
    parul meu

    parul meu este lung si e plin de matreata nu mai stiu ce sa fac ce sa folosesc ca sa scap de matreata ajutatima multumesc

    0
    0

  • valentinaxp pe 27 Feb 2010, 16:08
    matreata

    Nu stiu ce sa mai fac fetita mea are parul lung si plin de matreata ,nu mai stiu cu ce so spal si ce sa fac sa o scap de acea matreata oribila va rog ajutatima .multumesc

    0
    0

  • Denisa pe 26 Ian 2010, 16:32
    despre ingrasarea parului foarte des

    ma spal foare des pe cap,adika de 3 ori pe saptamana si mi sa ingrasa foarte repede sh nu stiu dc? Obisnuies sa nu stin parul desfacaut si cred k si asta e o problema????

    0
    2

  • florentina pe 11 Dec 2009, 16:09
    despre tipurile de par pt claudia

    dupa ce speli intotdeauna de 2 ori dai cu un balsam,dar numai pe lungimea parului,nu si pe cap,si lasi 5 minute.Apoi clatesti bine.Parul il piepteni doar cind e uscat.Evita sa folosesti uscatorul de par.Ca sampon,eu folosesco marca franceza DUCRAY (EXTRA -DOUX) pt par delicat,fragil.Sau de la VICHY sampon energizant,e cu alb si cu rosu ambalasul.

    3
    1

  • florentina pe 11 Dec 2009, 16:02
    despre tipurile de par,pt claudia

    Buna,Claudia!Aceleasi probleme le-am avut si eu...Pt par ìncàlcit e f. buna o masca cu ulei de masline,dar nu pui si pe pielea capului,ci doar pe lungimea parului,apoi te speli cu un sampon pt uz fregvent,de 2 ori.In rest,speli parul de 4 ori pe saptamàna,dar tot cu sampon pt uz fregvent.Samponul il pun mai mult pe cap,pt ca aia e partea care se ingrasa,restul lungimii parului se curata la clatit

    1
    0

  • claudia pe 19 Nov 2009, 18:08
    despre tipurile de par

    buna, am si eu o problema, eu imi spal parul de obicei in zilele de marti si sambata, cam la 4 zile, dar dupa 2 zile deja parul mi se ingrasa f tare si doar la radacini, bine ca mi-au crescut cam 3 cm parul natural, si am mai patit acu cateva luni cand am vrut sa-mi las parul natural sa-mi creasca si cand ma spalam si dupa ce ma uscam era tot gras, dar de ce nu stiu? am zis ca din cauza samponului:| ce tratamente pot folosi pt parul gras. Am mai facut cu galbenus de ou si miere, cu ulei de masline si miere pt cadere si am fost multumita. Si inca un lucru, deci dupa ce ma pieptan nici nu trece mult timp si am impresia ca mi se incalceste repede, ca nu are volum parca nu m-as fi pieptanat. Si folosesc sampon de la kallos si masca de par impotriva ingrasarii cu morcov si in principiu e bun, is multumita, e matasos parul dar parca nu are stralucirea si volumul pe care mi l-as dori si sa nu mai fiu nevoita sa-l pieptan des, l-am pieptanat dimineata cand plec si asa sa stea ceva timp sa fiu multumita, din ce cauza e oare? va rog mult de tot sa-mi raspundeti, poate gas o solutie la toate problemele. ast raspuns pe mail daca s-ar putea sau daca nu macar sa postati pe site ul eva ceva niste solutii . o seara placuta

    0
    0

  • laura pe 18 Nov 2009, 20:41
    podoaba capilara

    doresc sa stiu daca folosirea frecventa a fixativului afecteaza parul.Folosesc Nivea

    0
    3

  • silvana pe 5 Nov 2009, 14:28
    parul

    am un par fff degradat am bagat tot felul d tratamente dar degeaba...pot face ceva pt el?

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod