Beneficiile castraveților aduse părului, unghiilor și pielii

Castraveții pot fi utilizați pentru o gamă largă de beneficii pentru sănătate, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.
Castraveții sunt perfecți în salatele de vară, în senvișuri, alături de humus sau mâncați pur și simplu. Aceștia nu sunt doar un element esențial din dieta de vară. Castraveții sunt, de fapt, un fruct, iar beneficiile castraveților depășesc cu mult ceea ce ai putea cunoaște deja. Iată cum îți pot influența aceștia stilul de viață!

Care sunt beneficiile castraveților pentru sănătatea părului, unghiilor și pielii?


Unele dintre beneficiile castraveților includ reducerea riscului bolilor cardiovasculare, menținerea unei greutăți sănătoase, detoxifierea organismului, îmbunătățirea pielii, alcalinizarea sângelui, chiar și tratarea cancerului. Castraveții pot, de asemenea, să susțină și să reglementeze digestia, să controleze nivelul zahărului din sânge, să combată respirația urât mirositoare, să susțină sănătatea oaselor și să repare părul și unghiile deteriorate.

Acest fruct apos a fost folosit din timpuri străvechi pentru medicamente pe bază de plante, în special în India.
Castraveții au proprietăți de scădere a lipidelor, precum și proprietăți antidiabetice, care pot preveni supraîncălzirea corpului, deoarece oferă un efect de răcire natural. Mulți oameni adaugă castraveți în apă pentru a obține o băutură răcoritoare. Dar poate fi mai bine doar să-i mănânci, doarece conțin peste 90% apă și reprezintă o modalitate excelentă de a-ți hidrata organismul la nivel celular.

Ce vitamine și minerale esențiale conțin castraveții?


Castraveții conțin vitaminele A, B, C, K, mangan, cupru și potasiu. Toate acestea sunt foarte benefice pentru organism și sprijină sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, poți beneficia de toate acestea dacă mănânci castraveți zilnic. 

În plus, castraveții îți pot proteja creierul, deoarece conțin un flavonol antiinflamator denumit fisetin, care s-a dovedit că joacă un rol important în sănătatea creierului.
Fisetinul poate îmbunătăți memoria și poate proteja celulele nervoase de declinul legat de vârstă. Un studiu a arătat cum acest flavonol a putut să prevină memoria progresivă și tulburările de învățare în cazul șoarecilor cu boala Alzheimer. 

Polifenolii regăsiți în castraveți se numesc lignani și pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân, cancer ovarian, cancer uterin și de prostată. Castraveții conțin, de asemenea, fitonutrienți denumiți cucurbitacine, care luptă împotriva cancerului. Oamenii de știință au stabilit deja că mai multe căi de semnalizare diferite necesare pentru dezvoltarea celulele canceroase și de supraviețuire pot fi blocate de activitatea cucurbitacinelor. 

Castraveții conțin și numeroși antioxidanți, care includ vitamina C și beta-caroten. Aceștia conțin, de asemenea, flavonoide antioxidante, cum ar fi quercitina, apigeninul, luteolinul și kaempferolul, care aduc beneficii stării generale de sănătate. 

Iar dacă ai o respirație urât mirositoare, trebuie doar să așezi o felie de castravete în cerul gurii, iar aceasta te va ajuta să elimini bacteriile care provoacă mirosuri.
Conform principiilor ayurvedice, consumul de castraveți poate ajuta la eliberarea excesului de căldură în stomac, care se consideră a fi cauza primară a respirației urât mirositoare. 

De ce sunt castraveții benefici pentru păr, unghii și piele? 


Aceste fructe conțin silica, ingredient care poate întări firul de păr uscat și fragil, împiedica pierderea părului, întări oasele, unghiile și dinții. De câte ori nu ai văzut acea imagine clasică cu două felii de castraveți pe ochi la spa? Castraveții pot reduce aspectul cearcănelor. Poți să pasezi castraveții la blender și să îi aplici pe față ca o mască sau în păr pentru o hidratare suplimentară și pentru un aport suplimentar de vitamine și minerale esențiale. În plus, castraveții conțin cei doi factori de bază care sunt necesari pentru digestia optimă: apă și fibre.
Dacă adaugi castraveți în salate, senvișuri sau sucuri, te poți asigura că obții fibrele adecvate pe care organismul le digeră în mod corespunzător.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod