Scorţişoară

6 utilizări neobişnuite ale scorţişoarei pentru grădina ta

Scorţişoara are o aromă fantastică, iar asta o face să fie minunată pentru gătit. Cu toate acestea, condimentul nu este util doar în bucătărie!
Scorţişoara este un condiment popular în întreaga lume datorită utilităţii ei în bucătărie şi medicină. Din fericire, preţul său este unul mic, aşa că poţi folosi acest condiment şi pentru grădina ta, pentru că se poate dovedi a fi foarte utilă chiar şi aici!

Înlătură furnicile


De fapt, scorţişoara va ucide furnicile. Substanţa sub formă de pulbere va sufoca furnicile atunci când e inhalată. Aroma sa, de asemenea, poate să împiedice furnicile să mai găsească cu ajutorul mirosului sursele de mâncare.
Mai mult decât atât, nu este toxică pentru copii sau animalele de companie.

Distruge ciupercile


Când presari scorţişoară pe sol, aceasta ucide ciupercile. Scorţişoara vizează ciupercile de suprafaţă, deci e posibil să ai nevoie şi de alte soluţii în plus faţă de aceasta. Se poate folosi şi pentru a distruge ciupercile sălbatice.

Protejează răsadurile de boală


Proprietăţile antifungice ale scorţişoarei o fac o unealtă excelentă pentru protejarea răsadurilor şi puieţilor de putregai şi boli. Împrăştierea scorţişoarei cu o anumită tactică poate proteja seminţele până acestea cresc.


Utilă pentru rădăcina şi altoitul plantelor


Poţi să faci trandafirii sau alte plante să devină mai puternice după tăiere şi replantare. Scufundă-le în pudră de scorţişoară, aceasta va funcţiona ca un hormon de înrădăcinare.

Vindecă plantele bolnave


Încearcă să presari scorţişoară pe zona afectată a plantei (de la tăiere sau alte daune) pentru a accelera procesul de vindecare şi pentru a o proteja de alte astfel de situaţii.

Îndepărtează ţânţarii


Pune puţină scorţişoară în jurul plantelor pentru a ţine departe tânţarii sau alte gângănii. Acestora nu le place deloc mirosul puternic de scorţişoară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod