Cum trebuie să arate dormitorul în timpul verii

Sezonul cald poate deveni o provocare atunci vrei să te odihnești. Află cum poți amenaja dormitorul în timpul verii pentru a te bucura de un somn liniștit.
Odată cu sezonul estival apar și noi probleme legate de confortul din timpul nopții. Chiar dacă preferi aerul proaspăt, este posibil ca noaptea să nu fie suficient să dormi cu geamul deschis. De asemenea, mobila sau tipul de materiale pot influența starea ta zilnică și cât de bine te odihnești.
Dormitorul trebuie să fie un spațiu care să-ți inspire liniște, iar atunci când intri în el să poți uita de griji sau de problemele acumulate. Numai în acest fel îți vei putea reîncărca bateriile pentru a face față unei noi zile pline de provocări. Felul în care arată dormitorul în timpul verii te poate face fie să respiri ușurat atunci când ești acasă, fie să ai un sentiment de tensiune constantă, care accentuează stresul resimțit de-a lungul zilei. Ideile practice te pot ajuta să modifici aspectul acestei camere și să zâmbești de fiecare dată când spui că mergi acasă. 

 
Iată cum poți amenaja dormitorul în timpul verii:

 

1. Cearșafurile din bumbac

În zilele călduroase optează pentru lenjeria de pat din bumbac. Chiar dacă te atrage alt tip de materiale, pe timp de vară bumbacul este alegerea potrivită pentru că lasă pielea să respire și previne iritațiile sau înroșirea.
Experimentează cu alte materiale toamna sau iarna, dar rezervă bumbacul pentru sezonul estival.
 

2. Fețele de pernă din mătase

Pot fi utilizate tot timpul anului, dar au o importanță majoră vara. Acesta este un sezon dificil pentru persoanele care se confruntă cu acneea, din cauza temperaturilor ridicate și a transpirației, dar dacă alegi fața de pernă potrivită vei avea mai puține neplăceri. Mătasea are un efect antiseptic și reduce inflamațiile cauzate de acnee sau rozacee. Este cel mai indicat material pentru a preveni afecțiunile dermatologice. În plus, previne și încurcarea sau înnodarea părului, iar dimineața îți va fi mult mai ușor să realizezi o coafură inspirată. În afară de cremele sau gelurile pe care le aplici, fața de pernă pe care o folosești are un impact considerabil asupra aspectului tenului. Folosește fețele de pernă din mătase și vei vedea că leziunile acneice se vor vindeca mai repede și vor apărea mai rar.
De asemenea, înroșirea pielii va fi atenuată, iar tenul va avea o nuanță uniformă, fără să fie nevoie să aplici un strat consistent de machiaj dimineața. Nu uita să schimbi fața de pernă la câteva zile deoarece bacteriile se acumulează în material. 
 

3. Plantele

Îți place vara tocmai pentru că vezi verde proaspăt și multe flori în jurul tău? Este momentul să aduci o mică parte din natură și în dormitorul tău. Alege plante de interior care nu necesită o îngrijire complexă, pentru a evita situațiile în care se veștejesc pentru că nu ai timp să te ocupi de ele decât câteva minute în fiecare seară. Plantele de interior vor oxigena aerul din cameră și mențin umiditatea la nivel optim, asigurându-ți un somn liniștit până a doua zi.
 

4. Culorile pastelate

Vara este sezonul culorilor prin excelență. Adaugă-le și în dormitor, dar ferește-te de nuanțele intense.
Culorile prea închise nu favorizează un somn odihnitor. Roșul a fost asociat cu stări de anxietate și coșmaruri, așa că ar fi mai bine să îl tai de pe listă. Pentru a obține o stare de relaxare optează pentru nuanțele pastelate, îmbinând culorile tale preferate. Le poți folosi pentru lenjeria de pat, pentru decorațiuni sau ramele fotografiilor. În scurt timp vei uita de stres dacă te înconjori de culorile tale favorite. Ca regulă generală, nu folosi mai mult de 3 culori.
 

5. Dispozitivele electronice

Îți place să ții mereu lângă tine tableta sau telefonul mobil? Dacă vrei să te odihnești mai bine ar trebui să excluzi toate dispozitivele electronice din dormitor, inclusiv televizorul. Acumularea de energie statică îți va afecta somnul și te poți trezi des noaptea sau vei adormi foarte greu. Încarcă telefonul în living și urmărește filme tot acolo.
Nu este bine să asociezi dormitorul cu popcornul consumat în timpul filmelor sau să te obișnuiești să trimiți mesaje până la ore foarte târzii. Experții îți recomandă să nu păstrezi niciun dispozitiv electronic în dormitor și să eviți să iei masa acolo, cu excepția cazurilor în care ți se prepară un mic dejun romantic.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod