Bebelusul refuza alimentele noi

Odata cu venirea pe lume a micutului, prioritatile tale s-au schimbat. Au intervenit multe modificari in programul tau, ai devenit mult mai grijulie si esti mereu atenta...

Odata cu venirea pe lume a micutului, prioritatile tale s-au schimbat. Au intervenit multe modificari in programul tau, ai devenit mult mai grijulie si esti mereu atenta la semnalele pe care ti-le transmite cel mic. Le sesizezi si incerci sa le interpretezi pentru a sti de ce are nevoie bebelusul. Uneori te confrunti cu probleme cum ar fi absenta somnului sau refuzul de a manca.

Atunci cand ai de-a face cu aceste situatii trebuie sa te gandesti in primul rand la cauzele care le provoaca. Cand cel mic nu vrea sa manance poate fi o reactie la faptul ca nu ii place mancarea.

De obicei acest lucru se intampla cand ii introduci in alimentatie un preparat nou, al carui gust nu il recunoaste.

O alta cauza ar putea fi o afectiune a cavitatii bucale sau cresterea dintilor care ii provoaca o senzatie de jena. El poate respinge mancarea si ca reactie a faptului ca il supara ceva sau pur si simplu din capriciu.

De multe ori refuzul de a manca este determinat de faptul ca bebelusul are de-aface cu un gust necunoscut. Este normal ca bebelusul sa refuze elementul de noutate. Trecerea de la lapte la un aliment solid sau lichid, dulce sau sarat, presupune ca tranzitul sa fie lent si sa aiba loc pas cu pas pentru a obisnui gustul si stomacul micutului cu noul aliment.



Obisnuieste-l incetul cu incetul cu noul preparat. Mai intai o lingurita, apoi doua si tot asa pana cand bebelusul este pregatit pentru schimbare. Pentru ca bebelusul sa il perceapa pozitiv, nu introduce mai mult de un aliment nou pe zi si mergi pe motto-ul "incet dar sigur".

Pentru ca alimentul sa aiba succes si sa fie asimilat mai repede, alege unul dintre momentele in care micutului ii este foarte foame si evita-le pe cele in care este obosit sau stanjenit de aparitia unui dinte.

Poti combina noul aliment cu unul al carui gust ii este deja cunoscut si pe care il apreciaza.
Ascunde bucatele mici din el intr-un piure sau intr-o supa. Este bine sa asezi lingurita in mijlocul gurii celui mic si nu pe varful limbii.

Daca bebelusul refuza, nu insista dar nici nu renunta. II vei propune alimentul respins intr-o alta zi. Important este sa nu te enervezi. In caz contrar, s-ar putea sa intampini mai multa rezistenta data viitoare cand vei incerca.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod