Ce ma face sa ma indragostesc?

Este usor sa spui ca esti indragostita, dar cand se pune problema sa explici acest sentiment si sa oferi o motivatie, parca nu iti gasesti cuvintele.

Este usor sa spui ca esti indragostita, dar cand se pune problema sa explici acest sentiment si sa oferi o motivatie, parca nu iti gasesti cuvintele.

Eu, de exemplu, sunt genul de persoana care se indragosteste si de un rasarit de soare, de o cana de ceai intr-o dimineata geroasa de iarna, de Vama Veche la fiecare 1 Mai. In general, sunt lucruri simple si deloc complicate. Dar ce ma face pe mine sa ma indragostesc de astfel de lucruri? Nu am o motivatie anume... pur si simplu, ma fac sa ma simt bine!

Totusi, care sunt lucrurile care ne fac pe noi, femeile, sa ne indragostim de un barbat? Cand suntem indragostite si cand dezvoltam o simpla admiratie pentru un barbat? Te-ai intrebat vreodata ce te-a facut sa te indragostesti de persoana de langa tine? Unele dintre noi pot da zeci de motive, altele nici nu isi pot da seama cum si cand s-a produs aceasta puternica legatura. Chinezii au o zicala: intr-un cuplu, cei indragostiti isi pot spune mii de lucruri, fara sa fie nevoie sa isi vorbeasca, legatura emotionala dintre cei doi fiind atat de puternica, incat cuvintele sunt de prisos.

Iata cateva opinii, situatii posibile, in care fiecare dintre noi ar putea sa se regaseasca:

"O singura data in viata e de ajuns"...


... pare sa fie motto-ul Mihaelei, 26 de ani: "M-am indragostit cu adevarat o singura data in viata, de logodnicul si viitorul meu sot. Avem in comum totul: de la gusturile culinare pana la cum si cand vrem sa facem dragoste. Nu stiu exact ce a facut sa ma indragostesc de el, un lucru anume, cert este faptul ca nu pot trai fara el, simt ca nu pot respira".  

Nu stiu cand, unde, de ce


"M-am indragostit de iubitul meu si nici nu mi-am dat seama. Intr-o zi nu m-am intalnit cu el si am realizat ca imi este dor de felul in care zambeste, de mangaierea lui prin parul meu, de felul in care miroase, chiar si de bancurile lui proaste cu blonde (asta pentru ca eu sunt blonda)! Fara sa iti dai seama, incepe sa iti fie dor de felul in care face unele lucruri si modul in care te face sa te simti! El realizeaza imediat acest lucru si ma surprinde cu diferite lucruri, ceea ce ma face sa il iubesc si mai mult! Iubesc modul in care vorbeste, merge, gandeste, chiar si modul in care sforaie noaptea.", marturiseste Alina, care, la 28 de ani, nu a gasit inca raspunsul acestei dileme.

Imi da o stare de bine


"Eu m-am indragostit de cineva care ma face sa rad si sa ma simt foarte bine in momentul in care ii aud vocea sau ii vad chipul. Uit de tot in prezenta lui si realizez cat sunt de importanta. Acest lucru este valabil si in cazul lui, pentru ca suntem mereu pe aceeasi lungime de unda.", spune Ana, la cei 24 ani ai sai.

Genul materialist


"Pentru mine, este simplu si cred ca ordinea este aceasta: fizic, sex, iar argumentul hotarator este sa stie sa gateasca. Pentru mine, acesta este echivalentul starii de 'indragosteala'.", este parerea lui Miriam, in varsta de 21 de ani.

Simtul aventurii primeaza


"Eu sunt genul de persoana care nu pot sa ma indragostesc de un barbat daca nu are simtul aventurii. Nu ma refer aici neaparat la escaladari de munti sau sarituri cu coarda elastica, dar trebuie sa ii placa sa mearga la filme, sa ia parte la concerte, sa faca plimbari la ora doua noaptea prin parc sau sa ma surprinda cu un buchet de lalele in toiul iernii.", considera Roxana, de 25 ani.

Sa stie sa imi citeasca gandurile


"Cand o persoana este capabila sa isi dea seama cand ma simt intr-o stare nu tocmai buna, cand am nevoie sa ma sune, cand si cum sa stie sa imi spuna ca sunt priceputa sa fac un lucru, nu conteaza care, sau cand am nevoie sa mi se spuna ca sunt groaznica, atunci si aceste lucruri ma fac sa ma indragostesc de acea persoana.", afirma Nicole, 27 de ani.

In concluzie...


La intrebarea "Ce ne face pe noi, femeile, sa ne indragostim?", am putea gasi o multitudine de raspunsuri si niciunul, si asta pentru ca momentul petrecerii "nebuniei" este atat de intens, incat nu prea realizam ce se intampla cu noi. Important este ca se intampla, iar starea de bine poate fi plusata de o dragoste indelungata.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia pe 14 Iun 2008, 16:03
    doare

    Am inceput sa iubesc pentru ca in primul rand am avut nevoie de acest sentiment,iar in al doilea rand este o persoana remarcabila.Am vrut ca totul sa mearga bine si sa pot spune dupa multe relatii ratate ca am maturitatea sa ma asez si sa incep sa ma gandesc serios la viitor.Asa ca am investit timp,nervi,sentimente ,sperante si multe compromisuri intr-o relatie care aproape m-a distris sufleteste.Nu mai vreau sa mai iubesc ca sa fiu sincera si asta ma doare cel mai tare.As vrea sa gasesc puterea sa imi construiesc viata prin mine si pentru mine si sa nu mai depind sentimental de nimeni niciodata.Sunt aproape sigura ca voi reusi sa ma redescopar asa cum sunt eu si nu prin prisma altcuiva.Dragostea este frumoasa dar in final doare prea tare si te goleste de orice energie.Stiu doar ca eu sunt eu asa cum sunt si am toate atuurile sa fiu fericita fara sa mai fac compromisuri.

    0
    0

  • perlaneagra pe 12 Iun 2008, 16:53
    nimk nu mai e la fel

    M-am indragostit pe net si am avut o relatie frumoasa ,foarte frumoasa 1an si 3 luni,faceam naveta unul la altul ( fiind din orase diferite ) ,m-a dus la parintii lui pe care-i vedea ff rar,vorbeam intr-un timp chiar de casatorie...apoi mi-am dat seama ca ma inseala,desi nu a recunoscut deloc m-am suparat ff tare si am renuntat la el si la iubirea lui,desi am suferit enorm si stiu ca nimic nu va mai fi la fel fara el...ne iubeam nebuneste si totusi.....s-a terminat ....m-am razbunat si stiu ca l-a durut ,dar sunt convinsa ca merita tot ce i-am facut !!!!

    0
    0

  • Alex pe 12 Iun 2008, 03:38
    over and over again

    un barbat amuzant, dar serios cand trebuie, compatibilitate intelectuala + creativitate +spontaneitate + sex - bun simt extrapolat si exagerat, nu neaparat in ordinea asta => ma indragostesc, dar trece repede, in mod normal, ca sa dureze sunt necesare toate ingredientele de mai sus. In opinia mea "indragosteala" e intensa si trece repede... iubirea e altceva, special (cel putin asta e cazul meu).

    0
    0

  • Mia pe 29 Mai 2008, 20:38
    inca simt ca il iubesc...

    E cel mai placut sentiment...dragostea....dar si cel mai dureros atunci cand nu mai e impartasita. Prima mea iubire,cu fluturasi in stomac a fost la 19 ani...a durat insa numai 2 ani si jumatate...am suferit amandoi foarte mult si ne-a fost greu sa ne despartim...ce e ciudat, e ca nici acum nu stim de ce...nu ne mai intelegeam, ne purtam ca doi copii orgoliosi...totul a murit in mine cand am simtit ca s-a indepartat...1 an nu am mai vorbit,el s-a mutat in alt oras,amandoi avem pe altcineva,dar eu nu mai pot sa ma indragostesc...nici macar nu cred ca iubesc.Simt ca in sufletul meu a ramas tot el pentru ca mereu ma gandesc si oriunde merg imi amintesc de atunci...imi lipseste foarte mult. Dupa un an s-a intors,m-a sunat...stiu ca si el se gandeste la mine...dar nu cred ca mai simte ceva...am inceput sa vorbim iar, imi spune ca nici el nu s-a mai indragostit si ca nici nu mai vrea,ca se gandeste la trecut uneori...ca ii e dor de mine. Dar nu stie ca eu inca il iubesc si inca ma doare sentimentul ala de dor nesfarsit...cand l-am vazut am avut emotii puternice si imi venea sa plang...Cred ca asta inseamna sa iubesti...si totusi nu am vrut sa-i arat ce simt...i-am zis ca am o relatie si ca imi merge bine.Am ramas amici...numai in sufletul meu el va fi iubirea mea si nu cred ca il voi uita vreodata...

    0
    0

  • Laura pe 28 Mai 2008, 19:48
    cum pot trece peste??

    am avut parte de un an incredibil,cel mai frumos an din viata mea!dar apoi a urmat de cel mai groaznic,pt ca totul s-a sfarsit!si nu inteleg de ce!...nu il pot uita,orice as face numai la el ma gandesc,pe oricine vad imi aduce aminte de el...nu il pot uita...stiu ca si el inca se mai gandeste la mine,dar...nu putem fi impreuna!el spune ca totul in viata se intampla cu un scop,dar atunci care e scopul suferintei mele?oare o merit??oricum,ce a fost nu o sa mai fie niciodata si asta doare cel mai tare...cum sa il uit?

    0
    0

  • Martinka pe 28 Mai 2008, 06:45
    si durerea e posibila , nu doar starile de bine

    M-am indragostit , si acum sufar !!! pling ,nu am dispozitie ,si cel mai mult ma doare faptul ca imi lipseste enorm de mult !!! si eu simt ca nu pot respira fara el dar de durere si tristete .... imi este foaaaaaaaarte DOR de el :( de aia mai bine nu ma indragosteam. cel mai rau e ca stiu ca si el simte la fel, dar dragostea noastra e ca o iubire imposibila, si nu pot intelege de ce !! poate ca suntem toatl diferitti - dar asta ne atrage cel mai mult unul catre altul !!! de atita durere in suflet simt ca uneori o sa cad intr-o depresie si nu o sa-mi pot recupera niciodata linistea sufleteasca de care am atita NEVOIE !!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod