Insula Corfu, destinaţia ideală pentru vara lui 2015

Vara este unul dintre anotimpurile preferate de români pentru vacanţe. Insulele greceşti îndeplineşte toate dorinţele pe care le poţi avea: plaje infinite, nisip fin şi auriu, soare, apă turcoaz. Această perioada este ideală pentru căutarea vacanţei perfecte, aşa că, ce spui de o vacanţă în insula Corfu?
Corfu sau Kerkyra, este cea mai verde insula a Greciei, având peste 3 milioane de măslini plantaţi în urmă cu 300 de ani de veneţieni. Numele insulei provine de la Korkira, fiica zeului Aesopos. Potrivit mitologiei greacă, Poseidon se îndrăgosteşte de nimfa Korkira, o răpeşte şi o aduce pe insula. Ulterior, insula va purta numele nimfei.
Insula se află în Marea Ionică, foarte aproape de coasta Albaniei şi este o legătură foarte bună pentru Grecia şi Italia. Partea de nord a insulei este dominate da muntele Pantokrator ce are o înălţime de peste 1000 de metri.
Insula oferă numeroase locuri de vizitat printre care: Cetatea veche a oraşului Corfu, Palatul Împărătesei Sissi sau Palatul Achillon, Insula Soarcelui, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa.

În nordul şi vestul insulei Corfu sunt multe plaje care îţi vor încânta privirea şi îţi vor răpi graiul.
Plaja Paleokastritsa este una dintre cele mai frumoase locuri din Corfu, unde ai impresia că timpul stă în loc. Înconjurată de stânci, cu nisip fin şi apă verde turcoaz a mării Ionice, plajă Paleokastritsa este iubită atât de iubitorii de sport precum şi de familii.

Pe coasta estică a insulei Corfu, la 20 de km de Corfu Town, găsiţi localitatea Moraitika. O staţiune liniştită, înconjurată de dealuri pline cu plantaţii de măslini. Este o staţiune destinată oamenilor care caută o vacanţă în care să se odihnească, să descopere tradiţiile greceşti si să se bucure de plajă cu nisip fin de la Marea Ionică.

Capitala insulei, Corfu Town este un oraş cu o frumuseţe aparte, un amalgam impresionant de culturi: italiană, franceză şi veneţiană.
Oraşul este împărţit în două zone: oraşul vechi şi oraşul nou. Partea veche a oraşului se află între cele două fortăreţe, motiv pentru care Corfu Town a intrat în anul 2007 în patrimoniul UNESCO. În oraş poţi vizită cetatea veche, Palatul Achillion sau Palatul Împărătesei Sissi, Muzeul Arheologic şi Muzeul Artei Asiatice, clădirea Liston, dar şi celebrele biserici cu icoane făcătoare de minuni, printre care şi biserica Sf. Spiridon unde se găsesc şi moaştele sfântului Spiridon, protectorul insulei Corfu.

În ceea ce priveşte perioada cea mai bună pentru o vacanţă în Corfu, insula este scăldată de soare mai bine de 250 de zile pe an.
Sezonul începe pe 1 mai şi se termină pe 30 octombrie.

Acest articol a fost scris in infoturul “#GreekExplorer: Corfu, Evia si Grecia Continentala” organizat de TurismMarket.com in parteneriat cu agentia de turism www.TrampTravel.ro si cu sprijinul Nikonisti.ro, TravelWithaSmile.net, LAMONZA (www.lamonzashop.ro) si Art & Craft(www.artandcraft.ro)
Foto: http://teo.photography
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod