Cum să faci clătite pufoase cu ciocolată și fără făină?


Au un ingredient secret sănătos care înlocuiește cu succes făina! Vezi cât de simplu poți să faci clătite pufoase fără făină!
De obicei clătitele americane sunt făcute cu ou, făină albă, zahăr, lapte dulce sau lapte bătut, bicarbonat şi praf de copt. Însă ce ai spune de nişte clătite care nu conţin zahăr şi nici făină în aluat? 

Ca să obții un preparat sănătos poți să înlocuiești făina cu fulgii de ovăz, iar zahărul poate să fie substituit de piureul de banane. Așa poți să prepari o porție de clătite hrănitoare pe care le poți consuma la micul dejun atunci când poftești la ceva dulce. 

Fulgii de ovăz furnizează minerale, carbohidrați buni, precum și substanțe care reduc colesterolul rău, reglează nivelul glicemiei în sânge și favorizează o digestie bună. În combinație cu bananele și ouăle obții un preparat hrănitor și echilibrat din punct de vedere nutrițional. 

Data viitoare când ai poftă de pancakes, încearcă această rețetă care conține doar ingrediente sănătoase!


Ingrediente de care ai nevoie: 
2 banane coapte bine 
2 ouă,
50 grame de fulgi de ovăz
2 linguri cu fulgi de ciocolată neagră sau ciocolată mărunţită
2 linguri cu cacao pudră
puţină sare.


Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună.
Apoi se adaugă cacaua, fulgii de ovăz şi bucăţile de ciocolată şi se amestecă bine. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. 
Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. 
Se pot orna cu felii de căpşuni şi sirop de arţar.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod