Cum iti poti crea propriile decoratiuni interioare

Stim cu totii cat de costisitoare sunt operatiunile de aranjare a unei locuinte... Dar stim, la fel de bine, ca ne dorim foarte mult sa avem un apartament nu doar primitor si placut, ci si unul...

Stim cu totii cat de costisitoare sunt operatiunile de aranjare a unei locuinte... Dar stim, la fel de bine, ca ne dorim foarte mult sa avem un apartament nu doar primitor si placut, ci si unul... mereu altfel, mereu aranjat in mod diferit, care sa ne satisfaca nevoia de nou si de schimbare.

Bugetul, din nefericire, este intotdeauna limitat... Nu putem face "scamatorii" in acest domeniu! Putem doar "ciupi", pe ici, pe colo, incercand sa ne incadram in suma de bani impusa si incercand, de asemenea, sa nu facem rabat de la ceea ce visam pentru locuinta noastra!

Daca nu ai reusit sa iti aloci un buget considerabil pentru aceste operatiuni de design interior, nu dispera! Poti realiza decoratiuni fara un efort financiar prea mare. Unde mai pui ca vor fi niste obiecte de arta realizate chiar de tine!

Vei fi cu atat mai mandra sa le expui pe peretii sau in biblioteca apartamentului tau, unde vor putea fi admirate de catre toti prietenii si oaspetii tai!

Te-ai hotarat deja asupra unui stil de design interior anume? Cu atat mai bine! Pentru ca inseamna ca ti-ai formulat in minte imaginea de ansamblu a casei tale si a ceea ce iti doresti sa regasesti aici.

Ceea ce vei pune pe pereti (obiecte, culori, rame etc.) va fi relativ usor de ales in momentul in care ai stabilit stilul de decorare. Daca nu esti hotarata sau vei apela la un stil eclectic, vei lua deciziile potrivite pe parcurs.

Obiectele de arta florale, incadrate de rame in culori calde, sunt specifice unui stil cottage. Fotografiile alb-negru, incadrate intr-o lucratura simpla, din metal, se potrivesc foarte bine intr-o locuinta decorata in stil contemporan.

Temele country, cu multe obiecte de lemn, chiar busteni, cu tesaturi care dau impresia de vechi si de intim, in acelasi timp, sunt foarte nimerite intr-o casa... country, bineinteles. Peisajele si imprimeurile florale reprezinta decoratiunile specifice unui interior traditional.

Sfaturi pentru realizarea unor decoratiuni... fara cost exagerat!

1.

Inrameaza imagini care nu te costa!

Sunt sigura ca in fiecare an primesti nenumarate calendare la locul de munca... Si sunt la fel de sigura ca intotdeauna ti-a placut sa privesti fotografiile acelea minunate, cu peisaje si apusuri exceptionale, care iti lasa respiratia taiata...

Mereu ai vrut sa folosesti acele imagini, dar nu ai stiut niciodata in ce fel. Ei bine, acum ai ocazia! Nu doar ca le vei da o intrebuintare foarte buna, dar te vei putea bucura in continuare de frumusetea lor, daca le pui intr-o rama deosebita si le asezi pe perete.

O alta sursa de arta "gratuita" pot fi meniurile creative, invitatiile amuzante la petreceri, un puzzle (cu un peisaj absolut fabulos), pe care ai reusit sa il termini, un colaj cu ilustrate cumparate dintr-o excursie, o diploma de care te simti foarte mandra (de ce nu?) sau chiar un steag in miniatura.



Obiectele care sunt strict decorative pot fi puse direct pe rafturi, in schimb ce unele "tematice", sa le spunem asa, speciale, este de preferat sa fie aranjate si inramate.

Imagineaza-ti ca ai devenit, pentru prima data in viata ta, un adevarat artist! Iti creezi propriile "tablouri", asa cum doresti si asa cum simti!

2. Natura - sursa inepuizabila de arta...

Cu siguranta nu vei reusi niciodata sa epuizezi toate obiectele decorative pe care ti le ofera natura, gratis! Te poti bucura pentru un sezon intreg de toamna sau de primavara, in casa ta, cu un aranjament de frunze si flori uscate, presate, frumos colorate, "impanate" cu crengute, pietricele si conuri de brad.

Cand mergi la mare, nu uita sa aduni scoici si cochilii de melci, pe care le poti "asezona" cu nisip (te intrebi cumva cand incepe concediul, cu marea si plaja lui?...), seminte si fructe interesante, care se pot conserva in aceasta forma.


Poti lipi aceste obiecte pe o planseta, realizand un frumos si interesant aranjament "static", sau le poti "imprastia" pe rafturi, asigurandu-te astfel ca fiecare coltisor din locuinta ta iti va aminti de natura si de zilele libere si fericite...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod