Invazia petuniilor

Mi-am cumpărat acum câteva luni un plic cu seminţe de petunii şi abia acum două săptămâni mi-am amintit să le sădesc într-o jardinieră. În dimineaţa asta am observat cu surprindere că

Mi-am cumpărat acum câteva luni un plic cu seminţe de petunii şi abia acum două săptămâni mi-am amintit să le sădesc într-o jardinieră. În dimineaţa asta am observat cu surprindere că deja au răsărit! Nu aveam prea multe speranţe pentru că am făcut asta şi anul trecut şi nu a răsărit nici măcar una, dar vina a fost a mea, pentru că nu le-am îngrijit aşa cum trebuia.

În primul rând, petuniile au nevoie de căldură şi mai ales de lumină pentru a răsări, spre deosebire de alte plante care germinează la întuneric.

Au nevoie de pământ special pentru flori, afânat, care să nu păstreze prea mult apa, astfel încât seminţele să nu putrezească.

Imediat după ce au răsărit, când sunt încă minuscule, pământul trebuie udat cu foarte mare grijă.

Un "val" prea mare de apă poate rupe plăntuţele fragile. Ideal este să fie udate prin pulverizare.

Când răsadurile sunt suficient de mari, se transplantează în ghivece separate sau câte două sau trei într-o jardinieră. Petuniile cresc foarte repede, iar dacă sunt prea înghesuite, nu vor supravieţui.

Dacă vrei flori rapid, poţi folosi o soluţie nutritivă pentru stimularea înfloririi. Găseşti în florării, în hipermarketuri şi în magazinele de amenajări.

Tot pentru stimularea înfloririi şi ramificării, rupe foarte puţin din vărfurile lăstarilor.

Se vor dezvolta ramificat, ceea ce înseamnă şi mai multe flori! De asemenea, dacă îndepărtezi florile uscate, vor apărea rapid altele noi.

La primele semne de primăvară, petuniile invadează curţile şi balcoanele, în jardiniere lungi sau în ghivece suspendate. E imposibil să nu le iubeşti. Sunt veşnic pline de flori, uşor de îngrijit, iar combinaţiile extraordinare de culori pot înveseli pe oricine.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod