Cum să speli corect prosoapele

Cum să speli corect prosoapele

Prosoapele sunt folosite zi de zi și sunt spălate foarte des. Din această cauză, se pot deteriora rapid dacă nu știi cum să le speli corect.
De asemenea, la fiecare utilizare a unui prosop, pe fibrele acestuia rămân celule moarte de piele și alte reziduri care formează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase pentru pielea ta. Descoperă câteva reguli care te vor ajuta să speli corect prosoapele:

Spală prosoapele după ce le cumperi, înainte de a le folosi pentru prima dată. În acest fel vei îndepărta eventualele reziduri care se așază pe ele în timpul manevrării materialelor în fabrică, potrivit bhg.com.

Cum să speli corect prosoapele albe


Spală prosoapele o dată la trei, patru zile. Pentru prosoapele albe, poți folosi apă fierbinte și înălbitor.
Prosoapele albe ar trebui spălate singure în mașina de spălat sau cu alte rufe albe rezistente, pentru a preveni îngălbenirea sau transferul de culoare. Spală prosoapele de corp după fiecare utilizare, separat de alte rufe, din motive de igienă.

Cum să speli prosoapele colorate


Pentru a fixa culoarea proasoapelor colorate, spală-le singure sau cu alte rufe în culori similare la primele spălări. Folosind jumătate din cantitatea de a detergent necesar, adaugă o jumătate de cană cu oțet alb în apa în care le speli.
Oțetul ajută la fixarea culorii și îndepărtează excesul de detergent rămas pe ele. Folosește apă caldă și detergent dezinfectant fără clor pentru prosoape colorate.

Nu folosi balsam de rufe de fiecare dată când speli prosoapele, ci o dată la trei, patru spălări. Acumularea de substanțe conținute în balsamurile de rufe afectează puterea de absorbție a prosoapelor.

Scutură bine prosoapele după ce le scoți din mașina de spălat și le pui la uscat pentru a îndepărta fibrele desprinse sau scamele, dar și pentru a le descurca fibrele, devenind astfel mai pufoase și mai absorbante.

Ai grijă ca prosoapele să fie bine uscate înainte de a le lua de pe sârma de rufe sau din uscător.
Chiar și în cazul în care sunt foarte puțin umede, prosoapele pot dezvolta un miros neplăcut.

Este de preferat să calci prosoapele la temperatura maximă recomandată pe etichetă. Vor arăta mult mai bine, dar vor fi și dezinfectate pentru că temperatura ridicată a fierului de călcat va ucide bacteriile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai pe 15 Nov 2016, 12:23
    metoda de spalat corect prosoapele, si nu numai!

    folosesc prespalarea,cu apa fierbinte,detergent,otet de mere cu miere,sau otet normal din vin, si bicarbonat de sodiu, bine dizolvate.apoi in masina de spalat detregent si inca putin bicarbonat de sodiu, sa am garantia ca am eliminat grasimile si escuamentele din piele. metoda asta imi da garantia ca prosoapele, si nu numai, chiar si lenjeria, camasile, pijamaua, sunt curate, curate, cand le miros,miroase curat, curat. Ma rog, metoda mea, daca vreti, incercati!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod