Descopera relatiile toxice din viata ta

Relatiile pe care le avem cu familia, prietenii, cunoscutii si colegii reusesc sa ne modeleze si sa ne influenteze personalitatea. Fiecare relatie este deosebita in felul ei si in fata fiecareia dintre aceste persoane esti, intr-o oarecare masura, altcineva.
Relatiile pe care le avem cu familia, prietenii, cunoscutii si colegii reusesc sa ne modeleze si sa ne influenteze personalitatea.

Fiecare relatie este deosebita in felul ei si in fata fiecareia dintre aceste persoane esti, intr-o oarecare masura, altcineva.

Si pentru ca alegerile care iti apartin cand vine vorba de oamenii din viata ta se limiteaza numai la partenerul de viata si la prieteni, pe ceilalti va trebui sa ii accepti ca atare.

Dar pentru a pastra echilibrul in viata ta, invata sa recunosti oamenii toxici care pot fi in jur. Iata cateva "tipare":


Pesimistul


Intre optimismul si pesimismul exagerat, ar fi recomandat pentru sanatatea ta sa alegi prima varianta.

Un studiu realizat de o echipa de specialisti de la Clinica Mayo din Statele Unite, efectuat pe durata a 30 de ani pe 800 de pacienti, a demonstrat ca persoanele optimiste au o sanatate mai buna si traiesc mai mult, acestea facand fata mult mai usor stresului si fiind mult mai putin afectate de depresie.


Pe de alta parte, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca optimismul si pesimismul sunt intr-o mica masura mostenite genetic, dar se si invata.

Prin urmare, oamenii pesimisti te pot "converti" la pesimism, dar iti pot ingradi si viziunea pe care o ai despre unele proiecte, dar si despre viitor, in ansamblu. Invata sa recunosti comportamentul pesimist si sa blochezi influenta pe care o pot avea astfel de oameni asupra ta.

Vedeta


In aceasta categorie intra cei care ar face orice sa fie in centrul atentiei. Iar acest orice poate insemna minciuna, manipulare, barfa, rautati gratuite si lista poate continua.


Nu este prea greu de recunoscut un astfel de personaj, iar una dintre cele mai mari greseli este aceea de a-i face jocurile. Daca nu ii oferi ceea ce isi doreste, si anume atentie, isi va cauta un alt "public".

Criticul


Critica poate fi constructiva, dar o critica permanenta si exagerata se afla exact la polul opus. Persoanele critice sunt obositoare si, evident, antipatice. Printre cele mai daunatoare efecte pe care le produce o astfel de persoana asupra psihicului tau este scaderea increderii in fortele proprii.

Avand in permanenta pe cineva in preajma care iti contesta actiunile, reusitele sau calitatile, vei ajunge chiar tu sa ai indoieli in ceea ce te priveste.

Daca ai de-a face cu o astfel de persoana, una dintre solutii ar fi sa nu pui mare pret pe criticile pe care le auzi, ci sa le sortezi numai pe cele care ti se par constructive (daca exista).


Barfitorul


Studiile arata ca barfa este un liant social foarte bun. Nimeni nu se poate abtine de la putina barfa din cand in cand si este posibil ca uneori sa barfesti chiar fara sa realizezi.


Desi se spune ca femeile sunt mai barfitoare decat barbatii, se pare ca este fix invers, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie.
Potrivit aceluiasi studiu, 80% din discutiile pe care le avem au ca subiect alte persoane si comportamentul acestora.

Desi ne face placere sa schimbam informatii picante despre cei care nu sunt de fata, se pare ca numai 5% dintre barfe sunt malitioase.

Problemele apar cand ai in preajma o persoana atat de barfitoare incat majoritatea discutiilor pe care le poarta nu sunt altceva decat barfe malitioase.

Recunosti cu usurinta o astfel de persoana si la fel de usor poti pune capat comportamentului sau: barfitorii inraiti sunt in cautarea "receptorilor", iar daca te vei arata total neinteresata de revelatiile pe care vrea sa ti le impartaseasca, isi va cauta rapid un partener de barfa receptiv.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod