Tartă festivă cu trandafiri din mere


Vrei să-ți impresionezi invitații de Sărbători? Atunci trebuie să încerci un desert care arată spectaculos și este cât se poate de gustos.
Iată cum să faci o tartă delicioasă cu mere:

Ingrediente


Pentru aluat:
100g făină
50g zahăr pudră
50g unt
1 gălbenuș de ou
1 lingură de apă rece

Pentru umplutură
6 mere
1 linguriță suc de lămâie
10g unt
20g zahăr pudră
esență de vanilie
zeama de la o jumătate de lămâie

Pentru trandafirii de mere:
3 mere cu coajă roșie
1 măr cu coajă verde
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguriță de zahăr pudră

Mod de preparare:


Pune făina și zahărul într-un castron, adaugă untul și freacă până când amestecul seamănă cu pesmetul.
Adaugă gălbenușul de ou și apa. Amestecă până când se formează un aluat ferm. Înfășoară în folie alimentară și pune la frigider timp de 30 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius. 

Scoate aluatul de la frigider și folosește-l pentru a acoperi o tavă rotundă pentru tarte cu diamentrul de 23 de cm și margini ondulate.
Taie margilile aluatului care depășesc tava.
Decupează un rotund din hârtie de pergament sau folie de aluminiu și pune peste baza aluatului. Pune deasupra bile ceramice pentru copt.



Pune aluatul gol la cuptor și lasă să se coacă timp de 15 minute, apoi scoate hârtia pentru copt și bilele ceramice și mai pune aluatul la cuptor pentru încă cinci minute, până ce se rumenește puțin și se usucă.

Curăță de coajă, îndepărtează cotorul și toacă cele 6 mere.
Pune-le într-o tigaie împreună cu sucul de lămâie.
Acoperă tigaia și lasă la foc mic timp de 20 de minute, până când merele s-au înmuiat.
Adaugă untul, zahărul, vanilia și coaja de lămâie și amestecă până se uniformizează.
Pune amestecul obținut în tavă, peste aluatul copt.

Pentru trandafirii din mere, se taie merele în felii subțiri și se pun într-un castron termorezistent cu sucul de lămâie și două linguri cu apă.
Acoperă castronul cu folie alimentară și pune la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, până ce se înmoaie puțin.
Scurge zeama și lasă merele la răcit.

Rulează strâns o felie de măr roșu pentru a forma centrul trandafirului.
Așază felii de măr roșu în jurul ei, puțin suprapuse, pentru a forma un trandafir.
Repetă cu toate feliile roșii.
Așază feliile de măr verde între trandafirii formați din mere roșii.
Pune tarta iar la cuptor, la o temperatură de 200 grade Celsius, timp de zece minute, până când merele sunt puțin caramelizate.
Presară zahăr pudră și servește prăjitura rece, cu frișcă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod