Dieta fără grăsimi sau fără carbohidrați? Un studiu arată care e mai bună pentru slăbit

Multe persoane elimină grăsimile sau carbohidrații atunci când vor să slăbească. Dar știi care este cea mai bună soluție? Un studiu ne lămurește!
La ce trebuie să renunț ca să slăbesc? Oare funcționează mai bine dieta low-fat sau low-carbs? O echipă de cercetători de la Stanford University School of Medicine a descoperit că nu prea există nicio diferență între aceste două diete și că persoanele care le-au urmat au slăbit la fel. 

Studiul care a apărut în publicația Journal of the American Medical Association a fost realizat pe un eșantion de 609 persoane supraponderale cu vârsta între 18 și 50 de ani, care au urmat ambele diete timp de 12 luni. 

Rezultatele au scos la iveală faptul că indiferent de dieta abordată, participanții la studiu au reușit să slăbească la fel. 

”Cu toții am auzit povești legate de o dietă urmată de un prieten care a slăbit foarte mult, după care a fost adoptată de alt prieten și acesta nu a mai obținut aceleași rezultate spectaculoase.
Asta se întâmplă pentru că suntem construiți diferit și nu ar mai trebui să ne întrebăm care este cea mai bună dietă”
, explică Christopher Gardner, coordonatorul studiului, citat de Bussiness Insider

În general, este mult mai indicat să încurajezi pe cineva să învețe care sunt cele mai bune combinații alimentare hipocalorice, în loc să adopte tot felul de diete extreme pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus. Doar consumând alimente integrale, sănătoase vei reuși să slăbești șă să te menții la greutatea dorită.
Sucurile și alimentele dietetice poate că nu au calorii, însă nu este deloc recomandat să le consumi ca înlocuitori, ci să găsești alternative sănătoase. 

”Ne dorim să avertizăm pe toată lumea că indiferent de dieta adoptată este foarte important să cumperi produse integrale și proaspete, încercând pe cât posibil evitarea mâncării procesate din supermarket. De asemenea, trebuie să urmezi o dietă care să nu te înfometeze și să nu priveze organismul de nutrienții esențiali, pentru că altfel va fi foarte dificil să menții acest stil de viață pe o duraă lungă de timp”, susține coordonatorul studiului. 

La finalul celor 12 luni, participanții la studiu au slăbit în medie 6 kilograme, indiferent de dieta urmată.
Însă, au fost și unii participanți care au reușit să dea jos 27 de kilograme, în timp ce alții s-au îngrășat 7-8 kilograme. Toți participanții au fost de acord că acest stil de viață le-a schimbat percepția asupra mâncării și acum acordă mult mai multă atenție alimentelor pe care le consumă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod