Dieta Okinawa

Oamenii care locuiesc pe insula japoneza Okinawa au o speranta de viata foarte ridicata, in jur de 110 ani. Acum probabil ca te intrebi de unde acesta performanta...

Oamenii care locuiesc pe insula japoneza Okinawa au o speranta de viata foarte ridicata, in jur de 110 ani. Acum probabil ca te intrebi de unde acesta performanta... Secretul pare sa stea in alimentatia pe care au adoptat-o persoanele din aceasta zona.

In urma studiilor de cercetare, care s-au intins pe o perioada de 25 de ani, nutritionistii au elaborat o dieta bazata pe principiile de alimentatie aplicate de aceste persoane, numita dieta Okinawa.

Consuma carbohidrati sanatosi. Ce inseamna acest lucru? Carbohidratii sanatosi sunt cei pe care ii gasesti in forma naturala: fructe, legume, cereale sau orice alt produs alimentar neprelucrat.

Aceste alimente au un nivel glicemic foarte scazut, cu putine calori, perfecte pentru lupta ta impotriva kilogramelor in plus.

O dieta bazata pe fructe, legume sau cereale nu numai ca reduce riscul cresterii in greutate, dar te si fereste de boli cardiovasculare, de cancer, diabet, cataracta.

Proteinele vegetale, dar si animale (carne slaba de pui, peste sau alte produse specifice zonei marine) sunt intotdeauna binevenite in alimentatia ta. Acestea sunt esentiale pentru sanatatea celulara si musculara. De asemenea, servesc ca si hormoni, enzime sau anticorpi, deci este foarte important ca din alimentatia ta sa nu lipseasca proteinele;

Fibrele sunt un complex de carbohidrati si se regasesc in plante.

Nu au nicio calorie. O masa bogata in fibre iti va oferi satietate fara a adauga niciun kilogram in plus;

Bea foarte multe lichide. In general, cele mai recomandate sunt apa si ceaiul. Cu cat bei mai multa apa in timpul mesei, cu atat densitatea calorica va fi mai mica, iar tu te vei simti mai satula. Ceaiul negru si cel verde sunt, de asemenea, sarace in calorii si te pazesc de boli precum cancerul sau problemele cardiace.

Site-ul Okinawaprogram.com prezinta o parte dintre secretele celor din Okinawa, secrete datorita carora speranta de viata si calitatea ei ne sunt net superioare.

Care sunt secretele celor din Okinawa?

  • Mananca 7 legume pe zi: varza, ceapa, cartofi dulci, zucchini, piper verde etc.;
  • Savureaza mancarea si isi fac intotdeauna timp pentru masa.
    A manca este o pasiune pentru acesti oameni. Aceasta metoda ii ajuta sa manance fix cat au nevoie.
  • Apeleaza la diferite trucuri pentru a-si garnisi mancarea. De exemplu, folosesc: menta, seminte de susan, ardei iute. Aspectul conteaza foarte mult, ce-i drept;
  • Se pricep foarte bine la controlul cantitatii. Spre exemplu, portiile lor sunt pe jumatatea celor din America de Nord. Acasa iti poti achizitiona farfurii mai mici din care sa mananci;
  • De cele mai multe ori, isi adauga in mancare o cantitate de tofu pentru a asigura aportul proteic;
  • Alimentul de baza in prepararea mancarii este uleiul de masline.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod