Plante la ghiveci pentru dormitor, care te ajută să dormi

Plante la ghiveci pentru dormitor, care te ajută să dormi

O noapte nedormită sau somnul insuficient te privează de energie, randament la locul de muncă, îți afectează starea de spirit și îți dă viață peste cap.
Remedii sunt multe, dar până să ajungeți la medic, încercați să găsiți soluția tot în natură. Lăsăți-o să vă intre în casă sub forma florilor și plantelor cu efect relaxant. Mai mult decât atât, unele dintre ele au chiar funcții practice în spațiile interioare, purificând aerul și constribuind astfel la un somn odihnitor. Vedem mai jos câteva plante la ghiveci pentru dormitor, care te ajută să dormi:

Iasomia este una din plantele ideale pentru acest tip de terapie, experții demonstrând rolul său de calmant prin mireasma sa unică.
Florile sale parfumate delectează toate simțurile, oferind un spectacol desăvârșit și relaxând în ultima instanță. Iasomia vine în specii diferite, fiecare cu culoarea și aroma proprie a florilor.

Lavanda este o altă plantă iubitoare de soare, cunoscută pentru mireasma să puternică. Tocmai această aromă, spun cercetătorii, reduce pulsul și tensiunea arterială și, în final, induce starea de somnolență. Lavandă are un efect surprinzător și asupra bebelușilor pe care îi liniștește, prelungindu-le somnul.

Despre gardenia se spune că este la fel de eficientă în inducerea somnului precum somniferele.
Concluzia aparține unor cercetători germani care au observat că florile de gardenia au aceleași efecte precum valiumul, un calmant puternic. Citește continuarea...


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod