Te muti cu iubitul? Convinge-ti parintii!

Desi ai trecut de mult de perioada adolescentei, parintii tai nu par sa constientizeze faptul ca esti o persoana adulta si ca a venit vremea ca drumurile voastre sa se desparta. Ai de ceva timp...
Desi ai trecut de mult de perioada adolescentei, parintii tai nu par sa constientizeze faptul ca esti o persoana adulta si ca a venit vremea ca drumurile voastre sa se desparta.

Ai de ceva timp un prieten, iesi cu el si ai tai chiar l-au cunoscut. Relatia merge bine, asa ca ati inceput sa va ganditi la viitorul vostru si implicit a venit vorba si despre momentul in care va veti muta impreuna. Iti doresti acest lucru, dar te gandesti cu emotie la ce vor spune ai tai, care te considera inca o fetita ce are nevoie de protectia lor. Mai mult, desi stiu ca esti majora, in suflet refuza sa accepte ca ai o viata sexuala.

Prima oara cand ai discutat cu ei despre acest subiect delicat ti-au spus ca, daca te muti, va trebui sa te descurci singura si ca nu trebuie sa mai contezi pe ajutorul lor. Nu vrei sa intri in conflict cu ei, dar parca prea suna a santaj. Iar tu nu esti nici pe departe genul care admite ca cineva sa-i controleze viata.

De la acea discutie nu ai mai adus vorba despre asta, dar partenerul tau este din ce in ce mai serios si deja a inceput sa caute ceva de inchiriat. Discutati din ce in ce mai des si despre cum va veti descurca pe plan financiar. Te bucuri cand il vezi atat de entuziasmat, dar esti cam trista cand te gandesti la ai tai. Clar, trebuie sa clarifici situatia mai intai cu parintii.

Dar cum sa faci asta cand ei te considera prea tanara pentru a avea o viata "de femeie"? Si tie iti este cam greu, pentru ca nu ai fost nevoita pana acum sa te adminstrezi singura, sa gatesti sau sa platesti facturi. Desi nu ai prea mare incredere in tine in acest domeniu, nu uita ca totul are un inceput.

Chiar daca iti va veni greu, trebuie sa fii ferma in ceea ce priveste clarificarea acestei situatii. Stai de vorba cu parintii tai si spune-le ca esti majora si ca, desi nu te casatoresti acum, esti dispusa sa traiesti alaturi de un barbat. Nu uita ca parintii nu te pot obliga la nimic, iar tu ai dreptul sa iti gestionezi singura viata. Desigur, este bine sa va intelegeti, dar de ce te simti obligata sa le ceri aprobarea?

Pentru a-i convinge pe ei, trebuie sa fii tu in primul rand sigura pe decizia ta. Gandeste-te daca iti asumi aceasta hotarare si daca esti intr-adevar pregatita pentru viata de cuplu sau este doar o dorinta trecatoare. Este bine ca lucrurile sa iti fie foarte clare pentru ca, odata ce ai facut acest pas, va fi mai greu sa dai inapoi. Daca ai tai nu accepta sa te muti, gandeste-te cum te-ar privi ei daca lucrurile nu vor merge si vei fi nevoita sa te intorci in casa parinteasca. Fie vor fi dezamagiti, fie te vor primi cu bratele deschise, dar te vor considera imatura. Vor trata absenta ta ca pe o greseala a unui copil.

Nu uita ca, odata plecata din casa parinteasca, nu vei mai avea acelasi confort. Discuta cu ai tai si spune-le ca esti pregatita pentru asta si ca iti doresti cu adevarat sa inveti ce inseamna viata de cuplu alaturi de acest barbat. Arata-le parintilor tai ca esti o persoana adulta responsabila. Clarifica, raspunde-le la intrebari si elimina-le temerile. Daca au retineri, este pentru ca se tem de un anumit lucru. Dizolva-le teama! Asigura-i ca nimic nu va afecta relatia dintre ei si tine, dar ca e momentul sa faci acest pas si sa pleci de langa ei.

Incearca sa intelegi ce gasesc ei negativ in ideea ta de a merge sa traiesti in cuplu. Pornind de aici, demonstreaza-le ca se insala. Petrece mai mult timp in compania lor si a partenerului tau. Ajuta-i sa se cunoasca si sa se simpatizeze. Este foarte important ca parintii tai sa aiba incredere in iubitul tau. Vor primi mult mai usor vestea ca va mutati impreuna.

Daca simti ca nu rezolvi nimic, spune-le ca intelegi faptul ca nu pot vedea lucrurile ca tine, dar ca esti majora si ai dreptul sa iti conduci singura viata, iar ei nu se pot opune deciziilor tale. Insista asupra faptului ca impartasiti totusi valori comune, chiar daca asta nu este prea evident pe moment. Spune-le ca iti iubesti partenerul, iar relatia ta este una de durata, deci nu au de ce sa isi faca griji.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Madalina pe 7 Iun 2013, 15:02
    Salut!

    Si eu sper sa fac acest pas cat de curand, desi mi-e teama sa vb cu mama, care nici dupa 2 ani de relatie nu e de acord cu iubitul meu. Desi noi ne-am hotarat sa ne mutam in 2 luni impreuna, ne`am cumparat apartament, este totul pregatit, mama inca nu stie, si habar n`am cum sa incep..ce sa`i zic..pentru ca sigur o sa iasa un scandal monstru si cel mai probabil n`o sa mai vorbim un timp.. Ideea e ca va trebui sa se obisnuiasca ..nu am de gand sa renunt, sper doar sa prind curaj..cat mai curand :p Va pup !

    0
    0

  • Raluca pe 28 Oct 2012, 01:15
    :)

    Eheeee, unii parinti nici dupa ce te-ai mutat de 10 ani de acasa si nu vor sa accepte ca nu mai esti copil si nu mai ai de gand sa te muti inapoi "acasa". Mama mea inca asteapta ( si spune foarte clar asta ) sa ma despart de persoana cu care stau de 10 ani si face planuri despre...cum o sa aranjeze camera mea cand o sa ma mut inapoi, desi i-am spus de nenumarate ori ca nu este cazul....si eu am 40 de ani, fratilor !

    2
    0

  • ioana pe 26 Nov 2008, 13:36
    da bun subiectul

    Abia acum am dat peste acest subiect si tare m-ar fi ajutat cu jumatate de an in urma .A fost un moment cad amvrut sa ma nut cu prietenul, eram hotarati amandoi sa facem acest pas dar desi mama era deacord ,tata nici nu a vrut sa auda. Motivul lui fiind ca plec nemaritata din casa lui sa nu ma mai intorc.Am vrut sa plec si asa dar m-a oprit prietenul si mi-a zis ca avem nevoie sa ne intelegem bine cu ai nostri pentru a fi pe deplin fericiti si in plus l-ar fi considerat vinovat pentru plecarea mea. Asa ca am ramas la parinti si nu pot sa va spun ca mi-a fost usor la inceput dar dupa un timp tata s-a mai gandit si a zis ca accepta sa ne mutam decat sa ma vada suparata si cu nervii intinsi. Culmea e ca nu am mai vrut sa plec atunci iar acum ma pregatesc de nunta:D . De atunci nu am mai vordit nimic despre mutat dar tata a castigat deoarece doar maritata plec de la el din casa. Trebuia sa am mai mult curaj.

    1
    0

  • Dmarta pe 5 Nov 2008, 14:30
    !!

    Eu am facut acest pas acum 2 luni! Sunt f mandra de mine si de faptul ca am reusit sa ma si descurc in situatia data! Recunosc ca daca nu m-ar fi cerut de sotie nu stiu daca as fi reusit sa ii conving pe ai mei ca vreau sa ma mut cu el! De fapt nici eu nu stiu daca as fi vrut sa ma mut daca nu stiam ca ii voi fi sotie! Viata e frumoasa in doi! Acum ne facem planuri de nunta si ne bucuram de momentele petrecute impreuna!

    1
    0

  • aleale pe 20 Oct 2008, 18:04
    buna

    da este foarte iteresant acest subiect ca si eu sunt pe punctul de a face acest pas..:)

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod