Cele mai eficiente metode ca să te menţii după ce ai slăbit

După cum ştii, nu partea cu topirea kilogramelor în plus este marea provocare pentru silueta ta, ci modul în care reuşeşti să te menţii după ce ai slăbit. Dacă te-ai privat o vreme de îngheţata preferată şi ai mers la sala de fitness de parcă ţi-ar fi taxat cineva absenţele, nu înseamnă că acest chin temporar te va scuti de reapariţia colăceilor nesuferiţi pentru toată viaţa.
În mod ideal, ai slăbit printr-o dietă echilibrată, mişcare şi alegeri alimentare sănătoase. În mod realist, probabil că te-ai cam înfometat şi ai făcut mai multe abdomene decât credeai că poţi face, pentru o greutate de vis. Acum este momentul să te menţii după ce ai slăbit, dar cum poţi face acest lucru, fără să duci o viaţă de restricţii, precum cele care te-au ajutat să scapi de greutatea prea mare? Foarte simplu. Prin obiceiurile sănătoase, pe care le afli mai jos!

Ia gustări sănătoase şi micşorează porţiile

Chiar dacă acum te simţi uşoară ca un fulg, trebuie să fii în continuare foarte atentă la ce mănânci, altfel efectul yo-yo (de reîngrăşare) te va prinde din urmă.
Ai grijă să ai mereu la îndemână gustări sănătoase (brânză degresată, iaurt, fructe, legume), care să îţi ţină de foame şi să te facă mai puţin vulnerabilă în faţa napolitanelor cu ciocolată.

Micşorează porţiile şi mănâncă de 5 ori pe zi, în loc de 3. În acest fel, îţi ajuţi metabolismul să lucreze în forţă cât e ziua de lungă, în favoarea formelor tale perfecte.

Hidratează-te constant

Hidratarea este o parte esenţială a strategiei tale de a te menţine după ce slăbeşti. Bea cel puţin 8 pahare de apă pe zi, pentru o ardere mai eficientă a grăsimilor şi o senzaţie de saţietate prelungită.
În plus, vei fi mai puţin dornică să bei sucuri acidulate, dacă senzaţia de sete nu apare de-a lungul zilei.

Fă mişcare cu orice ocazie

Să spunem că nu mai ai bani sau timp să investeşti în sesiunile de fitness, precum o făceai pe vremea în care ai slăbit. Dar ce-ai spune dacă ai uita de lift şi ai urca scările sau ai coborî din autobuz cu o staţie mai devreme, pentru un plus de mişcare? Profită de fiecare ocazie pentru a-ţi lucra musculatura şi vei rămâne mereu în formă.

Nu mai mânca pe fond emoţional

Multe persoane mănâncă mai mult decât are organismul lor nevoie, pe fond emoţional: din plăcere, din plictiseală, din lăcomie sau copiind comportamentul alimentar greşit al partenerului de masă.
Mestecă încet şi ascultă-ţi corpul, el îţi spune de fiecare dată când i-a ajuns hrana. E în regulă să laşi mâncare în farfurie, uită de ce ţi-au zis parinţii tăi în copilărie.

Cumpără produsele potrivite

Cumpărăturile din supermarket sunt şi ele un factor de care trebuie să cont, când vrei sa te menţii după o cură de slăbire. Stai departe de raioanele care te tentează (dulciuri, semi-preparate, sucuri acidulate etc.) şi fă o listă de produse sănătoase de acasă, pe care să o respecţi cât mai fidel. Alege proteine slabe, fructe, legume şi cereale integrale, în loc de prăjituri, bomboane şi chipsuri.

Fă dragoste des

Ai citit bine.
Sexul are foarte multe beneficii, printre care şi menţinerea siluetei. Vei arde calorii într-un mod foarte plăcut şi vei fi motivată să îţi menajezi silueta, când trupul îţi va fi admirat foarte des de iubitul tău
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod