Adauga valoare sarbatorii Pastelui cu traditii de familie!

Intotdeauna sarbatorile le petrecem in familie, alaturi de toti cei dragi si de prieteni. De fiecare data ne intoarcem la cei care inseamna cel mai mult pentru noi, ne indreptam atentia spre casa si spre toate lucrurile pe care tindem sa le...

Intotdeauna sarbatorile le petrecem in familie, alaturi de toti cei dragi si de prieteni. De fiecare data ne intoarcem la cei care inseamna cel mai mult pentru noi, ne indreptam atentia spre casa si spre toate lucrurile pe care tindem sa le uitam in goana zilnica prin viata...Incercam sa ne primenim incaperile casei si ale sufletului, incercam sa ne patrundem de semnificatia divina a sarbatorii Invierii...

Initiem traditii de Paste care se integreaza apoi familiei noastre, adaugand un plus de insemnatate si valoare acestei mari sarbatori a crestinatatii. Traditiile si ritualurile acestea speciale unesc familia si ne ofera un sentiment de confort si stabilitate. In plus, pot crea si ajuta la conservarea unora dintre cele mai emotionante momente din viata noastra.

Traditiile cu ocazia sarbatorii Invierii ne ajuta sa intram mai usor in aceasta atmosfera serena, in acest anotimp al iubirii, al reintoarcerii la viata si al abundentei. Pentru a face acest pas cat mai usor, iti oferim sapte idei care sa te ajute sa impartasesti cu toti cei dragi tie Lumina Pastelui...

1. Asaza pe usa de la intrare o "coroana a bunatatii". In Saptamana Mare, fiecare membru al familiei va avea in posesie zece sau mai multe fundite viu colorate.

De fiecare data cand unul dintre membrii familiei intinde o mana de ajutor cuiva, in semn de bunatate, fie ca este ruda, prieten sau un strain, pur si simplu va prinde o fundita pe aceasta coroana.

Pana in ajunul Pastelui, cu putin ajutor, bunatate, intelegere si deschidere, coroana ta va fi bogat si frumos impodobita cu toate funditele pe care fiecare le-a primit in pastrare.

2. Roaga-i pe copiii tai sa deseneze un tablou sau o felicitare care sa reprezinte semnificatia pe care o ofera ei acestei sfinte sarbatori. Dupa ce expui aceste desene la loc de cinste in perioada Pastelui, scaneaza-le sau fa-le o fotografie si realizeaza un album special cu imagini "de arta", care se va innoi si imbogati cu fiecare an care trece.

Va fi o incantare sa priviti apoi impreuna operele realizate de-a lungul timpului, de cand copiii erau mici...

3. Natura este o sursa inepuizabila de idei, iar a mesteri in gradina, in aerul proaspat al diminetii, nu poate fi decat extrem de placut. Daca locuiesti la curte, cu atat mai bine - iti va fi usor sa pui in practica aceasta idee si sa o transformi apoi in traditie anuala. De ce sa nu creezi un jurnal al gradinii?

Doar este sezonul renasterii! Acopera filele acestui jurnal-album cu hartie cu motive primavaratice sau cu imagini si fotografii infatisand florile tale preferate.



Surprinde-i apoi pe toti membrii familiei tale in timp ce amenajeaza gradina si fa-le fotografii amuzante. Cu siguranta va veti simti bine sa faceti acest lucru in fiecare an, mai ales ca sapatul pamantului este oricum o operatiune obligatorie pentru gradina ta, primavara.

Nu uita sa faci poze fiecarui membru al familiei impreuna cu floarea sa preferata, de care are o deosebita grija, sau atunci cand lucreaza in locul preferat din gradina. Bineinteles, din jurnalul-album nu trebuie sa lipseasca florile presate si cateva cuvinte care sa ilustreze in mod sugestiv momentul surprins si de care va veti aminti apoi cu mult drag.

In cazul in care nu ai o gradina de care sa te ocupi, nu este nici o problema, pentru ca traditia se poate adapta - nu exista nici un motiv pentru care sa nu mergi in parcul preferat, unde sa plantezi un copac sau flori, pentru incantarea ta si a celorlalti vizitatori.

Vei avea satisfactia sa urmaresti cum plantele cresc sub ochii tai, cum copacul prinde radacina si se ridica spre cer si toate acestea datorita tie... Daca iti iei si angajamentul sa te ocupi in mod frecvent de ingrijirea acestora, cu atat iti va fi mai mare bucuria. Astfel, poti merge mai departe cu aceeasi idee a albumului de fotografii si plante presate.



4. Umple un cosulet din rachita, pentru Paste, cu mesaje vesele, felicitari facute manual sau mici daruri. Apoi lasa acest cosulet anonim, in fata usii unui prieten drag.

5. Daca ai copii de varste mici, filmeaza-i in timp ce canta o melodie vesela, de sezon. Acestea pot fi momente extrem de amuzante, mai ales peste ani si ani, cand cu totii va veti distra si emotiona ascultand glascioarele micutilor...

Realizeaza cateva copii ale acestei casete video si trimite-le rudelor indepartate, care nu au ocazia sa va vada mai des si carora cu siguranta le este dor de prichindei.

6. La cina de Paste, ofera-le tuturor invitatilor cartonase pe care fiecare dintre ei sa scrie cateva mesaje speciale pentru aceste sarbatori - pot fi si lucruri pentru care se simt recunoscatori sau pe care isi doresc sa le reinnoiasca in viata lor.

Realizeaza o fotografie fiecarui invitat, pe care o integrezi apoi intr-un album-amintire, fara sa uiti sa le daruiesti si oaspetilor tai cate un exemplar, la care adaugi cartonasul cu mesajul si urarile respective.

7. Felicitarile create chiar de tine sunt intotdeauna mai frumoase, poate si pentru ca te implici foarte mult si pui suflet in ceea ce realizezi.

De ce sa nu creezi cateva astfel de felicitari pentru membrii familiei si pentru prieteni? Cu siguranta va fi o surpriza placuta pentru ei sa primeasca un astfel de cadou personalizat, cu cele mai sincere urari si ganduri ale tale.

Aceasta este si o foarte buna cale de a reinnoi unele prietenii usor indepartate. Realizeaza 5 sau 10 astfel de felicitari ale prieteniei si asigura-te ca nu vei uita de ele si chiar trimite-le persoanelor fata de care doresti sa te apropii din nou.

De Inviere, uita gandurile rele, renunta macar pentru o noapte la rautate, la grijile zilnice, la stres si la sarcinile importante de care trebuie sa te achiti in fiecare zi.

Pentru o noapte, fii mai aproape de cer, de divinitate si bucura-te de Invierea Domnului si de Lumina. Pentru o noapte, fii altcineva decat te-ai obisnuit sa fii in viata de zi cu zi. Paste fericit alaturi de toti cei dragi!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vladislava pe 8 Mar 2010, 08:55
    prosta

    este o informatie buna mie mi-a trebuit la scoala va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod