123

Dedicaţie specială pentru toate vecinele bine intenţionate

Totul a început acum câteva luni când a coborât special să mă anunţe că îşi izolează apartamentul. Şi-a cerut scuze anticipat pentru deranj şi a promis că va încerca să nu facă prea multă gălăgie.

 Am fost chiar surprinsă şi m-am gândit că e foarte amabil din partea ei să ne anunţe. I-am mulţumit şi i-am explicat că şi noi o vom "deranja" imediat ce stragem banii de care avem nevoie pentru renovarea băii.  

Am uitat complet discuţia până acum câteva săptămâni când m-am întâlnit cu vecina de la 3 la avizier. M-a anunţat că mi-o ia înainte cu baia şi şi-a cerut din nou scuze pentru deranj. Câteva zile o echipă de muncitori o să-i întoarcă cu susul în jos casa şi baia. Ba chiar m-a asigurat că dacă oamenii sunt buni, când o să am nevoie, mă va ajută să îi contactez. Câtă amabilitate!

Abia atunci am început să mă întreb de unde atâţia bani. A descoperit cumva o comoară în pereţi când i-a izolat? Întrebarea m-a urmărit câteva zile şi lipsa unui răspuns m-a deranjat mai mult decât bocanelile de la etaj. Dar, ce poţi să faci?
 
Acum câteva zile când mă întorceam de la muncă o zăresc pe vecina de la 3 în magazinul de la colţ. Am vrut s-o evit şi m-am trezit nas în nas cu doamna Ionescu, singura femeie care ştie tot despre toate. Din vorbă în vorbă am ajuns la vecina de la 3 şi campania ei de renovare. Am aflat ceva foarte interesant. Vecina de la 3 nu descoperise o avere ascunsă! Mă rog, nu în sensul în care îmi imaginam eu! A aflat că la UniCredit Ţiriac Bank există un credit care poate fi luat pentru orice. În plus, creditul mai are şi 0 comisioane de creditare.
 
Aşa că azi, imediat ce ajung acasă, o să trec în vizită pe la vecina de la 3. Mă duc s-o anunţ că a venit momentul s-o deranjam şi noi. Poate chiar am s-o rog să vorbească cu soţul să ne ajute să cărăm mobila veche! Cine ştie, poate le face cu ochiul ceva!