Bruschette festive: două rețete care pot cuceri pe oricine

Te pregătești să primești musafiri sau, pur și simplu, vrei să pregătești pentru tine un meniu festiv?
Pentru azi, ți-am pregătit două rețete de bruschette cu delicatese. Le-am testat în bucătăria Eva și poți vedea totul în video-ul din acest articol.

Bruschettele sunt niște aperitive la mare modă în ultimii ani, pe care le-am împrumutat cu toții de la italieni, dar istoria lor e mai puțin cunoscută. Teoretic, bruschetta a fost ”recunoscută” în secolul al XV-lea, deși istoria ei a pornit din Roma Antică. A fost mai întâi un obicei, care, iată, după secole, a ajuns să fie ceva sofisticat. Punctul de pornire a fost felia de pâine cu ulei de măsline. Cultivatorii de măslini duceau măsline la o presă locală pentru a obține ulei, iar la finalul procesului gustau uleiul pe o felie de pâine. 

Noi nu am dus măsline la presat acum, am fost doar la Lidl pentru cumpărături. În această perioadă, în toate magazinele Lidl, vă puteți bucura de toate delicatesele și produsele speciale din Gama Deluxe.




Bruschette cu piept de rață și salsa de mango


Ingrediente:

File din piept de rață, afumat Deluxe
Un mango bine copt
10 g ghimbir proaspăt
O jumătate de linguriță de sare Himalaya Deluxe
O linguriță de miere
O lămâie
50 g valeriană

Cum se prepară:

Într-o cratiță, pe foc mediu, adăugăm mango tăiat cubulețe. Când începe să fiarbă, putem adăuga ghimbirul. Stoarcem lămâia și adăugăm toată zeama peste această compoziție, punem lingurița de miere și un vârf de sare, după care așteptăm să-și schimbe un pic culoarea și textura, nu mai mult de 15 minute la foc. 
După ce dăm la o parte, fie golim totul într-un bol, fie lăsăm în cratița în care am fiert, dar trecem la următorul pas: zdrobim totul așa cum vedeți în video.
Lăsăm sosul la răcit și ne ocupăm de pâine. Tăiem bagheta felii și o ungem cu ulei de măsline. Punem feliile câte 2 minute pe ambele părți într-o tigaie grill bine încinsă, după care le scoatem și le lăsăm să se răcească.
Asamblam brueschettele în această ordine: valeriană, piept de rață afumat Deluxe, sos mongo.

Bruschette cu pastă de anghinare și vită


Ingrediente:

Pastă de anghinare Deluxe
Bresaola din vită Black Angus Deluxe
O baghetă
2 linguri ulei de măsline extravirgin Deluxe

Cum se prepară:

Tăiem bagheta felii și o ungem cu ulei de măsline. Le punem câte 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie grill bine încinsă. După ce s-au prăjit uniform le scoatem și le lăsăm să se răcească.
Punem pe fiecare felie de pâine câte o lingură de pastă de anghinare și o întindem uniform și adăugăm bresaola din vită Black Angus Deluxe.
Poftă bună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod