Gustări proteice sănătoase care te vor scăpa de pofta de dulce

Proteinele sunt esențiale pentru repararea și regenerarea țesuturilor.
Majoritatea alimentelor bogate în proteine conțin și alte substanțe nutritive, precum fibre, minerale, acizi grași sau antioxidanți, care te ajută să ai energie, îți conferă sațietate pe termen lung și te vindecă de pofta de dulce, așa că nutriționiștii recomandă ca acestea să fie consumate zilnic.

Printre alimentele care nu ar trebui să-ți lipsească din farfurie în fiecare zi se numără ouăle, produsele lactate neîndulcite (iaurt), legume precum fasolea, lintea și mazărea, fructele de mare, semințele și nucile, carnea slabă de vită, pasăre și porc.

Iar dacă ai nevoie de o gustare între mese, renunță la snacksuri, dulciuri și alte alimente lipsite de substanțe nutritive și înlocuiește-le cu gustări proteice sănătoase!

Gustări proteice: cele mai nutritive și sățioase alimente


Arahide și unt de arahide

Untul de arahide, dacă este organic, fără adaos de grăsimi, ulei, zaharuri și stabilizatori, are efecte benefice pentru sănătatea inimii.
Arahidele sunt bogate în grăsimi mononesaturate și vitamina E, care sunt esențiale pentru protejarea sistemului cardiovascular. Ba mai mult, arahidele sunt cea mai bună sursă de arginină, un aminoacid care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. În plus, untul de arahide este o sursă grozavă de fibre, care reglează nivelul glicemiei și reduc cantitatea de colesterol „rău”.

Iaurt grecesc neîndulcit

Alege iaurt grecesc simplu și neîndulcit și verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că sunt adăugate cel puțin cinci tulpini de bacterii. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod