Programul de sprijin pentru educație „Din nou la şcoală”

Odată cu primul clinchet de clopoțel al anului școlar 2015-2016, voluntarii Smithfield România au pornit și în acest an în caravanele „Din nou la şcoală” în cadrul programului de sprijin pentru educație, pentru a oferi cadouri școlare elevilor din grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad.
În cadrul programului de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare „Din nou la şcoală” aflat la cea de-a IX-a ediție sunt incluse școli din 63 de localități din județele Timiș și Arad, dar și din țară. Tradiția oferirii ghiozdanelor „Din nou la şcoală” și a rechizitelor școlare este completată și în acest an cu mult așteptatele echipamente sportive pentru elevii comunităților vizitate de voluntarii Smithfield România.

“Asigurarea accesului la educaţie şi încurajarea performanței școlare fac parte din valorile în care noi credem cu tărie, de aceea Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului o serie de programe de responsabilitate socială prin care sprijinim cu consecvență educația în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea.
Este o onoare pentru noi să le reamintim, an de an, elevilor, că Smithfield România este alături de ei şi că educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală cât şi în carieră”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

În cadrul programului „Din nou la școală” au fost incluși, de asemenea, copiii angajaților din cadrul companiei. În această ediție a programului peste 6.600 de elevi s-au bucurat de cadourile primite din partea companiei, rucsaci pentru școală. În cele 9 ediții de până în prezent ale programului, peste 30.800 de elevi din localităţile unde compania îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012, 66 în 2013; 56 în 2014, 63 in acest an 2015).

„A devenit deja o tradiție ca voluntarii să dăruiască elevilor rechizitele necesare pentru un nou an școlar, cei mici așteptându-i în fiecare an cu nerăbdare.
Începând cu anul 2007, prin programul „Din nou la şcoală”, compania Smithfield sprijină constant accesul copiilor din localitatea noastră la educație și, mai mult, li se cultivă acestora convingerea că şcoala reprezintă soluţia pentru un viitor mai bun”
, a declarat prof. Vălcăneanţ Svetlana, Director al Școlii I-VIII din Cenei.

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”, iar anul acesta- inițiator al unui nou program de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod