Cum să cureți frigiderul

Frigiderul curat și organizat este punctul de plecare pentru un meniu echilibrat și sănătos. Află cum să cureți frigiderul rapid.
Este mult mai plăcut să mergi la cumpărături la supermarket când știi că acasă te așteaptă un frigider curat în care vei putea pune rapid alimentele alese, pe categorii. De multe ori aspectul ordonat al frigiderului te poate încuraja să respecți în continuare dieta. Dacă ai un frigider aglomerat, unde alimentele picură și se contaminează reciproc nu îți va face plăcere să-l deschizi, ci vei lua ce vezi mai întâi, de obicei dulciuri, în încercarea de a-l închide mai repede. 
Deși pare un lucru minor, impresia pe care ți-o faci când deschizi frigiderul poate influența decisiv motivația pentru o alimentație sănătoasă și voința de a construi un meniu echilibrat. Odată ce înveți cum să cureți frigiderul corect nu ți se va mai părea deloc complicat să fii la fel de ordonat și cu alimentele pe care le păstrezi la rece. Nu contează numai să le înghesui pe rafturi, ci este esențial ca, înainte de toate, rafturile și tot interiorul frigiderului să fie bine curățate pentru a evita mirosul neplăcut sau contaminarea alimentelor.
Chiar dacă până acum nu ai acordat mare atenție frigiderului este momentul să-ți schimbi abordarea, atât pentru siluetă, cât și pentru starea generală de sănătate.
Resturile de sos, gem, legume sau fructe pot crea o stare neplăcută când te uiți în frigider și crește riscul să te confrunți cu o invazie de gândaci sau alte insecte dăunătoare. Astfel, este bine să cureți frigiderul la intervale regulate pentru a elimina resturile și depunerile din fiecare colț, favorizând o imagine pozitivă despre alimentație. Cu siguranță, gândul de a goli tot frigiderul pentru a-l curăța poate fi copleșitor și ți se pare mult mai ușor să amâni operațiunea, însă nu-ți faci o favoare dacă vei continua să utilizezi un figider care nu este igienizat. 
Uneori poate fi intimidant să vezi câte lucruri ai păstrat pe rafturi, dar este, de asemenea, o bună ocazie să elimini produsele expirate sau cele pe care știi sigur că nu le vei consuma. Stresul asociat cu golirea frigiderului nu va dura mult, iar când vei pune la loc alimentele pe rafturile curate îți vei da seama că a meritat.

 
Cum să cureți frigiderul

Vei avea nevoie de următoarele lucruri:
 
- un burete neabraziv;
- un spray pentru curățat suprafețe multiple;
- detergent de vase;
- prosoape de bucătărie clasice și de hârtie;
- o periuță de dinți (opțional);
- o lavetă din microfibră (opțional).

 
Instrucțiuni:

 
1. Scoate frigiderul din priză

Dacă frigiderul tău are nevoie de o curățenie în profunzime sau dacă rafturile nu sunt detașabile, scoate frigiderul din priză pentru a nu irosi energia electrică în timp ce îl cureți. În cazul în care poți detașa rafturile și închizi cu grijă ușa pe măsură ce realizezi pașii diferiți ai operațiunii de curățenie, îl poți lăsa în priză.

 
2. Golește frigiderul

Scoate toate alimentele din frigider și pune-le pe masa din bucătărie. Selectează-le cu atenție și aruncă-le pe cele cu termen de valabilitate depășit sau pe cele mucegăite, topite sau deteriorate în alt mod.
Grupează alimentele din aceeași categorie ca să-ți fie mai ușor să le pui la loc după aceea.

 
3. Scoate rafturile și sertarele

Scoate toate elementele pe care le poți detașa, de obicei rafturile și sertarele. 

 
4. Spală-le cu apă călduță

Mută rafturile și sertarele, pe rând, în chiuvetă și spală-le cu detergent de vase, apă călduță și buretele neabraziv. Dacă ai o chiuvetă mică poate fi mai comod să speli sertarele în cadă. Clătește-le bine și lasă-le să se scurgă.

 
5. Curăță interiorul frigiderului

Folosește sprayul pentru suprafețe multiple și umezește tot interiorul frigiderului. Șterge toate colțurile cu ajutorul lavetei de microfibră. Dacă întâlnești resturi greu de îndepărtat folosește și buretele neabraziv. De asemenea, periuța de dinți poate fi utilă pentru spațiile înguste unde nu ai acces foarte ușor.

 
6. Pune la loc rafturile și sertarele

După ce s-au uscat poți pune rafturile și sertarele spălate la loc.

 
7. Șterge borcanele și sticlele, apoi pune-le în frigider

Îniante de a le pune pe rafturi, șterge cu atenție toate sticlele și borcanele, precum și cutiile din plastic sau alte recipiente utilizate.

 
8. Pune frigiderul în priză

Dacă l-ai scos din priză în timpul curățeniei, este momentul să refaci alimentarea cu energie electrică. Verifică întotdeauna dacă l-ai pus din nou în priză pentru a evita alterarea alimentelor.

 
9. Șterge exteriorul frigiderului

Odată ce interiorul este curat și alimentele sunt așezate ordonat pe rafturi, te poți ocupa și de exteriorul frigiderului. Folosește din nou laveta din microfibră, cu apă călduță și săpun pentru a șterge ușor frigiderul.
Tamponează imediat cu prosoape de bucătărie clasice sau din hârtie pentru a elimina lichidul.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod