Vara se schimbă ghiveciul pentru orhidee. După ce s-au ofilit florile!

Iată câteva sfaturi utile să schimbi ghiveciul pentru orhidee și urmărește clipul nostru să vezi cât este de simplu. Orhideea nu este pretențioasă, dar trebuie să știi când este momentul potrivit să o transplantezi într-un vas nou.
Așteaptă de obicei trei sau patru ani de când ai cumpărat o orhidee pentru a-i schimba ghiveciul. Nu te grăbi să transplantezi orhideea în anul în care ai cumpărat-o, decât dacă vezi că a apărut mucegai pe rădăcini și trebuie tratată. Iată cele mai bune sfaturi să schimbi ghiveciul pentru orhidee în mod corect.

Așteaptă lunile de vară, după ce s-au ofilit florile, să transplantezi orhideea în alt vas, dacă aceasta a făcut flori pe timpul iernii.

Cumpără un vas transparent, cu găuri mari de scurgere a apei, și cu un diametru cu cel mult 2-3 cm mai mare decât cel în care se află acum planta.

Cumpără substrat special pentru orhidee, compus din mușchi, scoarță de copac și turbă.
Orhideele sunt plante parazite, care cresc pe scoarța copacilor. Ele nu pot fi plantate în pământ obișnuit pentru flori de apartament. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod