6 metode naturale de albire a hainelor

Cu toții avem haine albe în dulap, cămăși sau tricouri și rochii vaporoase de vară. Problema multora dintre ele este că, de-a lungul timpului, s-au îngălbenit!
Dacă vrei să le salvezi, iată câteva trucuri pentru a le face din nou de un alb strălucitor. Vestea bună este că toate cele 6 soluții propuse sunt naturale, fără a utiliza substanțe chimice dăunătoare sau agenți de albire!

Care sunt metodele de albire a hainelor?


Înălbitorul suprem, soarele


După ce ai spălat hainele, atârnă-le pe o sârmă de uscat afară, la soare. Razele soarelui îți vor albi îmbrăcămintea fără mirosurile și pericolele tipice albirii chimice. Acest lucru se întâmplă deoarece razele ultraviolete ale soarelui distrug legăturile chimice ale petelor, estompându-le.


Înmuierea în suc de lămâie este un truc bun


Sucul de lămâie este un înălbitor excelent, care poate face hainele să strălucească din nou, fără riscuri. Amestecă jumătate de cană de suc de lămâie în 4 litri de apă fierbinte, după care pune hainele la înmuiat timp de o oră sau chiar peste noapte. Apoi, scoate hainele din amestec și spală-le la mașina de spălat așa cum ai face-o în mod normal. Sucul de lămâie poate fi folosit și pentru a îndepărta petele de rugină de pe îmbrăcăminte. Aplică sucul de lămâie peste pata de rugină și presară puțin  bitartrat de potasiu.
Freacă soluția peste pată și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute. Apoi, spală normal îmbrăcămintea.

Adaugă oțet alb în timpul spălării


Oțetul ar trebui să fie cel mai bun prieten al hainelor tale. De la albirea lor și îndepărtarea petelor dificile până la deodorizare, oțetul poate face toate aceste lucruri și multe altele. Pentru a albi hainele, obține o soluție amestecând 1/4 cană de suc de lămâie cu 1/2 cană oțet alb distilat. Dacă hainele tale au căpătat un miros neplăcut, le poți dezodoriza adăugând 1 cană de oțet în mașina de spălat în timpul ultimului ciclu de clătire.


Adaugă bicarbonat de sodiu în mașina de spălat


Bicarbonatul de sodiu este foarte asemănător cu detergentul și, prin urmare, poate fi utilizat în mod similar. De asemenea, este un dezodorizant natural, astfel încât hainele tale nu doar că vor fi mai strălucitoare, dar vor căpăta și prospețime. Bicarbonatul de sodiu este un antiseptic ușor, așadar, atât hainele, cât și mașina de spălat vor fi protejate de bacterii.

Folosește detergent natural pentru rufe


Majoritatea dintre noi am crescut cunoscând doar detergenții chimici, însă astăzi îi putem găsi mult mai ușor și pe cei organici. Aceștia conțin enzime pe bază de plante și minerale naturale care curăță la fel de eficient ca cei sintetici.
Detergentul natural nu e la fel de dur pentru țesătură, astfel încât prelungește durata de viață a hainelor.

Albastrul este noul alb


Albastrul și galbenul sunt culori complementare. Prin urmare, adăugarea unui lichid albastru poate estompa nuanța gălbuie pe care o capătă hainele de-a lungul timpului. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru adăugarea lichidului albastru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod