Moartea pasiunii: Top 10 chestii care distrug o relaţie

Cercetătorii britanici iar s-au plictisit, astfel încât au pus la cale un nou studiu, de data asta foarte util. Aceştia au vrut să afle care sunt elementele care ucid la propriu pasiunea într-un cuplu.

Iar s-au plictisit cercetătorii britanici, astfel încât au pus la cale un nou studiu, de data asta foarte util. Aceştia au vrut să afle care sunt elementele care ucid la propriu pasiunea într-un cuplu.

Sondajul a avut peste 2.000 de respondenţi care au fie o relaţie pe termen lung, fie zboară din floare-n floare, în căutarea unei relaţii stabile. Concluziile sunt extrem de interesante.


Prima dintre ele indică cifra de trei drept una fatidică pentru relaţii. Se pare că după aproximativ trei ani, un cuplu trece printr-o adevărată criză, iar capacitatea de a o depăşi contează extrem de mult în viitorul relaţiei.

67% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că obiceiurile pe care le-au considerat interesante la persoana iubită şi care i-au făcut să se îndrăgostească devin peste aproximativ trei ani extrem de enervante.


De asemenea, pe măsură ce o relaţie se maturizează, oamenii declară că primesc din ce în ce mai puţine complimente din partea persoanei iubite. 3 din 10 persoane care au o relaţie de mai mult de cinci ani au declarat că nu mai primesc deloc complimente din partea iubitului/iubitei.

Printre alte elemente cruciale pentru supravieţuirea unei relaţii este intimitatea individuală, potrivit sondajului. Necesitatea de a petrece din când în când ceva timp singur, desfăşurând diverse activităţi fără partenerul de viaţă, este extrem de importantă pentru trei sferturi dintre cei care au participat la sondaj.

Iată topul celor 10 lucruri care contribuie la distrugerea unei relaţii, potrivit studiului realizat de britanici:

 

1. Creşterea în greutate/ lipsa de exerciţii fizice - 13%


2. Banii / Partener prea zgârcit sau prea cheltuitor - 11%


3. Prea multe ore petrecute la muncă, peste program - 10%


4. Probleme de igienă personală - 9%


5. Familia şi în principal intervenţia socrilor - 9%


6. Lipsa romantismului, afecţiunii sau prea puţin sex - 8%


7. Consumul excesiv de alcool - 7%


8. Sforăitul, scrâşnitul dinţilor şi alte obiceiuri deranjante pe timpul nopţii - 6%


9. Probleme legate de garderobă / haine vechi, neglijarea imaginii - 4%


10. Obiceiurile enervante din baie  - 4%

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DoinaRuicea pe 25 Iun 2011, 17:31
    Pentru Bogdan

    Ai o atitudine corecta si vezi lucrurile din perspectiva unui om care stie ce inseamna respectul de sine,de aproape si altfel de lucruri de care altii au idee doar in teorie.Mi-a placut "discursul" tau.

    4
    0

  • Bogdan_Buc pe 20 Iun 2011, 06:59
    respectul nu se da

    Draga Raquel ... A te respecta tu ca femeie nu cred ca are o legatura directa cu a te respecta un barbat. Spui ca toti vor respect, dar cand e vorba de a da, barbatii sunt mai putin "darnici" . A te "respecta" nu cred ca are de-a face cu a face concesii. Concesiile le faci ca sa se poata stabili un echilibru al compromisului intre doi oameni diferiti in anumite privinte, cum ar fi el si ea. Treaba asta cu coboratul pe o treapta mai joasa asa cum zici mi se pare o prostie mai degraba demna de o "intrecere in munca socialista" decat de o relatie intre doi parteneri care se doresc unul pe celalalt. Ma rog, probabil ca nu ai avut un partener in relatia ta pe care o cataloghezi dezastruoasa, ci doar un partener de intrecere sau ceva, care mai degraba dorea sa te subjuge (cum probabil ai dorit si tu), nu o relatie normala sau macar simbiotica. Genul asta de intrecere intre arteneri, lucru care vad ca din pacate este din ce in ce mai des la moda nu numai ca mi se pare o prostie ci ma scarbeste. Asta nu este o relatie normala, desi am intalnit psihologi care considera viabila o astfel de posibilitate. Oricum, nu e bine sa generalizezi, adica nu toti barbatii "puternici" ajung prin a te face de doi bani si nu mai dau doi bani pe tine. Deobicei barbatii sunt sensibili la vulnerabilitatile femeii. Indiferent daca sunt puternici sau nu. In final iti recomand sa nu mai traiesti in citatele din cantecele de la Eurovision ci sa gandesti cu capul tau deoarece cantecele, ca si filmele, prezinta deobicei opinii unilaterale si sunt facute mai degraba pentru rating si nu pentru a educa. In incheiere iti repet! : RESPECTUL SE CASTIGA PRIN ATITUDINE SI CONDUITA DE VIATA ! Nu se cerseste si nu se cere! Daca iei decizii gresite si esti un om slab, trebuie sa te resemnezi cu asta. Nu vei fi probabil niciodata altfel si nu vei avea parte de respect niciodata. Este la fel ca si cu o fata care se culca azi cu unul, maine cu altul. Nu o sa fie niciodata tratata ca femeie serioasa. Pentru ca NU E! Atat respectul cat si aprecierea in orice domeniu, fie el lucrativ sau social, se dobandeste in timp prin conduita ferma, corecta, precisa, fara compromisuri de tipul "rasganderilor" sau deviatii de la drumul drept ales. Altmiterea, daca o persoana e VARZA si nu este capabila sa mentina nici macar cuvantul dat ... nici nu trebuie sa isi faca iluzii in a fi mai mult decat un presh. Cam atat. "succesuri", Bogdan.

    7
    0

  • raquel pe 12 Iun 2011, 14:46
    tipic masculin...

    barbatii nu prea inteleg notiunea de respect, mai ales cand e vorba sa dea, ca de primit...toti vor! am iesit si eu ,dupa 3 ani, dintro relatie dezastruasa...inteleg perfect ce inseamna ''sa-mi revizuiesc respectul fata de mine insami''! daca noi nu ne respectam, cu atat mai putin ne vor respecta ei! facand concesii la nesfarsit, nu faci decat sa te cobori din propie initiativa pe o treapta tot mai joasa...de unde e greu sa mai urci...pt ca nu te mai lasa, ''avantajul castigat'' asupra ta, il vrea pt totdeauna! toti vor sa domine, se simt ''puternici'' si nu mai dau 2 bani pe suferinta sau pe sacrificiul tau, le percep ca pe ceva normal...ascultati eros ramazzotti cu ''parla con me'': ''daca vrei sa te vindeci,trebuie mai intai sa te iubesti...daca ai o vina, nu e toata a ta...'' eu mi-am facut ''curatenie'' in viata...trebuie sa stii sa elimini din viata ta relatiile nesanatoase! asa ca, mejor sola, que mal acompañada! ciao a tutti e in bocca a lupo!

    7
    1

  • Bogdan_Buc pe 10 Iun 2011, 17:38
    Unde e ... respectul ?

    Respect? Spune-mi te rog Andreea, cum s-a concretizat in mod real acest "... mai ales respect" ? Ca eu nu prea inteleg semnificatia termenului sau unde vine aplicat in mod practic ... Multumesc, Bogdan

    2
    3

  • Andreea pe 10 Iun 2011, 09:35
    Top 10 chestii care distrug o relatie

    Hmmm....cam adevarat ce au descoperit cercetatorii britanici, consider ca oricum se stiau lucrurile acestea. Este f important sa nu ne neglijam fizic, sa ne acordam importanta cuvenita si sa gasim intelegerea, respectul si comunicarea in relatia cu partenerul la fel ca la inceput, chiar daca este greu. Cu putin efort, putem descoperi si alte lucruri noi pe care le putem face cu iubitul nostru. Sunt intr-o relatie de 3 ani jumate si am trecut prin destul de multe crize ,,existentiale'' in ceea ce priveste relatia cu iubitul meu...chiar pana la etapa de despartire..dar cu intelegere si comunicare si mai ales respect..am invatat sa apreciez mai mult tot ceea ce face ptr mine si mai ales sa imi revizuiesc respectul fata de mine insami.

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod