De ce nu ar trebui să îți lași câinele să te lingă pe gură

Câinele tău probabil că este cel mai bun prieten al tău. Iar relația pe care o ai cu patrupedul tău este una puternică, iubitoare și afectivă. Câinii își arată iubirea lingându-te. Din păcate, limba câinilor este o suprafață plină de bacterii. Iată de ce nu ar trebui să îți lași câinele să te lingă pe gură!

Motivul pentru care nu ar trebui să îți lași câinele să te lingă pe gură


Gura unui câine nu poate fi niciodată mai curată decât cea a unui om. Experții spun că trebuie doar să te uiți și să miroși și îți vei da seama de acest lucru. Câinii caută în gunoi. Atunci când își arată afecțiunea față de tine, îți caută fața. Atunci când cunosc alți câini, le miros posteriorul. În plus, potrivit lui John Oxford, profesor la Queen Mary University din Londra, nu este vorba doar despre ce este purtat în salivă.
Câinii își petrec jumătate din viață cu nasul în colțuri murdare sau mirosind alți câini, așa că și mucozitățile acestora sunt pline de bacterii, virusuri și germeni.

Acel pupic dulce de la câinele tău ar trebui evitat cu siguranță, deoarece reprezintă o modalitate de a transmite boli, precum Capnocytophaga Canimorsus, infecții cu viermi sau sfafilococi. De asemenea, indiferent de cât de mult ți-ar plăcea, nu îți lăsa câinele să te lingă, pentru a preveni astfel de afecțiuni.
Există atât de multe alte moduri în care vă puteți bucura de afecțiune reciprocă.

Deși poate fi sigur să îți lași câinele să te lingă pe față și pe gură, este mai bine să nu riști și să îl înveți să nu adopte acest obicei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a te ridica și de a pleca de lângă câinele tău atunci când începe să te lingă, ignorând complet comportamentul său. Făcând acest lucru, îl vei face să înțeleagă că nu primește nicio recompensă dacă încearcă să te lingă, iar în cele din urmă va înceta.

Poți micșora riscul de a contracta vreo boală de la câinele tău prin analize de sănătate regulate, care includ examinarea fecalelor, deparazitare și tratamente pentru purici, căpușe și alți paraziți.
Strângerea adecvată și aruncarea fecalelor câinilor și spălatul pe mâini după pot reduce, de asemenea, riscul bolilor. Este important ca mâncarea câinelui să fie gătită corespunzător. Nu ar trebui să îi dai niciodată carne crudă, deoarece poate fi o sursă de infecții bacteriene. 

Alege și o mâncare de câini care este echilibrată și personalizată pentru sănătatea și nevoile câinelui tău. Ar trebui să îți speli câinele pe dinți în mod regulat pentru a-i menține sănătatea orală și pentru a elimina bacteriile care ar putea fi în gură. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod