5 lucruri vitale pe care nu le ştii despre bărbaţi

Crezi că inima unui bărbat nu bate mai tare la sfârşitul unui film de dragoste sau că lumea lui nu se prăbuşeşte atunci când îi propui să luaţi o pauză? Află de la experţi despre cum iubesc bărbaţii şi, mai important, despre cum îşi manifestă aceştia emoţiile.
Crezi că inima unui bărbat nu bate mai tare la sfârşitul unui film de dragoste sau că lumea lui nu se prăbuşeşte atunci când îi propui să luaţi o pauză? Află de la experţi despre cum iubesc bărbaţii şi, mai important, despre cum îşi manifestă aceştia emoţiile. Iată 5 lucruri vitale pe care trebuie să le ştii despre reprezentanţii sexului opus, care te vor ajuta să-l înţelegi mai bine pe iubitul tău.

Bărbaţii sunt la fel de emoţionali ca şi noi


Ruben Gur, medic neurolog precizează că bărbaţii simt orice sentiment sau emoţie la aceeaşi intensitate precum femeile. Deci, e foarte probabil ca inima iubitului tău să bată la fel de tare ca a ta când vă uitaţi la un film de dragoste. Cum de nu-ţi dai seama de asta? Bărbaţii ştiu să joace teatru şi să se mintă că totul este bine, chiar şi atunci când trec prin momente delicate. Cel puţin aşa susţin experţii. "Când trăiesc o emoţie foarte intensă, din reflex, bărbaţii o neagă, o muşamalizează şi renunţă să mai vorbească despre ea. Acesta ar fi momentul în care orice femeie începe să povestească despre ce o frământă", explică Ruben Gur.

Doar pentru că reacţionăm diferit nu înseamnă că avem simţiri diferite. De fapt, avem cam aceeaşi inteligenţă emoţională, arată un studiu care a analizat 500 de mii de adulţi în plan emoţional. Rezultatele ne asigură că bărbaţii sunt la fel de emoţionali ca femeile şi la fel de capabili să lege relaţii profunde.  

Bărbaţii se simt exploataţi de femei


Oricât am milita pentru egalitate între sexe, între femei şi bărbaţi se nasc dispute pentru că avem aşteptări unii de la alţii. Ne aşteptăm ca bărbaţii să facă anumite lucruri şi invers. De exemplu, psihologii ne atrag atenţia că le cerem bărbaţilor să execute "gimnastică emoţională". Pe de o parte ni-i dorim duri şi carajoşi, deci să ne ofere siguranţă, să ne protejeze, iar pe de altă parte, le reproşăm că nu sunt suficient de tandri, gentili şi afectuoşi. Mulţi bărbaţi simt că nu fac faţă unei palete atât de largi de emoţii într-o relaţie şi aleg să fie ori tipi duri, ori romantici. Iar noi, femeile, când suntem cu unul dintre aceşti bărbaţi, ni-l dorim în secret pe celălalt.

Bărbaţii suferă mai tare din dragoste


Tot mai multe cercetări notează faptul că bărbaţii sunt mai afectaţi de emoţii decât femeile. "De exemplu, după o emoţie puternică presiunea sanguină a unui bărbat revine mai lent la normal decât în cazul femeilor", spune doctorul Peggy Drexler. L această concluzie s-a ajuns după ce s-a constatat că bărbaţii se stresează mai tare decât femeile atunci când aud un copil plîngând.

În copilărie băieţii plâng mai des şi le ia mai mult timp să se calmeze decât fetelor, iar lipsa de iubire în această etapă a vieţii îi afectează mai mult pe cei de sex masculin. Şi cum băieţii sunt educaţi să nu-şi manifeste supărările şi sunt privaţi de gesturi tandre, începem să înţelegem de ce opun rezistenţă şi la maturitate.

Într-o relaţie, e important să-i acorzi tot sprijinul tău emoţional, chiar dacă el pare mai distant. Simpla ta părere că el nu este în stare să-şi manifeste iubirea, îl va determina să şi-o ascundă mai tare, apreciază Mary Jo Rapini, terapeut. E important să ţii cont de faptul că, cu cât a avut o copilărie mai stresantă şi lipsită de afecţiune, cu atât se va închide mai repede în sine ori de câte ori trece printr-un moment tensionat.
 

Bărbaţii uită mai repede o suferinţă


Bărbaţii se consumă foarte tare în interior, dar găsesc puterea să treacă mai repede peste momentele dificile din plan amoros. Aceştia se pare că au un mecanism mai bun de apărare împotriva şocurilor emoţionale. Tocmai de aceea, bărbaţii par să treacă peste o despărţire foarte repede. În cadrul unui studiu, atât bărbaţii, cât şi femeile s-au utat la câteva imagini cutremurătoare, iar trei săptămâni mai târziu au fost rugaţi să descrie, atât cât îţi aduc aminte, imaginile văzute. Femeile au reuşit să-şi amintească mai multe detalii, comparativ cu bărbaţii. Cercetătorii au concis că şi în relaţiile de cuplu femeilor le rămân întipărite momentele tensionate, pe când bărbaţii le uită mai repede.

Bărbaţii se feresc să zică ce gândesc


Un alt obstacol într-o relaţie este faptul că bărbaţii sunt mai puţin comunicativi. Într-adevăr o mulţime de studii ne confirmă că bărbaţii folosesc mai puţine cuvinte când vor să exprime o idee şi vorbesc mai puţin în public, atunci când se adresează unui grup, nu unei singure persoane. Femeile vorbesc ca să-şi limpezească mintea şi ca să-i atragă pe alţii în jurul lor, în timp ce mintea bărbaţilor se aglomerează când comunică, pentru că vor să găsească cea mai bună formulare, cu care să elimine competiţia, explică psihiatrul Mark Goulston. Bărbaţilor le este teamă să zică ce le trece prin minte, ca să se descarce, aşa cum facem noi. Aceştia consideră că e periculos să comunici aşa pentru că rişti să spui ceva stupid cu care poţi răni pe cineva sau care poate atrage umilinţe din partea celorlaţi. Aşa că tăcerea e de aur!

Cum îl faci să fie mai emoţional în relaţia cu tine


 • Vorbiţi stând în lateral, nu faţă în faţă: când stai faţă în faţă cu un bărbat îi stimulezi fără să vrei latura competitivă, spune psihologul David Powell. Aşa că nu sta faţă în faţă la masă cu el, ci la un unghi de 90 de grade, unghiul ideal pentru comunicarea empatică!
 • Faceţi sport împreună: ca să discuţi deschis cu iubitul tău, e bine să o faceţi în timp ce sunteţi implicaţi într-o activitate sportivă. Exerciţiul fizic îi creşte disponobilitatea afectivă. Sportul este un mod clasic prin care comunică taţii cu fiii lor, spune Powell, aşa că va fi mai deschis şi faţă de tine.
 • Nu-l forţa să-ţi zică cum i-a mers peste zi: dacă a avut o zi grea, tendinţa lui este să îşi dorească să evadeze, nu să despice firul în patru, explică psihologul Ken Christian. Aşa că mai bine îl laşi să se liniştească.
 • Propune-i o partidă de sex: bărbaţii văd sexul ca pe o formă de comunicare şi îşi exprimă o mare parte dinemoţii fizic, spune psihologul Powell. Acesta susţine că bărbaţii îşi exprimă afecţiunea prin sex!
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • IL Duce pe 13 Dec 2017, 18:01
  Nu vad in comentarii decat o atitudine de rautate si ignoranta crasa

  E suficient sa-ti arunci o ocheada prin comentarii sa-ti dai seama cat de multe frustrate si handicapate sunt aici vanitoase care sunt mancate de virusul numita "feminism" si misandrism. Nu sunteti nimic pe fata pamantului singurul scop este ca sa mearga societatea mai departe prin viata si procreare. Femeia fericita e femeia care nu are niciun drept si care e tinuta din scurt. Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Nu e de mirare ca in relatiile unde barbatul e cu adevarat barbat chiar daca se mai lasa cu cate o palma sau sut sau planset pana la urma femeia asa e obisnuita asa se simte bine daca nu e ceva dramatic in relatie si totul e numai fericire nu se simte bine vrea un roller coaster de emotii nu mai are drogul emotiilor cand sus cand jos

  0
  0

 • bianca pe 24 Mai 2013, 15:51
  nu suntem sclavele barbatilor

  da ce suntem noi femeile? suntem sclavele lor? trebui sa isi faca ei placerea cu noi atunci cand vor ? unde vor ? si cum vor ?

  1
  1

 • Nyky pe 11 Nov 2012, 01:33
  nu suntem sclavele bàrbatilor

  Femeia este mereu victima bàrbatului! dupà ce fac sex dorm nici atunci nu putem discuta cu ei le trebue tot mereu odihnà noi nu putem suntem prea ocupate sà le facem plàcerile.Femeia este sensibilà din toate punctele de vedere mai ales sentimental.Noi và tinem pe brate cànd sunteti mici si cànd deveniti bàrbati.Lasà cà e bine situ àsta cà vom sti cum sà ne bàtem joc de voi ;-)

  6
  1

 • Nyky pe 10 Nov 2012, 23:37
  nu suntem sclavele bàrbatilor

  Femeia este mereu victima bàrbatului! dupà ce fac sex dorm nici atunci nu putem discuta cu ei le trebue tot mereu odihnà noi nu putem suntem prea ocupate sà le facem plàcerile.Femeia este sensibilà din toate punctele de vedere mai ales sentimental.Noi và tinem pe brate cànd sunteti mici si cànd deveniti bàrbati.Lasà cà e bine situ àsta cà vom sti cum sà ne bàtem joc de voi ;-)

  6
  0

 • Leo pe 5 Oct 2012, 19:27
  pt.Ramona

  care este definitia dragostei ?.... este acel ceva pe care il face femeia in timp ce el o...(las la aprecierea voastra ). De ce iubesc femeile barbatii care stiu sa danseze ? . Pentru ca dansul este articulatia verticala a dorintelor orizontale ?. Care este cea mai sensibila parte a barbatului ? penisul lui...si care este cea mai insensibila ? ....barbatul de la capatul lui ?!!. " Un barbat nu-si face niciodata griji pt.viitorul lui pana gaseste o femeie...o femeie isi face intot-deauna griji pt.viitorul ei pana gaseste un barbat ?." " de ce exista barbati pe lume ?..pt. ca Vibratoarele nu pot cosi iarba din fata casei ? Ce isi doreste o femeie ?..sa fie iubita,protejata,sa fie ridicata in slavi,dorita, unica, sotie si iubita ideala ...ce isi doreste barbatul ?...bilete la finala echipei iubite ?. O femeie doreste ca toate visurile si dorintele ei sa fie indeplinite de un singur barbat, un barbat doreste ca singura lui dorinta sa fie indeplinita de toate femeile ?

  2
  1

 • Leo pe 11 Sep 2012, 18:45
  barbatii se feresc...

  "Vorbiţi stând în lateral, nu faţă în faţă: când stai faţă în faţă cu un bărbat îi stimulezi fără să vrei latura competitivă, spune psihologul David Powell."... mag sein,tot ce este posibil ? Secretul este a nu folosii termenul "TU ".barbatii din principiu nu accepta sa fie judecatii. Fiecare sotie ..cand vine sotul acasa il i-a pe tu in brate, Tu esti un betiv ordinar,Tu esti un om fara sentimente, Tu esti un zurbagiu,,,stii care este problrma ta ?,atunci cand vreau sa vorbesc cu tine dispari. De ce ? simplu ,meien damen, barbatul vede in voi judecatorul care sta in amvon si vrea sa dea o sentinta. Fiecare barbat se ascunde sub bariera lui protectoare,este surd si orb, se uita la televizor,rasfoieste ziarul /reviste..orice sa scape de acest calvar.barbatii au impresia ca cicaleala este precum un roi de tantarii care nu-i dau pace. Nu de multe ori s-a ajuns la altercatii s-au la violenta domestica,barbatul a trantit usa si a venit dupa miezul noptii acasa..poate chiar beat mort. femeia singura si parasita in dormitor ..si el linistit dar beat mort. ?? Intreb damele..oare de ce ? .daca se aplica tactica "EU" si Pentru mine" totul estealtfel. Un simplu exemplu, Paul,de doua saptamanii vii tarziu acasa fara. sa-mi dai de veste (Verhalten- Comportament ) . ma ocolesti dearece ai o prietena ? si nu vrei sa-mi spui ? (Deutung- explicatie ,de ce ).Stii foarte bine ca ma simt parasita,fara valoare, singura (gefühle-sentiment ). Vrei sa indebunesc de dorul tau .sa-mi fac griji permanant (Konsequenz- Consecventa ) In faza aceasta nu mai exista acuzat si acuzator...cii pur si simplu o simpla discutie pe care orice barbat o accepta. nu uitati dragele mele ,lasati-l macar o jumatate de ora sa priveasca focul (cu mii de ani in urma ) astazi televizorul,telecomanda revista. lasati-l sa rasufle,nu sariti direct la jugulara lui ca nu obtineti nimic. Barbatul se relaxaza asa,isi aduna mintile.. ??

  5
  1

 • Leo pe 11 Sep 2012, 18:24
  barbatii se feresc...

  "Femeile vorbesc ca să-şi limpezească mintea" ...fals femeile comunica pt. a testa mediul inconjurat0or,datorita evolutiei sale biologice.Femeile acctioneaza pe mai multe benzi (Mehrspurig ) pe cand barbatul pe o singura banda (Einspurig ) .Tot cercetatorii afirma ca ,creierul unei femei nu i-a niciodata pauza ? ..de unde dorinta de a vorbi necontenit sau de a cicali (norgeln ) Se stie foarte bine ca cicaleala are 4 forme ,minciunile sunt in patru categorii impartite iar tonul vorbirii unei femei se imparte in 5 tonurii ? ,barbatul recunoscand numai 3. De aici marea diferenta,de aici certurile si neintelegerile. de ce barbatii nu sunt comunicativii ? mama natura a adoptat un trick ? , afacut o gluma ..in sensul ca daca ar fii vorbit mult prada ar fii fost pierduta. Se stie la fel foarte bina ca arealul vorbirii la femei este mult mai vast decat la barbat..si asta nu o spun eu,ci-i imaginile CT (Komputertomografie ) Daca lexiconul barbatului este redus este datorita evolutiei si nu ca ar vrea el.Se spune de altfel ,datorita faptului ca femeile au 5 tonalitatii in vorbire...ca daca vrei sa minti o femeie ,fa-o prin SMS,E-mail prin telefon,stinge lumina sau puneti patura in cap. Acele doua simturii suplimentare ,pe care barbatul din pacate nu le percepe ..face diferenta.

  2
  2

 • Alexutz pe 21 Nov 2011, 01:04
  diana

  asa suntem si noi.. eu cu prietena mea.. tin la ea enorm , ea tine la mine stiu asta. Exact ca si tine.. eu stau cu altele.. ea cu altii.. nu stiu ce e de facut :) Dar tin enorm la ea :)

  4
  4

 • diana pe 19 Nov 2011, 03:09
  doar atat vreau

  Buna!!! .. am avut o relatie de aproape 6 luni totul a fost bine ne-am inteles foarte bine care dupa un timp bine.. recunosc imi cam bateam joc de el la inceput chiar nu vroiam sa o fac cu rautate si el se saturase de tot ce-i faceam si el se schimbase dintr-o data nu mai erea cum erea la inceput si ne-am tot despartitt , eu am stat cu prietenii lui am facut-o din ambitie si el facuse acelasi lucru :) si acum il tot caut il sun mi-a zis sa-l las in pace... Ce sa fac:(?

  4
  7

 • nico pe 4 Oct 2011, 04:47
  si totusi ...

  acesta este un articol general, asa ca dragele mele nu va panicati...sunt barbati care se infoaie in pene ca niste cocosi si barbati care sunt cat de cat rationali...asa cum sunt unele femei care intodeauna o sa aiba partea masculina mai dezvoltata si intodeauna intr-o discutie sau conflict vor incerca sa stearga pe jos cu orice urma de masculinitate a partenerului....eu de exemplu desi arat extrem de feminin, am un comportament foarte dur si masculin (chiar daca vocea de copil ma tradeaza intodeauna).... am alaturi un barbat cu care stau fata in fata la masa indiferent ca vorbim sau ca mancam ...da intradevar el este un rasfatzat ordinar care se victimizeaza din orice...spre deosebire de mine ( sunt prea mandra ca sa "fac in scutece") si partea cu sexul...credeti-ma cel mai bun mod de a comunica cu el nu e prin sex...ci seara inainte de culcare fiecare pe perna lui isi asterne gandurile cu voce tare...asa comunica oamenii cel mai bine pe pat unu langa altul impartasindusi visele, grijile cosmarurile,problemele,teoriile...sexu e cu totu alta mancare de peste...reprezinta momentul in care esti coplesit de sentimente si de iubire ...vrei sa iti demonstrezi afectiunea...il saruti il ei in brate dar nu e de ajuns asa ca cel mai bun mod de a simti o persoana cat mai aproape e chiar sexul...

  10
  1

 • geronimo pe 28 Sep 2011, 15:04
  Ramona, oare unde ti-e gandul?

  Acesta este un articol despre barbati, aflat pe un site dedicat femeilor. Teoretic, tu ai citit acest articol pentru a intelege modul in care functioneaza psihicul masculin. Pozitia voastra, a femeilor, este sustinuta constant pe aici. Faptul ca tu esti o frustrata care considera nedreptatita si abuzata de "pretentiile" porcilor de masculi, nu are nici o legatura cu cele exprimate in articol. Si chiar ma intreb, unde ti-o fi mintea?

  6
  5

 • ale pe 27 Sep 2011, 17:19
  interesant :-?

  mi se pare interesan articolul dar ma deranjeaza ca din punctul meu de vedere barbati ar vrea ca totul sa fie pe placul lor iar dak ei gresesk noi trebuie sa-i iertam in schimb cand noi gresim ei trebuie rugati sa ne ierte de zeci de ori. Barbati din punctul meu de vedere sunt compicati si greu de inteles precum cartea de matematica :)))

  10
  4

 • FocSy pe 27 Sep 2011, 14:47
  ZOdii

  imi place ce s'a spus in articol , dar m'a acaparat si ce a zis Ramona

  4
  3

 • ramona pe 26 Sep 2011, 08:14
  oare?

  da noi femeile ce suntem? mase plastice , ne indoim cum si unde vreti voi barbatii ?asa i ca nu puteti fi duri si romantici nu ? at de unde pretentia ca femeia sa fie mama , prietena , sotie , doamna in societate , stiti voi ce in pat . daca nu stiti sa oferiti de ce cereti? si pt dl psiholog cum adica barbatii isi arata afectiunea prin sex?

  13
  6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod