5 trucuri din gospodărie care te ajută să nu te mai îmbolnăvești

Majoritatea persoanelor sunt de părere că locuința lor este un loc sigur, însă nu își dau seama câte elemente dăunătoare sunt prezente în incinta casei lor.
Adesea invizibile la prima vedere, aceste probleme pot declanșa diferite alergii și probleme de sănătate. Iată ce trucuri din gospodărie te ajută să nu te mai îmbolnăvești la fel de des!

5 trucuri din gospodărie care îți îmbunătățesc starea de sănătate


1. Deschide ferestrele


Lumânările și odorizantele de cameră sunt folosite de obicei pentru a masca mirosurile. Cu toate că parfumul lor este plăcut, aceste produse conțin, de asemenea, ingrediente toxice care pot avea efecte negative asupra stării tale generale de sănătate.
Pentru a menține un mediu sănătos chiar și la tine acasă, lasă aerul curat să circule și elimină mirosurile care persistă în casa ta.

2. Folosește un purificator de aer


În perioadele reci, deschiderea unei ferestre nu reprezintă întotdeauna cea mai bună opțiune. Purificatorul de aer reprezintă metoda perfectă, care te ajută să elimini alergenii, gazele, poluanții și mirosurile neplăcute din aerul pe care îl respiri.

3. Schimbă filtrele de aer de la aerul condiționat


Multe persoane uită de acest aspect important atunci când achiziționează un aparat de aer condiționat. Un filtru de aer bun și curat poate reține până la 95% din particulele de praf.
Însă trebuie să schimbi aceste filtre la cel puțin trei luni sau chiar și mai des dacă suferi de astm, alergii și boli respiratorii ușoare.

4. Îndepărtează mucegaiul


Sporii de mucegai se numără printre principalii vinovați care duc la apariția problemelor respiratorii. Aceștia se dezvoltă rapid în zonele umede, slab ventilate, cum ar fi băile și garajele. Expunerea la sporii de mucegai poate provoca apariția astmului, alergiilor, tusei, respirației problematice și multor altor simptome.
Peroxidul de hidrogen, oțetul și bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi de contaminarea cu mucegai, fără a folosi substanțe chimice dure. Suprafețele mari acoperite de mucegai ar trebui să fie curățate de specialiști.

5. Instalează un filtru de apă


Dacă nu vrei să cumperi mereu apă plată, poți apela la ajutorul unui filtru de apă, pentru a îndepărta substanțele nocive din apă, cum ar fi plumbul și pesticidele. Clorul este mereu prezent în apa de la robinet, pentru a ucide microbii și bacteriile.
Cu toate acestea, s-a demonstrat că prezența clorului din apă poate duce la apariția cancerului. Un sistem de filtrare a apei va reduce expunerea la substanțele chimice nocive.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod