Curatarea de praf a mobilei

Problema, mare problema! Si iata din ce cauza. Mai intai este bine sa stim ce fel de mobila avem, daca este mobila din lemn masiv sau este mobila moderna cu finisaje moderne, daca este din ratan, rachita, daca este mobila de gradina, din lemn sau plastic sau avem o mobila antica.
Problema, mare problema! Si iata din ce cauza. Mai intai este bine sa stim ce fel de mobila avem, daca este mobila din lemn masiv sau este mobila moderna cu finisaje moderne, daca este din ratan, rachita, daca este mobila de gradina, din lemn sau plastic sau avem o mobila antica.

Mai trebuie sa facem o alegere, daca apelam la solutiile confortabile si eficiente din comert sau dorim sa folosim solutii ecologice, de pe vremea bunicii, la fel de eficiente, insa mai laborios de preparat si utilizat.

Dusmanul prafului este pamatuful
Motivul? Praful zgaraie mobila, o agreseaza.
Pamatuful poate fi din pene de strut, din fibre moi din textil sau din fire de plastic care atrag si retin praful.

Un alt dusman al prafului este carpa moale din lana, umezita. Ea curata bine mobila fie ca este umezita numai cu apa sau cu solutii speciale pentru mobila.
Mobilierul de bucatarie sau cel din camera copiilor, care este acoperit cu o suprafata din plastic, se curata cu apa in care s-a dizolvat detergent sau sapun lichid, nu cu spay-uri.

Spay-urile cu silicon, antistatice, pentru mobila sunt bune, insa periodic trebuie curatata mobila cu detrgent lichid pentru mobila, pentru a indeparta straturile succesive de silicon depuse pe ea de la spay-uri.

Suprafetele din sticla se curata foarte bine cu apa in care s-au dizolvat cateva picaturi de amoniac.
Absolut intotdeuna dupa ce spalam, curatam mobila, ea se usuca cu o carpa moale pentru a-si recapata luciu si frumusetea.

 • foloseste aspiratorul inainte de a sterge praful
 • cand stergi praful, este recomandat sa incepi cu rafturile de sus
 • inlatura toate obiectele de pe rafturi, sterge-le si pune-le la loc
 • cand ajungi la obiecte de mobilier pe care le folosesti zilnic (masuta de cafea), sterge-le cu o solutie dezinfectanta
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alina pe 30 Mar 2010, 23:59
  mobila neagra

  am mobila de culoare inchisa pot sa-l sterg din 5 in 5 minute si tot se vede praf nu stiu cu ce sa o mai sterg am incercat cu toate solutile posibile si nu a dat rezultate .Poate exista o solutie si nu o stiu va rog sa-mi spuneti si mie

  16
  0

 • simona pe 17 Mar 2010, 20:08
  cu ce sa curat lemnul mat

  In bucatrie ma o mobila de culearea lemnului met si nu mai stiu cu ce sa o curat ,am cumparat toate solutiile posibile dar nimic ultima varianta mi sa spus su spirt medicinal dar nimic,cand o curat arata groazav de bine dar dupa ce se usuca zici ca e necuratata.Raman aceleasi pete de stropi si e groanic

  6
  1

 • CORINA pe 27 Nov 2008, 17:06
  CURATAREA PETELOR DE PE MOBILA INCHISA LA CULOARE

  AM LA BUCATARIE(CEA MAI PROASTA ALEGERE) MOBLA INCHISA LA CULOARE SI DESCHIZAND-O TOT TIMPUL SE PATEAZA IN ZONA MANERELOR.AM FOLOSIT TOATE "PRONTO-URILE" POSIBILE.STIE CINEVA CUM SE POATE CURATA,PENTRU CA ARE ASPECTUL UNEI MOBILE NEINGRIJITA SI PATATA.

  13
  6

 • caruceru_gabi pe 18 Oct 2008, 20:51
  curatarea de praf a mobilei

  am mobila de culoare inchisa pot sa-l sterg din 5 in 5 minute si tot se vede praf nu stiu cu ce sa o mai sterg am incercat cu toate solutile posibile si nu a dat rezultate .Poate exista o solutiesi nu o stiu va rog sa-mi spuneti si mie

  13
  5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod