Cum să menții menta proaspătă pentru mai mult timp

Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi mentă proaspătă, să nu o poți folosi pe toată la timp și să fii nevoită să o arunci?
Ei bine, poți preveni această irosire cu ajutorul câtorva trucuri care te ajută să menții menta proaspătă pentru mai mult timp. Iată despre ce este vorba!

2 trucuri care te ajută să păstrezi menta proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp

1. Tratează menta ca și cum ar fi flori

Îndepărtează elasticul care ține buchețelul de mentă proaspătă în momentul în care ajungi acasă. Scurtează codițele firelor de mentă prin îndepărtarea câtorva frunze de la bază. Poți folosi aceste frunze la gătit sau dacă nu le poți folosi acum, există un alt mod în care le poți păstra (vezi metoda 2).
Într-un recipient relativ înalt, cum ar fi un borcan sau o cană, adaugă crenguțele de mentă și adaugă suficientă apă cât să acopere codițele tăiate. Acoperă lejer cu o pungă de plastic și ține borcanul sau paharul la frigider.

Este important să schimbi apa din borcan la fiecare 2 sau 3 zile. La fel ca în cazul busuiocului, menta va face rădăcini dacă reușești să o ții suficient de mult. Această metodă poate fi aplicată și pentru pătrunjel și busuioc, excepție făcând faptul că busuiocul nu trebuie ținut în frigider.
Ierburile proaspete pot fi păstrate în acest fel timp de câteva săptămâni.

2. Înfășoară frunzele de mentă într-un prosop de bucătărie umezit

Pune frunzele de mentă pe un prosop de bucătărie umezit. Dacă prosopul de hârtie este prea umed, stoarce ușor apa. Înfășoară ușor frunzele în prosopul de hârtie și pune-le într-o pungă de plastic. Asigură-te că punga de plastic este suficient de mare astfel încât să nu fie strivite frunzele. Sigilează punga și pune-o în frigider.
Menta poate fi păstrată altfel pentru două săptămâni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod