Top 5 plante de apartament cu frunze mari

Când vine vorba de decor interior , variantele sunt multiple. Dacă însă în locul ornamentelor preferi flori naturale, există o serie de reguli de care trebuie să ții cont.
In primul rand, acestea trebuie sa nu fie toxice, lucru important mai ales in cazul in care detii animale de companie. De asemenea, trebuie sa iti alegi o planta care sa se potriveasca cu stilul tau de viata. Prin urmare nu iti vei lua un ghiveci care trebuie udat zilnic, daca tu stii ca nu prea stai pe acasa, ci iti vei lua o planta care nu necesita prea mare atentie. De altfel, daca ai un apartament luminos, e mai simplu sa detii flori care iubesc caldura si lumina soarelui. Acestea fiind zise, citeste urmatorul top 5 cu plante de apartament cu frunze mari.

Plantele cu frunze mari sunt recomandate apartamentelor spatioase, pentru ca altfel, ai fi inghesuita de flori si restul obiectelor din caminul tau.
Prin urmare, daca ai spatii libere pe care nu stii cu ce sa le ocupi, poti alege sa asezi in colturile cu pricina plante cu frunze bogate, care pe langa aspect, vor contribui la oxigenarea apartamentului. Iata cateva dintre plantele recomandate pentru tine.

5. Filodendronul


Este poate una dintre cele mai intalnite plante de apartment. Aceasta se prezinta sub forma de arbust, cu frunze mari, lucioase,in forma de inima. Filodendronul se simte mai bine la umbra si poate fi udat cam o data la doua saptamani.
Nu este deloc pretentios si se dezvolta foarte repede, fapt pentru care de la an la an, ghiveciul trebuie inlocuit cu unul mai mare.

4. Limba soacrei/ Planta sarpe


Denumirea stiintifica este Sansevieria, insa in limbaj popular este cunoscuta drept Limba soacrei sau planta sarpe ( snake plant). Frunzele acesteia sunt destul de mari, atingand pana la 90 cm in lungime, insa sunt inguste. Pot avea un colorit diferit, fie cu dungi verde deschis, fie cu dungi argintii sau galbene. Partea buna este ca nu are nevoie de atentie speciala, prin urmare nu trebuie udata foarte des, fiind o planta de desert.
Insa, datorita originii, trebuie tinut cont de faptul ca, in general, Limba soacrei va avea nevoie de lumina din abundenta. Baia este un loc bun pentru acesta planta, pentru ca va oxigena aerul si va elimina formadelihidele, care se gasesc din abundenta in produsele de curatenie. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod