Foisorul - de nelipsit in gradina ta

Foisoarele de gradina pot transforma intr-o oaza de liniste si relaxare un colt din gradina ta, fiind locul ideal de luat masa si pentru reuniunile amicale.
A sosit vara cu temperaturile tropicale si nu stii pe unde sa te mai ascunzi de soare. Daca locuiesti intr-un apartament, poti sa iti instalezi un sistem de aer conditionat sau, in cazuri extreme, poti sa iti iei un concediu prelungit, de trei luni, in creierii muntilor. Dar, sa fim serioase: cate dintre noi isi pot permite un sistem de aer conditionat sau un concediu de trei luni! Nu foarte multe femei.

In cazul in care locuiesti la curte, poti spune ca esti o norocoasa! Iar daca ai si o gradina, cat de mica ar fi ea, iti poti construi, sau chiar achizitiona, un foisor, care iti va tine de umbra in zilele toride de vara.

Marea majoritate a foisoarelor de gradina sunt construite din lemn, insa exista si varinate din fier forjat sau chiar combinatii intre metal si sticla.
Acestea te pot proteja, atat de caldura excesiva din aceasta vara, cat si de precipitatiile din anotimpurile ce vor urma.

Foisoarele de gradina pot transforma intr-o oaza de liniste si relaxare un colt din gradina ta, fiind locul ideal de luat masa si pentru reuniunile amicale.

Iti poti achizitiona foisoare de gradina in diverse forme si dimensiuni, foisoare rustice din lemn rotund sau foisor pavilion.

Exista firmele specializate in astfel de constructii, care iti pot oferi atat modele standard, ca forma si dimensiuni, cat si productii elaborate, concepute dupa bunul plac al beneficiarului. Ar fi de preferat sa eviti achizitionarea unei constructii standard, chiar daca aceasta, ca produs de linie, te poate costa mai putin.

Foisorul, chiar daca nu face parte efectiv din locuinta, este necesar sa se "asorteze" cu arhitectura inconjuratoare, fara sa genereze o discrepanta inestetica intre casa si gradina.

Poti sa apelezi la ajutorul unui designer, de preferat specializat in peisagistica.
Astfel, vei fi sigura ca ai ales solutia cea mai potrivita pentru gradina ta. Specialistul va sti sa armonizeze caracteristicile foisorului cu dimensiunile gradinii.

Tot designerul este cel care va dimensiona pavilionul corect, in functie de numarul de persoane care vor avea acces. Iti doresti ca acest foisor sa serveasca drept spatiu de relaxare, nu sa te incomodeze!

Foisorul este potrivit si pentru petrecerile nocturne ale unei veri fierbinti. Designerul te va ajuta sa iti gasesti solutia potrivita in ceea ce priveste iluminarea constructiei pe timp de noapte.

Daca doresti sa utilizezi la maximum spatiul interior al foisorului, opteaza pentru un model octogonal sau chiar hexagonal. In ambele cazuri, ai posibilitatea sa amplasezi in foisor o masa rotunda, la care iti poti aduna toti prietenii.
In cazul in care doresti un spatiu mai restrans, poti opta pentru un foisor dreptunghiular sau patrat, unde poti citi sau medita in liniste deplina.

In cazul in care doresti, iti poti "accesoriza" foisorul cu mobilierul dorit, ferestre sau diferite sisteme electrice. Daca dispui de spatiu din belsug, poti instala aici si un gratar, fie achizitionat din comert, fie construit din caramida refractara. Totul tine de libera imaginatie a fiecaruia.

Pe langa faptul ca este locul potrivit pentru relaxare, in foisorul din gradina ta poti organiza evenimente speciale, precum botezul micutului tau sau ziua ta de nastere, devenind in scurt timp locul preferat la meselor in familie sau cu prietenii, fiind si foarte usor de intretinut.

Pe langa atu-ul de a conferi gradinii tale o personalitate aparte, foisorul poate fi si un loc ideal pentru a petrece o seara cu prietenii la un gratar sau pentru a savura cafeaua in diminetile calde de vara.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Codrea Melania pe 23 Nov 2011, 15:35
    intrarea in casa

    Va rog daca se poate sa-mi schitati cum poate sa arate intrarea in casa ,(casa este foarte simpla patrata,asa am cumparat-o) curtea este foarte mica si doresc sa-mi fac si o terasa.Intrarea este la mijlocul case cu acces pe o scara f mica.Va multumesc foarte mult

    1
    0

  • onasis1961 pe 1 Oct 2010, 09:40
    foisor hexagonal

    Buna,as vrea daca se poate sa-mi trimeata care-va schite cu foisoare hexagonale,cu latura de aproximativ 2m,eventual si poze,astept un email--multumesc din suflet

    8
    1

  • cristi pe 15 Apr 2010, 14:05
    foisor

    salut..as dori ceva modele de foisor..hexahonal sau octogonal...as dori schite..foto si preturi.astept pe adresa de email...mersi mult

    5
    2

  • Manole Liliana pe 24 Feb 2010, 10:25
    foisor

    Buna ziua! as dori sa-mi comand si eu un foisor..as dori niste poze..dimensiuni: sunt standard sau mi le aleg eu? preturi..astept un raspuns pe adresa mea de email...va multumesc!

    6
    2

  • claudia pe 5 Aug 2008, 12:37
    amenajari gradini

    Amenajam gradini, intretinem gazon; plante ornamentale de interior si exterior, aranjamente florale pentru evenimente speciale: nunta, botez, aniversari, conferinte, receptii, cocktail-uri pe care le livram in Bucuresti si jud. Ilfov. Decoratiuni cu baloane Toate lucrarile sunt executate de specialisti horticoli. ing.horticol Claudia Anghel 0788824789 ;0724688849 Va multumesc!

    2
    0

  • popa magda pe 20 Iul 2008, 18:03
    foisor de gradina

    doresc sa comand un foisor de gradina in Agapia jud. Neamt

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod