pânză de păianjen

De ce nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în casă

Probabil că nu te vei lăsa convins ușor, dar încearcă să nu omori următorul păianjen în casă. De ce? Deoarece păianjenii reprezintă o parte importantă a naturii și a ecosistemului nostru de interior, precum și a altor organisme în sine.

Care este motivul pentru care nu ar trebui să omori niciodată un păianjen în casă?


Oamenii se gândesc că locuințele lor sunt izolate de lumea exterioară, însă mulți păianjeni se regăsesc în interiorul acestei siguranțe. Unii sunt prinși accidental, în timp ce alții sunt vizitatori pe termen scurt. Unele specii se bucură să stea în case, trăindu-și viața în fericire și înmulțindu-se. Aceste arahnide sunt, de obicei, secretoase și pe cele mai multe pe care le întâlnești nu sunt nici agresive, nici periculoase.
Și pot oferi servicii cum ar fi consumul de dăunători. Unii chiar mănâncă alți păianjeni.

A fost realizat un studiu de mici dimensiuni în 50 de case din Carolina de Nord pentru inventarierea acestor viețuitoare. Fiecare casă ce a fost vizitată era locuința unor păianjeni. Cele mai frecvent întâlnite specii au fost unele inofensive, care își făceau pânza și așteptau prada să se prindă în ea. Unii păianjeni își părăsesc uneori pânzele pentru a vâna păianjenii de pe teritoriul lor, imitând prada ca să îi prindă.
Deși sunt prădători care sunt capabili să mănânce orice pot prinde, păianjenii prind în mod regulat dăunătorii și chiar insectele care poartă boli, cum ar fi țânțarii.

Există chiar și o specie de păianjeni care sar și preferă să mănânce țânțari în casele africane. Deci uciderea unui păianjen nu constă doar în viața acestuia, s-ar putea să fie și despre un prădător important din casa ta.

Este normal să îți fie frică de păianjeni. Aceștia au o mulțime de picioare și aproape toate sunt veninoase, deși majoritatea speciilor au un venin prea slab pentru a provoca probleme în cazul oamenilor, în cazul în care colții lor pătrund prin pielea noastră.
Chiar și entomologii pot cădea pradă arahnofobiei. Însă există și cercetători care și-au biruit teama observând și lucrând cu aceste creaturi fascinante.

Păianjenii încearcă să evite oamenii în cele mai multe cazuri. Noi suntem mult mai periculoși pentru ei decât invers. Mușcăturile de păianjeni sunt extrem de rare. Deși există câteva specii importante din punct de vedere medical, cum ar fi văduva neagră, chiar și mușcăturile lor sunt rar întâlnite și chiar și mai rar cauzează probleme serioase.


Dacă într-adevăr nu poți rezista să ai un păianjen în casă, în apartament sau oriunde, în loc să îl omori, încearcă să îl capturezi și să îl eliberezi afară. Va găsi un loc în altă parte și ambele părți vor fi mai fericite în urma alegerii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod