Cum se face rețeta de marțipan de casă din 3 ingrediente. E mai ușor decât crezi (și mai ieftin)

Marțipanul de casă este unul dintre cele mai apreciate dulciuri din întreaga lume. Originar din Persia antică, a fost adus în Europa de cruciați în Evul Mediu și era considerat o adevărată delicatesă.
Doar oamenii foarte bogați și familiile de viță nobilă se puteau bucura de el, însă în secolul al XIX-lea, când zahărul a început să fie extras din sfeclă de zahăr, devenind astfel mai ieftin, marțipanul a început să fie accesibil pe scară largă.

În zilele noastre, el este răspândit în toată lumea, însă cofetarii germani sunt recunoscuți ca fiind cei mai pricepuți maeștrii în prepararea sa. Poți găsi marțipan de vânzare, însă cel mai bun și mai ieftin este cel făcut în casă. 

Rețetă marțipan fără migdale


Marțipanul tradițional se face cu pastă de migdale, însă persoanele cu alergii pot folosi și alte ingrediente pentru a obține o pastă dulce cu care se pot decora diverse prăjituri.
De exemplu, o rețetă de marțipan de casă poate fi cu griș, glazură de zahăr și vanilie. Glazura de zahăr, cunoscută sub denumirea de ”icing sau frosting sugar”, este extrem de folosită în SUA pentru a orna torturile, gogoșile sau alte dulciuri. Poți adăuga colorant alimentar de mai multe culori, în funcție de preferințe. Mai jos, vei găsi inclusiv ingredientele și modul de preparare a glazurii de zahăr. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod