Casa ta. 5 paşi ca să nu dai faliment de sărbători

Pe ultima sută de metri avem tendința de a cheltui cât mai mulți bani pe lucruri de care nu avem neapărată nevoie, de aceea ai nevoie un plan
Da, mai este foarte puțin până la Crăciun și, deși anul trecut v-ați propus ca anul acesta să nu mai lăsați totul pe ultimul moment, iată că mai sunt doar câteva zile și sigur v-ați dat seama că mai aveți o mulțime de lucruri de cumpărat și de pregătit pentru sărbătorile de iarnă. 

Și pentru că pe ultima sută de metri avem tendința de a cheltui cât mai mulți bani pe lucruri de care nu avem neapărată nevoie, a venit momentul să ne așezăm la masă cu cei dragi și să creionăm împreună un plan de bătaie prin care să terminăm cumpărăturile de Crăciun la timp și, să ne asigurăm că nu vom intra în noul an cu datorii pentru câteva cheltuieli în plus. 

Primul pas: 

Stabiliți alături de cei dragi o zi în care să puteți discuta toate planurile pe care le aveți de sărbători. Da, faceți liste și planuri împreună pentru a vă asigura că veți petrece momente frumoase alături de familie.

Pasul doi: 

Pregătiți meniul de sărbători împreună. În felul acesta veți ști care sunt preferințele fiecărui membru al familiei și vă veți asigura că nimeni nu va sta supărat la masa de Crăciun pentru că nu și-a găsit mâncarea preferată. 

Pasul trei:

Lista de cumpărături. Aici trebuie să fiți cumpătați și să nu cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie.
Meniul stabilit la pasul doi vă va ajuta să cumpărați strict ingredientele de care aveți nevoie pentru realizarea acestuia, nimic mai mult. Și pentru că este mult mai distractiv să mergeți la cumpărături alături de familie, împărțiți lista între membrii familiei și așa veți termina cumpărăturile într-un timp mult mai scurt. 

Pasul patru: 

Lista de cadouri. Alături de familie stabiliți un buget pentru cadourile de Crăciun de anul acesta. Bugetul nu trebuie să fie unul mare, iar cadoul poate să fie unul simbolic. Nu uitați, lucrurile mici sunt cele care ne fac fericiți. Iar dacă vă simțiți inspirat, puteți să pregătiți un cadou handmade.
Acestea sunt pline de personalitate și foarte apreciate, dar nu uitați să vă încadrați în bugetul stabilit. 

Pasul cinci: 

Țineți cont de bugetul stabilit pentru aceste sărbători și nu uitați să vă distrați alături de cei dragi. Sărbătorile sunt acele momente în care avem alături de noi cele mai importante persoane din viețile noastre. Păstrați aceste momente mereu alături.

Atunci când ne pregătim de sărbători, suntem mereu luați prin surprindere de cheltuieli în plus. Tot ce trebuie să facem este să stăm liniștiți, să discutăm cu cei dragi și împreună să planificăm toate cumpărăturile pe care urmează să le facem, de la cadouri până la ingredientele pentru meniul de Crăciun.
Asigurați-vă că țineți evidența cheltuielilor, atât pentru masa de Crăciun cât și pentru achiziționarea cadourilor. Nu trebuie să ne aruncăm la cheltuieli mari, atâta timp cât avem alături de noi oamenii cei mai importanți din viețile noastre, știm cu siguranță că vom avea câteva zile de sărbătoare magice
”, ne spune Daniela Dochia, Senior Specialist Comunicare & PR al KRUK România. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod