Cât de important e vasul în care gătești dacă vrei să-ți iasă mâncarea ”ca-n reviste”

Mereu am admirat (și am murit de poftă) în fața pozelor cu mâncare gătită exemplar. Dau zilnic, în social media, peste imagini cu fripturi și garnituri care îmi ispitesc papilele și mereu m-am întrebat cum pot ajunge și eu la un astfel de rezultat.
Analizam cu zoom imagini cu fripturi rumenite uniform și care par suculente, nu uscate cum se mai întâmpla să-mi mai iasă mie, legume gătite impecabil și alte garnituri care mă fac să mă ridic chiar acum de lângă laptop și să merg în bucătărie să gătesc. 
 
Mereu am zis că totul stă în iscusința bucătarului, că e vorba (poate) și de un baiț perfect (cu rețetă secretă), condimente secrete și tot un mare secret la prepararea pe foc.
Aveam să descopăr, după mai multe încercări, că foarte (aproape cel mai) important lucru este vasul - în ce gătești. Poți avea un aragaz clasic, nu îți trebuie neapărat plită cu inducție, iar cu tigaia potrivită să obții exact rezultatul la care visezi.
 

Ce am descoperit

 
Unlimited G6, noua gama de vase de gătit de la Tefal, imbină 3 tehnologii inovatoare: indicatorul termosensibil Thermo-Signal™, învelișul antiaderent performant din titan rezistent la zgârieturi și bază de inducție Thermo Fusion™. 
Ce e important de precizat aici, pentru că am făcut parte din generația adolescenților care au început să-și ”gătească” un ou ochi în tigaia ”bună”, fiind mereu ”acompaniată” de refrenul mamei ”Nu folosi metal că strici tigaia!”, e că aceste vase sunt prevăzute cu un înveliș antiaderent - Titanium Anti-Scratch, care permite utilizarea ustensilelor metalice. Ura! Am scăpat de coșmarul tigării distruse din cauza furculiței!
Acest înveliș este cu de până la 6 ori mai rezistent comparativ cu învelișul standard Tefal din titan și 100% sigur datorită materialelor utilizate ce nu conțin PFOA, plumb sau cadmiu. 

Și tot foarte important de precizat este că aceste vase sunt compatibile cu toate sursele de caldură, inclusiv inducție!

Ce e nou la G6 de la Tefal


Practic, pleacă Thermo-Spot™ și vine Thermo-Signal™! Fripturile acelea suculente la care poftesc eu mereu și legumele caramelizate depind de temperatura ideală de gătit. Cu noul indicator Thermo-Signal™, știu precis când tigaia a atins temperatura potrivită și atfel pot să gătesc și eu fripturi ca-n poze: crocante la exterior, fragede la interior! Și legumele! Să nu uităm legumele! Ies dumnezeiește!

Ceea ce reușește o tigaie din această gamă este să distribuie uniform căldura pentru o gătire rapidă, corectă și omogenă și acest fapt este datorat noii baze de inducție Thermo Fusion™, care asigură preparate perfecte și savuroase de fiecare dată.

Sigur, e nevoie și de pricepere, nu e de ajuns să ai un vas bun - nu te vor învăța vasele să gătești și nici nu vor găti singure pentru tine, dar ca să reușești să obții fripturi și garnituri ca un adevărat chef ai, cu siguranță, nevoie de un vas potrivit! Iar vasele din gama G6 de la Tefal sunt cele mai potrivite!



De Eva
eva
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod