Sfaturi pentru o nunta mai putin costisitoare

Planificarea nuntii tale este unul dintre cele mai emotionante lucruri pe care le-ai facut vreodata - dar si printre cele mai scumpe! Iti prezentam 10 metode care te vor ajuta sa economisesti si sa te bucuri, in acelasi timp, de o nunta de vis!

Sfaturi
pentru o nunta mai putin costisitoare

Planificarea nuntii tale este unul dintre cele mai emotionante lucruri pe care le-ai facut vreodata - dar si printre cele mai scumpe! Iti prezentam 10 metode care te vor ajuta sa economisesti si sa te bucuri, in acelasi timp, de o nunta de vis!

1. Planifica un buget pentru ziua cea mare: Stabileste o suma maxima pe care o poti cheltui cu ocazia casatoriei tale si promite-ti ca vei tine cont de ea.

2. Atinge-ti scopurile: Daca iti vei stabili anumite prioritati inainte de planificarea propriu-zisa, vei reusi sa-ti administrezi mult mai bine bugetul pentru nunta.

3.
Oportunitati... de sezon: Preturile salilor pentru receptii, ale restaurantelor si fotografilor scad semnificativ in ianuarie, februarie, martie si noiembrie. Se stie ca sambata este, neoficial, "ziua nuntilor"; daca vei alege duminica, in schimb, ai posibilitatea de a negocia preturile.

4. Rasfat... costisitor: Fiecare viitoare mireasa isi doreste sa mearga la altar in rochia viselor ei, insa aceasta poate fi scumpa - chiar foarte scumpa! Ia in calcul posibilitatea de a-ti inchiria o rochie de mireasa, de a o achizitiona online sau de a cumpara o rochie de mireasa "de-a gata" si mult mai ieftina, spre deosebire de una creata la comanda.

5.
O lista atent studiata: Pastreaza pe lista invitatilor doar familia si prietenii apropiati - vei avea o nunta chic, intima si vei economisi temeinic!

6. Foloseste-ti creativitatea! Cumpara toate ustensilele de care ai nevoie pentru a-ti confectiona singura invitatiile. Include in corpul acestora si adresa ta de e-mail sau numarul de telefon, pentru cei care doresc sa-si confirme prezenta in acest mod. Daca preferi invitatii gratuite si deja create, viziteaza paginile web de specialitate.

7. Un loc special: Cu siguranta, cel mai mult vei cheltui pe inchirierea unei sali pentru nunta.
Insa poti lua in calcul mai multe posibilitati. Decat sa-ti organizezi petrecerea intr-un hotel scump, de ce nu ai incerca sa o organizezi in curtea propriei case sau, in functie de caz, intr-un restaurant intim?

8. Lalele, lalele...: Nu cheltui prea multi bani pe flori decat este necesar. Cumpara-le de la engros si cere ajutorul prietenilor apropiati sau familiei, pentru a "confectiona" aranjamente florale atractive si de efect!

9. Cireasa de pe tort: Solicita, de asemenea, ajutorul prietenilor sau familiei in alegerea tortului de nunta.
Nu trebuie sa optezi neaparat pentru ceva pretentios, si, in consecinta, scump; un tort pandispan poate fi la fel de gustos!

10. Zambiti, va rog!: Pentru fotografiile oficiale de nunta angajeaza un fotograf profesionist si lasa restul fotografiilor in seama prietenilor "echipati" cu aparate digitale!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod