Tendinte 2009 in decoratiuni interioare

Este tinereasca, inspira optimism, energie si o atitudine pozitiva. Tonurile corale si de oranj sunt si ele in mare voga, dar cea mai mare surpriza referitoare la culorile decoratiunilor interioare de anul acesta este revenirea purpuriului.

De la culoarea levanticai pana la cele mai pronuntate tonuri de violet sunt prezente in obiectele de decoratiuni, iar efectul calmant este garantat. De cele mai multe ori, se folosesc in combinatii cu tonuri puternice de maro sau verde.

In 2009, aproape orice este permis in decoratiunile interioare, fara sa existe bariere intre trecut si prezent, modern sau retro.
Dupa cum ne explica si specialistii site-ului Interiorstore.ro, imprimeurile cele mai des intalnite sunt cele inspirate din arta japoneza (imprimeuri florale si acvatice). Se continua si era tapetului cu imprimeuri geomerice, punandu-se accentul pe stilul rotunjit si liniile curbate.

In ceea ce priveste mobilierul, stilul este modern si minimalist, in acelasi timp, potrivit Javabali.info.

Anul acesta, se pune mai mult accentul pe simplitatea si eficienta pieselor de mobilier. Alege o canapea viu colorata, una rosie de exemplu, pentru a fi centrul focal al camerei.

Apoi, accesorizeaza incaperea in tonuri pamantii si verzi, pentru a completa baza de rosu deja formata de canapea.

Daca nu esti o mare iubitoare de culori puternice, poti alege oricand piese de mobilier in tonuri subtile de verde sau (si) albastru sau chiar crem. Accentele de crem reprezinta un alt trend care se potriveste perfect decoratiunilor realizate din lemn sau cele etnice.

Anul acesta, elementele moderne si traditionale se afla in amornie pentru a crea un decor interesant, liniile proeminte ale tapiteriei moderne "imbratisand" confortul stilurilor traditionale.    
 
In mare voga sunt scaunele din lemn cu picioare inalte, asemanatoare celor din pub-uri.

 

Mesele traditionale chinezesti, decoratiunile africane si cele mexicane ar putea fi noi accente in decorarea casei tale.

In cazul in care nu iti permiti decoratiuni exotice, poti oricand sa le confectionezi chiar tu.

De exemplu, poti incepe cu o rama pentru poza ta preferata... Ideea este sa oferi un suflu nou locuintei, decorand-o cu elemente de mici dimensiuni, care au efecte garantate.

Nu uita un lucru: mizeaza pe simplitate pentru ca simplitatea inseamna eleganta!

Credite foto: javabali.info, squidoo.com, styleestate.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod