Cum se mânâncă pizza - Cu mâna sau cu furculița?

Te-ai întrebat vreodată care este modul corect de a mânca pizza? Cu mâna sau cu furculița? Poate că italienii se nasc cu această abilitate, însă, pentru ceilalți oameni, există câteva sfaturi din partea experților. Iată care este ghidul regulilor de etichetă pentru a mânca pizza!

Reguli de etichetă - cum se mănâncă pizza


Atunci când vine vorba de regulile de mâncat pizza, trebuie să știi când este recomandat să ții feliile și să mănânci cu mâna, când să îndoi feliile, când să folosești o furculiță și când să folosești un cuțit. La ce se referă toate aceste reguli? Iată la ce concluzii au ajuns experții din domeniu!

Când ar trebui să îndoi feliile de pizza?


Acest sfat merge cel mai bine în cazul în care mănânci o pizza cu un blat subțire sau moale sau cu toppinguri care ar putea cădea cu ușurință de pe felie. Ia felia de pizza în mână și îndoai-o vertical, pe mijloc, ca și cum ai închide o carte.
Ar trebui să arate ca un V sau un U și să te ajute să eviți căderea toppingurilor de pe aceasta.

Când ar trebui să ții feliile de pizza?


Atunci când ai de-a face cu o crustă fermă, ține felia de pizza în mână fără probleme, pentru că nu îți vor cădea toppingurile.

Când ar trebui să folosești cuțitul și furculița pentru a mânca pizza?


Poți mânca pizza cu furculița și cuțitul atunci când ești într-un loc foarte formal. Să spunem că regina Angliei te invită la Buckingham și comandă pizza.
Atunci ar trebui să adopți și tu metoda formală de a mânca pizza.

Chiar și la un restaurant informal, în momentul în care crusta este foarte moale în centru, poți tăia și mânca părțile interioare cu furculița și cuțitul. Iar atunci când ajungi la părțile mai ferme ale feliilor sau la crustă, poți mânca doar cu mâna, ținând sau îndoind. Dacă sunt servite felii foarte mici de pizza, poți să le mănânci doar cu mâna.

Cum se mănâncă pizza: Ce să faci după ce termini?


Nu ar trebui să te murdărești pe haine sau pe mâini în timp ce mănânci o pizza. Și da, nu ar trebui nici să îți numeri banii atunci când stai la masă.
Vei avea timp să faci asta după ce mănânci. Iar dacă încă te mai întrebi dacă ai ratat vreo regulă de etichetă, poți împărți oricând o pizza cu prietenii tăi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod