Plantele de apartament si proprietatile lor curative

Pe măsură ce mulți dintre noi petrec mai mult timp în interior din cauza faptului că lucram de la domiciliu, devine din ce în ce mai important să ne asiguram că locuințele noastre sunt cât mai sănătoase și mai confortabile posibil.
O modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului și de a ne face casa mai plăcută din punct de vedere estetic este adăugarea câtorva plante în camerele unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Iată cinci plante care ne pot ajuta să avem în casă un aer mai sănătos.
 
Pe măsură ce mulți dintre noi petrec mai mult timp în interior din cauza faptului că lucram de la domiciliu, devine din ce în ce mai important să ne asiguram că locuințele noastre sunt cât mai sănătoase și mai confortabile posibil. O modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului și de a ne face casa mai plăcută din punct de vedere estetic este adăugarea câtorva plante în camerele unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Iată cinci plante care ne pot ajuta să avem în casă un aer mai sănătos:
 
Un Bonsai natural în ghiveci este una dintre cele mai recomandate alegeri pentru a adaugă verdeață în casa sau biroul nostru prin intermediul unor plante de apartament. Nu numai că arată fabulos datorită dimensiunii și formelor sale complexe, dar necesită și o întreținere minimă. Pentru a ne asigura că bonsaiul rămâne în cea mai buna formă, este suficient să îl așezăm lângă fereastră unde poate primi suficientă lumină solară indirectă și să îl udam la fiecare 7-10 zile.
Această sculptură vie adaugă o notă de stil în locuința noastră, oferind în același timp beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea calității aerului dar și ameliorarea stresului. Dimensiunile sale mici îl fac ideal pentru apartamente sau spatii limitate. Iar vestea cea bună este că un bonsai poate rezista ani de zile în același ghiveci.
 
Aechmea fasciata - o plantă impresionantă care prezintă flori roz înconjurate de frunze zvelte. Este o alegere excelentă pentru cei ce preferă plantele cu înfățișare exotică. Aceasta preferă lumina puternică și trebuie udată atunci când ultimul centimetru de pământ este uscat, în același timp ajuta la filtrarea elementelor nocive din aer. Necesită putină întreținere, ceea ce o face perfectă pentru persoanele ocupate sau care nu își petrec foarte mult timp acasă.
 
Anthurium roșu este genul de plantă de interior care atrage toate privirile și care își pune imediat amprenta din punct de vedere vizual în orice locație,  planta arată superb cu florile sale roșii vibrante și ajută la curățarea aerului de dioxid de carbon și alte substanțe dăunătoare.
 
Anthurium preferă lumina soarelui, indirectă și căldura. Sunt plante excelente pentru spațiile umbroase dacă li se oferă multă umiditate. În aer liber, se simt cel mai bine la umbră parțială, deoarece prea multa lumină solară, directă,  le poate cauza arderea frunzelor.
 
Planta Zamioculcas este o alegere excelentă atunci când ne dorim ceva care să fie diferit. Cu frunze luxuriante și lucioase care adaugă dramatism și rafinament oricărei încăperi, aceasta plantă la ghiveci necesită foarte putină atenție și înflorește în condiții de lumină slabă.
 
De asemenea este recunoscută pentru proprietățile excelente de purificare a aerului, ceea ce o face o recomandare perfectă mai ales pentru persoanele ce au probleme respiratorii. Au nevoie de lumină puternică și de temperaturi ridicate, așa că cel mai bine este să o așezăm lângă o fereastră unde pastrunde lumina soarelui. Nu le place să fie udate în exces, trebuie să le udăm doar atunci când solul este uscat și cu siguranță nu au nevoie de niciun îngrășământ.
Planta Yucca elephantipes este o suculentă rezistentă, aceasta are frunze lungi, asemănătoare unor săbii, și trunchiuri verzi subțiri, ceea ce o face ideală pentru o casa modernă. Și ea este un excelent purificator de aer și o piesă de decor impunătoare.
 
Este originară din Mexic și din America Centrală, dar în prezent este cultivată pe scara largă în toate colțurile lumii. Se remarcă prin faptul că frunzele sale pot ajunge până la 1 metru lungime și sunt foarte dure, ceea ce le face rezistente la dăunători și boli.
 
Planta trebuie hrănită cu un îngrășământ cu eliberare lenta, o dată sau de doua ori pe an.
 
Aceste cinci plante sunt doar câteva dintre cele care ne pot ajuta să facem din casa noastră un mediu mai sănătos și mai plăcut. Nu numai că ajută la filtrarea aerului dar aceste plante iși aduc aportul estetic și arhitectural cu siguranță pe lângă faptul că zilnic ne ajută să obținem o stare de spirit liniștitoare.
 
Florăria București Bloomeria, fiind un partener de încredere al iubitorilor de flori, vă oferă pe lângă o gamă deosebită de buchete de flori și aranjamente florale, o gamă la fel de diversificată de plante în ghiveci pentru apartamente și case. În București livrarea este gratuită și este efectuată în 3 ore din momentul plasării comenzii. În Ilfov și la nivel național, livrările pot fi efectuate în interval de 4-6 ore.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod