Elemente de mobilier usor de folosit

Ti-ai spus mereu ca vei scapa de dulapul acela inestetic si prea putin folositor din dormitor... Iar canapeaua greoaie din sufragerie ti-a stat intotdeauna in drum, orice ai fi avut de facut.

Ti-ai spus mereu ca vei scapa de dulapul acela inestetic si prea putin folositor din dormitor... Iar canapeaua greoaie din sufragerie ti-a stat intotdeauna in drum, orice ai fi avut de facut.

Sunt reactii tipice si usor de inteles atunci cand "depozitam" in locuinta elemente de mobilier nefunctionale, utilizate doar intr-un anumit scop si sens.

Este momentul sa incerci altceva - mobila si accesorii care sa "incapa" oriunde, atat in camere de mari dimensiuni, cat si mai mici, care sa iti ofere posibilitatea de a "ingramadi" cat mai multe obiecte intr-un spatiu mic si, de asemenea, care pot fi mutate in locuinta, in functie de necesitati si de dorinta ta...

Urmand acesti pasi extrem de practici, vei observa cum viata ta se va simplifica semnificativ. Sa nu mai spun ca vei avea mereu un alt decor in camera, ceea ce nu este putin lucru!

1. In cazul in care nu esti fericita posesoare a unui apartament spatios, cu incaperi mari, atunci este recomandabil sa iti alegi mobila si accesoriile aferente la o scala mica.

Asemenea elemente se vor potrivi in cele mai variate spatii, mai ales daca decizi sa le muti frecvent in locuinta.

Si, daca tot ai ganduri de schimbare, iti va fi mult mai usor sa muti obiecte mai mici decat biblioteca din lemn masiv, nu crezi?...

2. Locul destinat depozitarii este, de obicei, destul de mic in majoritatea caselor. Alege elemente de mobilier dotate cu sertare sau suporturi pentru agatat, asa cum ar fi un dulap sau un sifonier.

Poti folosi aceste elemente de mobilier in dormitor, in living room si, de ce nu, chiar si in sufragerie sau birou.

3. Atunci cand alegi mobilierul pentru living room sau pentru sufragerie, alege varianta doua fotolii pentru doua persoane in locul unei canapele... considerabile, desi intial aceasta ti se pare mult mai spatioasa si... ofertanta. Iti va fi mult mai usor sa le muti intr-o alta camera (impreuna sau separat).

De asemenea, nu poate fi trecuta cu vederea nici importanta lor in crearea unui mediu conversational placut - pot fi aranjate unul in fata celuilalt, facilitand astfel comunicarea, sau pot fi asezate alaturat, in colt, creand o zona de liniste, destinata repausului si odihnei.

4. Alege o culoare placuta, naturala sau neutra, cum ar fi cafeniu, bej, bleumarin, verde inchis sau negru, pentru obiectele de mobilier tapisate.

Aceasta va fi culoarea "ancora". Asigura-te ca materialul textil care le acopera este suficient de rezistent pentru a face fata utilizarii zilnice, timp de ani buni...

5. Fa-ti o colectie de perne, materiale textile si accesorii care sa se armonizeze cu aceasta culoare "ancora". Acest lucru te va ajuta sa schimbi culoarea si decorul apartamentului tau in functie de sezon - vei oferi mobilei tale un "look" nou, proaspat, in pas cu moda, pe parcursul intregului an.

Spre exemplu, unui fotoliu verde ii poti adauga, vara, perne cu imprimeuri florale galbene, iar toamna - perne cu tesatura in tonuri de maro.

6. Foloseste-te de cuverturi pentru a oferi o alta imagine canapelelor si scaunelor din camere. Acest lucru se va dovedi extrem de util si mult mai putin costisitor decat iti imaginezi, vei vedea!

7. Un alt aspect in care este preferabil si chiar recomandabil sa fii creativa il reprezinta masutele. Alege suporturi interesante si foloseste, deasupra lor, un geam de sticla sau, pentru decor, cat mai multe obiecte confectionate din sticla.

Iti poti realiza singura propriile masute - rotunde sau rectangulare - din placaj, acoperit cu material izolant si moale (cum ar fi fetru sau pasla) si o fata de masa cu o tesatura adecvata.

Aceste masute pot fi folosite in living room sau in dormitor, pe post de noptiera, langa pat.

8. Cumpara veioze, vaze, scaune si perne in... pereche. Vor aduce camerei tale simetrie si un simt al continuitatii. Daca doresti sa faci unele modificari in apartament, "perechile" iti ofera intotdeauna posibilitatea de a le folosi separat, in alte incaperi.

9. Este bine sa iti stabilesti o paleta de culori careia sa ii ramai fidela. Incepe cu alb sau, si mai bine, cu acea culoare "ancora" la care te-ai hotarat si alege tesaturi si accesorii in ton cu aceasta.

Daca vei pastra aceasta paleta de culori in toata casa, iti va fi foarte usor sa muti mobilierul dintr-o camera in alta, fara sa iti fie teama ca piesele nu se armonizeaza. Ele vor arata minunat oriunde ar fi plasate!

10. Daca nu ai foarte multe elemente care sa iti ofere spatiu pentru depozitat (cum ar fi debaralele), incearca sa iti indrepti atentia spre obiecte cu spatiu pentru depozitare "incorporat", cum ar fi masutele de cafea cu sertare, un dulap sau o vitrina cu multe rafturi, in locul unei masute obisnuite.

Vei observa cat de important si de util este sa ai la indemana un sertar sau un raft suplimentar!...

11. Atunci cand iti aranjezi mobila, incearca sa gandesti "in afara schemei sau tiparului" in care te incadrezi. Foloseste mobila sau accesoriile in moduri neasteptate, asa cum ar fi un fotoliu la capatul patului, un televizor ascuns sub o fata de masa sau un dulap care "sustine" colectia ta de casete video sau DVD-uri...

12. Experimenteaza fara teama! Afla ce anume ti se potriveste cel mai bine. Daca ti-ai ales, macar in minte, obiecte de mobilier "versatile", vei reusi sa le aranjezi in asa fel incat designul caminului tau sa fie... perfect! Sau, cel putin, perfect pentru tine... Si acest lucru este tot ceea ce conteaza!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod