5 pasi pentru a-ti mentine greutatea nou obtinuta!

Cand ajungi la greutatea corporala dorita, cum gasesti si modalitatea cea mai potrivita sa o mentii? Trebuie sa maresti aportul caloric imediat sau cate putin in fiecare zi?
Dupa saptamani, luni sau chiar ani in care ti-ai controlat aportul caloric pare destul de dificil sa revii dintr-odata la un regim mai bogat in calorii. Insa, nici nu poti sa ramai la restrictiile de pana acum pentru tot restul vietii.

Unele persoane prefera sa treaca imediat la un aport caloric ridicat, in vreme ce altele fac acest lucru gradual, adaugand cate putin in fiecare zi. Ultima varianta te va ajuta sa te concentrezi asupra caloriilor pe care le adaugi in fiecare zi, marindu-ti portiile de alimente pe care le consumai pana acum. Este o alegere mult mai sanatoasa decat sa treci imediat la bombe calorice precum ciocolata, cartofi prajiti, pizza, etc.


Plan in 5 pasi pentru a-ti mentine greutatea

Pasul 1: Odata ce ai ajuns la greutatea visata, adauga prima data cate 250 kcal in plus fata de aportul caloric adoptat pana atunci. Astfel daca pana acum te-ai limitat la 1250 kcal/zi, mareste-ti ratia la 1500 kcal/zi.

Pasul 2: Dupa o saptamana, cantareste-te. Probabil vei constata o scadere mica in greutatea, deci poti sa mai adaugi 250 kcal in plus pe langa aportul caloric de saptamana trecuta. Asadar, daca erai la 1500 kcal/zi, acum ai voie sa consumi 1750 kcal/zi.

Pasul 3:
Dupa inca o saptamana, cantareste-te din nou. Daca iar constati ca ai mai pierdut din greutate, poti sa adaugi inca 250 kcal/zi in plus. Astfel aportul caloric se va ridica la 2000 kcal/zi.

Pasul 4:
Dupa inca o saptamana, daca observi ca greutatea ta s-a stabilizat, inseamna ca ai ajuns la aportul caloric indicat pentru ca organismul tau sa se mentina in forma. In cazul in care ai constatat o crestere usoara in greutate, redu numarul caloriilor cu 100. De exemplu, de la 2000 kcal/zi la 1900 kcal/zi. Iar daca greutatea ta este oscilanta, pacaleste-o cu 50 kcal in plus sau in minus in fiecare zi pana cand se stabilizeaza.

Pasul 5:
Cantareste-te o data pe saptamana pana cand consideri ca poti sa stai linistita, deoarece kilogramele tale vor ramane aceleasi la numar.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 5 Mai 2007, 12:54
    hei

    sincer? aveti dreptate.. dar, sa fim seriosi. mai multa miscare, fructe si sa nu mai manance cat apuca. vorba vine, mai rarutz ca-i mai dargutz. oricum, eu am 16 ani, am 48 de kg si 1,68. am 60 in talie, 90 peste fund si vreo 80 peste bust. asa ca reglativa mesele, ce Dumnezeu, aveti o varsta,nu mai sunteti copii! fruntea sus si nu va mai plangeti!

    0
    0

  • rotaru silvia pe 16 Apr 2007, 03:16
    fcochetaria-multumire de sine

    nu tanji si nu invidia femeia ingrijit si care arata bine ,fa si tu in asa fel ca sa arati si tu la fel-fii cocheta ,ingrijeste-te ,fii curata si ai grija cu alimentatia nu fi hapsana!!!

    0
    0

  • roratu silivia pe 16 Apr 2007, 03:14
    ai grija de sufletul si corpul tau!

    daca tii la sanatatea ,coprul si aspectul tau ,trbuie sa ai vointa-chiar dac menopauza apare nu inseamna ca ai terminat cu toate si sa te delasi ,eu arat c l 2o de ani am aceeasi greutate ,fc gimnstic,nu fumez nu mananc grsimi,beau lichide si merg des la mdic cu care ma sfatuiesc -si aaaaaaaarat si ma simt excelent si am chef de vita si de a arta f bine -pentru sufletelul meu .daca te delasi ajungi rotunda ca litera O.AI VOINTA ! Este mai important sa te placi tu decat sa te placa altii,daca tu esti multumita de tine esti fericita pe dfeplin si sanatoasa !!!!!!!!!

    0
    0

  • adria pe 5 Apr 2007, 20:15
    nici unul

    Se slabeste foarte greu, iar daca nu esti atenta pui repede la loc, ba chiar mai mult. Ma mira faptul ca tot felul de imbecili/cile scriu pe-aici, nestiind nici cele mai elementare norme de ortografie. Slabiti sau mentineti-va fratilor(sau surorilor mai bine zis), dar scrieti cat de cat...

    0
    0

  • dana corocsenie pe 1 Apr 2007, 19:01
    buna ziua

    e super..eu mananc orice si am 54 kg,1,64 42 ani.Reteta e buna pt.acelea care au probleme cu greutatea.Sfatul meu este altul:sa faca toata ziua miscare!orice!mainou,eu nu mai pot sa mananc nici un fel de carne din luna decembrie!e super asa!va urez sa va mentineti frumoase si la varsta mea sa aveti ca si mine:90-60-90.va pup siccccccccccc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod